1991 yılında bir arkadaşla ortak 6.30 bi ahşap tekne aldık parekete ve olta yaparız diye askerden yeni geldiğim yıllar hazırlıkları yaptık gökçe adaya gidecez sardalye aldık 3 kasa çıktık kaba tepe limanından adaya yola adaya yaklaştık hava esmeye başladı neyseki limana vardık 5 gün hava sürekli esti tabi bizim sardalyeler çöp oldu orada uzun oltayla sinarit mercan ve akya avlayan istanbullu 5 mt boyunda bi sandalı olan esat abiyle tanıştım mazotu bitmiş mazot verdik biraz sohbet ettik abim biz yeni olduğumuz için biraz yardımcı oldu bize kullandığı takımın aynısını hazırladı tabi bizde öyle hazırda misina olmadığı için hemen 050 misinadan takımı hazırlattım hemen adaya gidip 1000 mt 100 lük 100 mt 80 misina aldım takımı hazırladım sabah erkenden kalkıp balığa hareket ettik ipekleri atıp 10 adet zargana yakaladıktan sonra avlanacağımız alana gittik takımı indirdik daha 500 mt gittik takım takıldı tabi ben öyle sanmışım döndük biryandan misinayı leğene topluyorum takımın üzerine yaklaşınca biraz zorlayım dedim balık harekete geçti hemen bıraktım leğenin içinden misina resmen uçuyor tabi böyle bişey hiç görmedik heyecan dorukta balık gidiyor bizde peşinden bir saat uğraştan sonra balığı yukarı getirmeyi başardım arkadaşla içeri alalım derken ikinci olta arkadaşın parmağına kemiğe kadar battı hemen balığın solungacından bi ip geçirdim birde kuyruğuna ilmek attım misinayı kestik olta parmakta balık kayığın yanında limana gittik arkadaş hastanede oltayı çıkarttı fakat oltayı hastanede bırakmadık getirip tekrar takıma bağladık:D :D :D şimdinin parasıyla kg 30 krş tan satmıştık