8 ekim cumartesi av raporum (istanbul)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cheysi tarafından paylaşıldı.

1. harun61

harun61 harun

Kerem Hocam , ağzımızın suyu akıyo ama ; )
    Kırlangıç çorbası, Kumkapı, rakı-balık ,lakerda, çiroz ; )
    Bir balıkçı abim , 5-6 sene evvel Selimpaşa'da ikram etmişti çiroz. Tadı hala damağımda, muhteşem bir lezzet gerçekten. Bir daha ne zaman rastlarız kim bilir...

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Istanbul pangaltinda meshur tusba mezecisi var lakerda tarama midye dolma çiroz bulabilirsiniz gerçi eskisi gibi uskumrudan yapilmiyor fakat istavrit çirozu da ondan assagi degildir sonuçta tusba tezgaha koymussa en iyisini koyar

3. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    kardeş eğer bir daha kırlangıç gelirse boyuna büyüklüğüne bakmadan lütfen denize geri yolla. bu balık yıllar önce okadar çok ve büyük vardıki. o 35 cm likler dahi küçük sayılırdı atılırdı denize. ama soyu tükendi tükenecek artık. son 10 senede tesadüfi birkaçtane hariç hiç yoktu. şu iki senedir nasıl oldu ise tekrar üremeye başladılar. ben oltaya geldikçe çok sevinirim hemen geri yollarım. iştersen 80 cm olsun. o balıkların soyu marmarada tükenmek üzere. lütfen birdahaki sefere boyuna posuna bakma ve yolla. o balık en azından 2.000 yumurta bırakır..

4. cheysi

cheysi yavuz

internetten biraz araştırma yaptımda. Boyları epey büyüyor gerçekten. 4-5 kiloluk kırlangıçlar gördüm. Tükenmeleri hakkında bilgim yoktu hiç. Yasaklanan balıklarada eklememişler hiç. Eğerki böyle birşey varsa bilseydim elbetteki geri bırakırdım.