8-9 Ekim 2011 Sarıkanat Lüfer Avım (kim demiş lodosta balık olmaz)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında vpn tarafından paylaşıldı.

1. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    öyle zannediyorumki. başbakanın annesinin cenazesi nedeniyle arabaları temizlediler yoksa sabah 8 de arabamı çekilir. teşekkürler

2. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:

sağlık olsun diyorum üstadım. teşekkürler

3. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler az önce yedim onları mükemmeldi

4. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler üstad. sabah 8 de araba çekilmeis çok garip. bu rezillğe katılıyorum. ben dün 2 bira içtim meradan çıkmadan daha şişelerimi attım. giderkende balık kaflarını denize yolladım. malesef sahil şeritleri çöp yığını

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Afiyet olsun. Bak herşeyi unuttun gitti şimdi. Geçenlerde benim arabamı da, yasak olmayan yerden çektiler. Artık işi zorbalığa getirdiler. Haftasına baktım aynı yerden yine topluyorlar. Maksat ciro yapmak. İstavriti hafta arası alıp tazeyken dondurucuya koysan iş yapar mı acaba. bir denemek lazım. Daha iyilerine rastgele.

6. mstfylcn

mstfylcn Mustafa Sarp YALÇIN

Favori Kamış:
    D.a.m 2346 Steelpower Tele Surf (Boy 450cm-Atarı 100-250gr)
    Favori Makine:
    Alba Star Deimos 60 Olta Makinesi (Sarım 0.35-250mt)
    En İyi Avı:
    Atlantic Spanish Mackerel
    Hayalimdeki balıklar, tebrik ederim.
    Hırsızlı dip takımı fileto istavrit mi kullandınız?
    Değilse tarif eder misiniz?
    Lüfere bahsettiğim takımla ne zaman atsam hep koca koca iskorpit geldi.

Lüfer nasıl bölgelerde avlanır, yemlenir acaba?
    Ve günün hangi saatlerinde?

Teşekkür ederim.

7. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler. dondurucudan çıkan balık iş yapmaz tahminim bu yönde. çünkü tezgahtan alınan balığı bile seçiyor. oysa canlı istavriti kes salla oltayı gelmeyen lüferi tanımam.

8. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler. hayaller gerçek olur. ama forumda değerli üstadların engin bilgilerini kulağa küpe yapmak gerekir. bu forumu okudukca bilgi sahibi olacaksınız. hırsızlı mantarlı takım ve fileto istavrit kullandım. bölgelere gelince
    boğazda her yerde yapıyor genelde. zaten forumda geçmiş konuları okursanız göreceksiniz. ama boğazın avrupa yakasında ben kireçburnu tarabya kalendere giderim. ama tarabyadan kuruçeşmeye kadar her yerden alabilirsiniz.

saygılar

9. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Avınız bol olsun Kenan Usta.Ben de Yeniköy'de aynı gün sabahladım ancak bir vuruş dahi alamadık.Rastgele.

10. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ellerinize sağlık güzel bir av olmuş ama yeme neden para veriyorsunuz anlayamadım. Kıyılar hemen hemen her saat istavrit yapıyor. Yarım saatte bir kişi kendi istavriti çıkarabilir.

11. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim.sizinde avınız daim olsun

12. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkürler. dediğim gibi işten geç geliyoruz. istavrit inanın yok gibi 2 saat uğraşarak sıyırtma ile 10 15 adet istavrit yakalayanlar var.

saygılar

13. gkhn_kcmn

gkhn_kcmn gökhan

Favori Kamış:
    bosborus 4,20,dicle2,10
    Favori Makine:
    sılver700 mıtchel
    En İyi Avı:
    turna 3,5 kg
    merhaba maşallah güzel balıklar bunlari yakalamak cok keyifli olmustur ben nerden yakaladagını degılde dostum nasıl bir takim kullandın onu cok merak ettim yardımmın için simdiden tesekkurler umarim daha buyuklerini yakalrsin

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler, biz de cumatesi gecesi benzeri bir av gerçekleştirdik. Forumdan Alparslan kardeşimle 15 tane kadar alabildik. Yem olarak yarım kilo tezgah istavriti kullandık. Yarım kilosu 3,5 TL. 10 tane kadar da Alparslanın sıyırtma ile tuttuğu istavritler ve bir zargana vardı. Zarganaya hiç vurmadı. Tezgah istavridi ise canlı istavride göre fazla verimsiz değildi. Neredeyse aynı oranda vuruş aldık diyebilirim. Yani yem olarak tezgah istavridini de deneyebilirsiniz.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    maşşallah kenan kardeşim boy boy dizmişsiniz kuzuları :)

16. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Teşekkürler. takım klasik mantarlı hırsız takım. aslında karkaöyden çok güzel lüfer takımı aldım ama istavritlerin boyu kısa geldi. iğneleri büyüktü o sebeple klasik takımlardan kullandım

17. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkürler. bende sizi tabrik ederim. öncelikle bende fazla tutabilirdim. 3 pltam vardı ama tek olta kullandım. malum heryer ana baba günü. istavrit bizde tezgahtan aldık fakat bir süre sonra kendini bırakıyor. iğneye takılırken dağılıyor.
    ama canlı istavritle tezgah istavridi arasında dağ kadar fark var. kesinlikle canlı istavrite lüfer daha çabuk geliyor

18. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tuttuğun balıklar çok yakışıklı sevgili Kenan.Hani bir ay daha suda kalsalar,Lüfer olacaklarmış

Çok sevindim,devamını diliyorum.

Yanlız şu noktayı belirtmeliyim.

İyi bir Boğaz avcısı yem temin ve bulmadada iyi olmalıdır.
    Öyle günler olurki değil 15 daha fazlasınıda vermeye razı olsan bulamayabilirsin.

Boğazın muhtelif yerleri herzaman incede olsa istavrit yapar.
    Buraları bellemeli gayet ince çapariyle yakalamalı,av mahalline götürüp keyfle balıkları almalısın.

Yani ben böyle yapardım,hatta sevkiyatta pilli kompresör kullanır av mahaline canlı ulaştırırdım.

Kimi zaman 7 iğneyi geçmeyen çaparimle,kimi zaman yemli ve kimi zamanda kaşık ve rapalayla bir sezonda çoğu kere 1000 adeti bulur ve hatta geçer skorda tutabilirdim.

O günleri özledim.

Sevgimle kal

19. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Sevgili Vedat Abim,

öncelikle teşekkür ederim. Vedat Abi istavriti yakalamaya yakalarız ama ben işten geldim yemek yedim saat oldu 8. o saaten sonra yakalamakda zor. istavrit seyrek. cumartesi çalışmasam sorun olmaz yakalarım istavritleri koyarım livara salarım denize canlı canlı kalırlar. bu ara zaten istavrit sıyırmayla alınıyor. inşallah daha güzel avlar yaparım ve bu avları değerli üstadlarla paylaşırım.

sağlıkla kalın,

saygılar

20. hasan vural

hasan vural hasan vural

tebrikler güzel av olmuş avınız bereketli olsun