http://www.avdeposu.com.tr/?urun-24875-eurofish-carpine-700cm-olta-kamisi Herkese selam, Yukarıda linkini verdiğim kamış Eurofish Carpine 700 Boy:700 cm Kapalı boy:120 cm Atarı:5-30GR Ağırlık:470 gram 7 parça, 9 Halka KARBON, Bu kamışla hafif sahtalerle atçek yapılabilir mi? Mesela 10 gr sahteyi 70 - 80 metreye atıbilir mi Düşünsenize olsa süper birşey oludu Aynı markanın 6 - 5 - 4 metreleri de var. 7 metresi biraz abartı gibi biraz da ağır ama Örneğin 4 metrelik olanı saadece 230 gram. Fiyat olarak makul gibi. Sizce alıp denemeye değer mi? Yoksa uzunluğun mesafeye hiç katkısı olmaz mı? Yorumlar için şimdiden teşekkürler...
Görmemiş olabilirsin ama duymuş yada okumuş olman lazımdı Nuri kardeş... Bakınız... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25756 Bolognese kamışları,,,,halkalı olan bu kamışın uzunluğu 5-8 metre arası uzun,30gr atarlı olur,bu kamışta şamandıra ile küçük balık avcılığında kulanılır,parçalı ve teleskopik olabilir daha çok teleskopik olanlarını piyasada bulabilirsiniz,bu kamışla ince misina ve küçük kanca ile avlanılır,kamışlar sert olmalarına rağmen uçları hasas olur.
Haklısınız abim, ancak neylersin ki "hafızayı beşer nisyan ile malüldür" unutmuşum. Bir de sevgili Barış konuyu özellikle uzak atım için sınırlandırdığından olsa gerek, o boy kamışla 60-70 mt. mesafelere erimim mümkün olamayacağına hükmettiğimden acele ile yazmış bulundum. Yoksa pekala yerine göre kullanımının olabileceğini sağolun gayet güzel açıklamışsınız zaten, teşekkür ederim.
ben büyük balik avciliginda kullaniliyor diye biliyorum Selim abi. feeder için kullanan da var ama daha çok samandirali iri balik arayanlarin tercihi bolognaise kamis oluyor burda. bu arada o kamisla 80 metre sahte atilmaz. haddinden fazla esnek kamislardir
Yok Roy senin bahsetmiş olduğun kamış şöyle bir şey.. Stellfisch kamışı olarak geçiyor bizde... http://www.anglerzentrale24.de/epag...ve-Stellfisch&ViewAction=ViewProductViaPortal
Kamış boyu uzun olunca ileri atacak anlamına gelmiyor; fiziksel olarak belli uzunluklarla sınırlı bu iş; gramaj hesabı da var elbet...
Yorumlar için teşekkür ederim. Bana da biraz fantastik geldi ama yine de sormak istedim. Ama ilk bakışta 5 30 atarlı 2 metre kamışla 30 40 metrelere atılıyorsa aynı atarlı 4 - 5 metre kamışla daha ileri atılabilir gibi görünüyordu. İki metre yukarıdan fırlatılan sahte merkez kaç kuvetiyle daha ileri gidilebilir gibi geliyor. Tabi evdeki hesap bu
7 küsur metrelik kamışa 2 metre veya 4,10 metre kamışlar gibi hükmedemezsiniz; bütün mesele burada ve fizik kuralları ile ilgili; optimum bir uzunluk ve ağırlık mevcut olması gerekiyor en uzağa atabilecek kamışlarda; tam olarak bilmiyorum mesela 4,05 metre kamışlar bu iş için ideal olabilir; tabii atacağınız ağırlık ve kamışın yapısı da önemli; sonrasında boy uzadıkça kamışa hakimiyet zayıflamaya başlar ve mesela 5 metrelik kamışta oldukça zordur bu... Bunun ötesinde 4,05'den daha aşağılara gittikçe hakimiyet fazlalaşır ancak bu sefer atış kabiliyeti düşmeye başlar; mesela 2,30 bir kamışta; tabii bunu etkileyecek biçimde pekçok faktör bulunmakta... Rakkamlar tamamen örnek olsun diye verilmiştir; böyle bir ölçümüm ya da ölçülmüş kaynağım yok...
At cek icin Bolognese tipi boylari 7m 10cm e erisen kamislar uygun degil. Zaten bu tur kamislar aslen Italyanin genis ,akintisi yuksek ve derin nehirlerinde kontrollu avlanabilmek icin icat edilmistir. At cekte ise hem yormadan avlanmak hemde sahte yemi cekerken kontrolu elde tutmak icin 1.80 den 3 metreye kadar uzunluktaki kamislar kullanilir. At cek kamislari ince , mukavemeti yuksek ve hafiftir. Bolognese tipi kamis ise kalin ve agirdir , deneyin ama cok zorlanirsiniz.
Teşekkür ederim. İlk mesajda yazmıştı. 7 metre abartı olabillir de, aynı kamışın 4 metreliği var. Ağırlık olarak sadece 230 gr. Ağır denemez sanırım. Denemeye değer gibi duruyor.
Bence at cek icin en ideal 2 boy 2.40-2.70 olanlaridir. Yinede tercih sizin. At cek gercekten cok keyifli bir tekniktir , cok uzun ve agir kamislar yorucu oldugu kadar kontrolude zorlastirir. 2.40 -2.70 lik kamis ile yeminizi saga sola cevirebilir ayni zamanda suyun altinda muhtelif bir ritim ve sekilde cekebilirsiniz. Ana yatirimi yapacak olan sizsiniz tabi. Hani tek kamisla cok yonlu kullanim saglamak niyetindeyseniz ben yinede daha ekonomik 2 farkli kullanima yonelik yatirim yapin derim. Rastgele.
Tesadüf bir oltacıda bu kamışın 5 metreliğini gördüm. Atçek yapılacak bir kamış değilmiş. Ucu cok ince ve esnek. Atış yapılması çok zor.