8 eylül ustalarla büyük bulusma !

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

bugün randevum parisin feeder sistemi ile avlanan en usta balikcilari ileydi.

simdi diyeceksiniz sen kim usta balikcilarla asik atmak kim :) haklisiniz :D

bu av partisine nasil katildigimi kisaca özetleyeyim. seine nehrinde balik avi diye bir foruma üyeligim var. bu forumda üyeler zaman zaman muhtelif bölgelere ve mekanlara av partileri düzenliyorlar. bu ay sirada benim de zaman zaman gittigim avlak vardi. tatli suda ustam diyecegim 50yasindaki fransiz dejan benim de bu bulusmaya katilmamda çok israrci oldu. bende çok istiyordum fakat bu özel sistemin acemisi oldugumdan çekingen kaliyordum. sonunda tecrübe edinmek ve kendimi gelistirmek açisindan katildim.

bu ustalarin tamami feeder sistemi ile quever kamislar ile avlaniyorlar. feeder sisteminde makineden gelen kopçanin ucuna 3lü firdondu takilip alt uca 30-40-60-90gr (akintiya göre) kursun ilaveli feeder kafesleri takiliyor. bu kafesler yemleme hamuru ile dolduruluor. hamurun özelligi kafesi 90-120 saniyede terk ediyor olmasi. 3lü firdondunun paralel ucuna da 0.14-0.20 arasi 40-50cm köstek, ucuna 10-14 numara igne takilip kurt ile yemleniyor.
    takimi 5-10dakikada bir toplayip hamuru tazeliyoruz.

quiver kamislari 3.60-4.20 boyunda genelde parçali, en uç parça kullanilan kafesin agirligina göre degisen bol halkali kamislar. kamine olarak 40-70 arasi makinalar ve 0.10-0.20 arasi örgü veya 0.22-0.28 arasi monoflament misina kullaniliyor.

pole feeder denilen bir platform kuruluyor. bir yaniniza hamur kovasi, kurt kutusu, kamis dayama aparati, önünüzde ucu suda olan livar. ustasi yerinden kalkmadan saga sola dönmeden çok rahat sekilde avlaniyor. resimlerde benim de bu konuda ne kadar yeni oldugumu bu yazdiklarimi dikkate alarak yorumlarsiniz artik :D

randevumuz sabah saat 6.30da idi. forumda herkez yaninda ne getirecegini yazmisti. benim payima kruasantlar düstü. bu avlakta yayin, çapak, kizilkanat, levrek, nadiren sazan ve turna baliklari çikiyor. bu sisteme turna hariç gerisi uyuyor.

mekana tam 6.30da vardigimda usta avcilarin yarisi gelmis, tesisatlarini kurmus, 10ar metre aralikli dizilmis ilk atislarini yapmislardi bile. benim yerim de ustam dejanin hemen saginda gurubun tam ortasinda ayrilmisti. saat 6.45 oldugunda 11 feeder ustasi ve 1 tatlisu acemisi ile kadro tamamlandi. ben kamis olarak gramaji ve boyu bu sisteme en uygun kamisimi kullandim. yaninda ne olur ne olmaz diye bir takim da boili ile yemleyip sazan için attim ( tek vurus oldu hepsi o ).

deniz tertibatimdan elimde olan kepçemi de açip söyle güzel bir yan koydum :) bekledigimiz vuruslar ufak ufak gelmeye basladi. ustalar isimlerine yakisircasina 2ser kiloluk çapaklari teker teker sudan çikarip livarlarina atmaya basladilar. ustalarin çalisma sistemlerini incelerken pataküte kamisim oynadi, gelen irice çapak. daha sonra bir kizilkanat..

saatlerimiz 9.00u gösterdiginde kahvalti masamiz kuruldu, herkez yaninda getirdigi malzemeyi çikartip masayi donatti. hosbes muhabbet, fikir alisverisleri, tavsiyeler, klasik balik muhabbetleri vs...

sonraki bölümde birkaç kizilkanat ve çapak daha çikartip, 2 kez kepçenin kisaligina, 1 kez de kamisin yeterince esnek olmamasi sebebi ile köstegi patlatmaya takildim. baligi kiyiya kadar da getirmistim bir kepçelemesi kalmisti idk

saatler 11.00 oldugunda toplandik. herkes baliklariyla çekindigi hatira fotograflarindan sonra tuttuklari baliklari incitmeden suya geri birakti.
    sportif amatör olta balikçiligi bugün de dunyanin bir bölgesinde olasi gerektigi gibi tatbik edildi.

bu bulusma bilgi ve tecrübe olarak tatlisu avciligima çok büyük katki sagladi. ilk etapta bu sistemle daha verimli avlanabilmek için bir quiver kamis edinmem gerekliligi kendini gösterdi. kamisla birlikte en acil sekilde sapi 3.5-4metre açilabilen bir kepçe edinme gerekliligim kendini gösterdi.
    forumda ustalar yaptiklari yorumlarda ' roy da bu disiplinin acemisi olmasina ragmen durumu iyi idare etti, hamuru baliklarin ilgisini çekti, yakinda takimin degismez üyelerinden olacagina süphemiz yok' yazmis. bu da çok hosuma gitti. istanbul bogazinda ögrendik abicim balikçiligi.. puehheehheeeeyyyyyyyy :D :D :D

Uploaded with ImageShack.us

en uçtaki ustanin ismi luc. çok sempatik bir insan. paris ve civarinin en iyi feedercisi oldugunu söylüyorlar forumda.

bahsettigim kafes bu resimde görünmekte.

iste kisa sapli kepçemle yerlerde sürünüp debelenirken :D sap kisaligi sebebi ile 2 baligi kaçirdim :)

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hadi bakalım, insan bu işte ne öğreniyorsa ustalarından öğreniyor zaten. Bu sistem Türkiye'de de uygulanıyor mu acaba? Uygulanmıyorsa o kafeslerden getir de bunun öncüsü de sen ol:) Acaba kafesleri uygun bişeylerle doldursak denizde karagöz için de kullanılabilir mi bu sistem?

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrikler Roy, cok farkli bir disiplin olmasina ragmen gayet iyi sonuc almissin. :thumb: Avlak da baliklar da harika gorunuyor, dostluk, sohbet de keyifliymis belli ki.

Bu sistemi Ingiltere'de TV'deki balikcilik kanallarinda izliyordum, ilginc geliyordu ama denemedim ve hic de kolay olmadigini zannediyorum.

Av bitiminde tutulan baliklarin ne kadar buyuk olursa olsun suya iadesi, sportif balikcilik adina ornek alinmali. Bunu vurguladigin icin ayrica tesekkurler. :)

Avciligini cesitlendiriyorsun, tecrubelendikce de bu keyfi bizlerle paylasiyorsun. :thumb: Nicelerine insallah...

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    kafese ne koyacagina gore degisir. gerçi siz karagözü açiktan belli biyerden getirmiyosunuz, bide karagözün bulunacagi mera muhtemelen takmaya müsait bir mera olacaktir. pek etkili olacagini zannetmiyorum.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekkur ederim Ibrahim abi.

ben o kadar kastim, adamlar o kadar laçka balik tuttu, yinede onlara yaklasamadim sonuç olarak :)

bacak bacak üstünden indirmeden baligi livara atiyorlar, biz karga tulumba suya uzanarak debeleniyoruz komik oluyor tabi :)

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Disiplini, ehemmiyeti ve ciddiyeti göstermişsin o laçkalara. Daha ne olsun.:thumb: :thumb:

Ama o kepçe pozun bayağı gülümsetti beni.:p :p TR.ye gelirsen, söz vallahi kepçe benden hediye size.

Güzel atmosferde değişik zevkleri yaşadığın bir gün olmuş; sevindim adınıza.

Daim olsun böyle günleriniz.:thumb: :thumb:

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Roy yemleme sistemli av bakalım daha neler öğrenecez senden:D :D :D
    Yanlız oraların kıymetini bil ne kadar usta olsanda türkiyede bu büyüklükteki balıkları yakalamaya ömrün yetmez:) Millet 20cm lik turnayı alıp götürüyor be hele o yakaladığın yayını bilmem belki rüyanda falan yakalarsın:D :D :D
    Tebrikler:thumb:

8. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel buluşma olmuş. Kurt ustalara demir atmışsın yakın da artık sende şöyle trofe balıklar çekersin inşallah roy :) .

9. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel ve zevkli bir ortam olduğu şüpheşız ki bi okadar da zahmetli gibi gözüküyor ama yeni yeni şeyler öğrenmek gerçekten çok zevkli daha iyileri sana rast gelsin inşallah aynısını sanada yazsınlar birgün ustalarla buluşma diye sağlıcakla kal

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Roy kardeşim, güzel balıklarla güzel bir av,:):):) balıkların geri salınması daha da güzel, :):):)zamanla bizler de o seviyeye geleceğimize ben inanıyorum.:)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Merhaba Roy

Kafes diye adlandirmis oldugun aparat yem kabidir,cokta basit yapilabilen bir alettir...

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Tevfik abim :) o pozu ustam çekmis cidden diger ustalarin kepçe kullanislarini gördükten sonra komik geliyor :) iyi eglenmislerdir heralde.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Can :) abi baligi salmayi geçtim, igneyi yutturana bi tasma atmayi ögrenemedin diye dalga geçiyorlar. ha keza baligi kepçeden ziplatip yere düsürenle de ayni sekilde :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkürler Senol :) hevesliyim azimliyim trofe pesindeyim :) cidden tatlisu çantamdaki takimlara baktigim zaman acaba o resimlerde gördügümüz dev baliklardan yakalayabilecekmiyim diye aklimdan geçmiyor degil. tüm malzemeleri büyük balik üzerine olusturdum.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    benim için biraz zahmetli oldu Sabri. tabure alçak, kepçe kisa, kamis tatlisuda hassas sistemlerde yetersiz... balikçiligin en çok bu yeni teknikler deneme, o tekniklerle balik tutma yönünü seviyorum. yeni bir heyecan, yeni beklentiler veriyor insana.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Orhan ustam :) siz nasil ki sirti avlarinin en iyilerindensiniz, bu guruptaki 8-9 kisi de bu sistemin en iyilerinden. bu gibi konusunda uzman balikçilarin tecrübelerine, bilgilerine hayranlik duyuyorum.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

evet Selim agabey yapimi oldukca basit. kendimde rahatca yapabilirim bu aparatlari. avrupada tatlisuda çok kullanilan bir sistem. teknigin ingiltereden yayildigini duymustum. fransada bu aparata " cage feeder " deniliyor. cage kelimesi kelime anlami olarak kafese tekabül ediyor. Türkiye'deki ve almanyadaki ismini bilmemekle birlikte bir aparatin kap olabilmesi için bir tarafinin kapali olmasi gerek, oysa bu aparatin her iki tarafi da açik.

http://www.avmarketi.com/asp/product/7012/SIYAH-YEMLEME-KAFESI-40GR

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Roy , örnek av görüntüleri ve raporun için teşekkürlerimi iletirim...

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Roy bu feeder olayını bir zamanlar ki ilk gördüğün zaman eski senelerde, bayanların saç biğudisinden yapmıştım :)))

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler roy, senin için gerçekten ilginç bir tecrübe olmuş, ayrıca o ustaları boğaza getirde usta balıkçı nasıl olurmuş görsünler:D
    Diyorum ki, bizde boğazdaki avlanan arkadaşlarla, böyle yakala bırak lüfer, levrek ve eşkina avı yapsak mı:rolleyes: Neyse önce kıraçaları bırakmaya ikna etmekle başlarsak, önümüzdeki milenyum içinde bizde böyle org.'lar yapabiliriz herhalde:D :D :D

Avların her daim bol ve bereketli olsun, selam ve sevgilerimizle kal roy...