9/3/2013 team ile avimiz.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam balikavi.net ailesi;

havalar isinmaya, tomurcuklar patlamaya, sular durulmaya ve isinmaya, kara kisin çetin sartlari yerini baharin berrakligina birakmaya basladi :)

geçen seneki raporlarimdan bir iki tanesinde burda bir grup ile avlanmaya basladigimdan bahsedip birlikte gerçeklestirdigimiz avlardan kareler sunmustum.
    sartlar yavas yavas düzelmeye baslayinca hafta içi yapilan görüsmeler sonucu cumartesi sabahi avin yasal baslama limiti olan gündogumunda bulusmaya karar verildi. bu gun kadro 9 kisiden olusuyor.
    suyun debisi 450m3/saniye ve su isisi 6.3 derece hava sicakligi 12 derece olarak gözüküyor. bu sartlarda avlak seçimi suyun en az debi ile aktigi bölgelerden biri olarak seçildi, yani herzaman avlandigim is yerime 500metre mesafede olan avlak.

sabah 6da avlakta bulustuk. takimlarimizi hazirladik, kahve ve kruvasan faslinin ardindan gündogumu 6.48h itibari ile herkez kendi takimlarinin basina geçti.

grubun özelligi feeder teknigi ile ve %100 NO-KILL catch&release avlaniyor olmasi. bölgesel olarak bu teknige ve kullanilan yeme göre sazan, biyikli, kizilkanat, çapak ragbet ediyor olsa da bu avlagi çok iyi taniyorum, çapak agirlikli bir av olacagi asikar.

feeder kafesine yemleme amaçli karisim assagidaki fotografta mevcut. nehir kumu, mikro pelet, misir, muhtelif unlar ve cezbediciler vs... ile hazirlanan bir karisim. bunu bir hali kilim serer gibi ilk yarim saat 3er dakika ara ile, akabinde 5dk ve av sonuna dogru 7-10dk arasi belirli bir bölgeye kursun vazifesi gören kafes ile 10metrekare alana yayiyoruz. suyun durumuna göre derinlik-uzaklik ayarlamasi önemli noktalar.

ava 50gramlik kafes, 0.14 florokarbon beden ve 18 numara bronze igne ile basladim. ilk bir saat neredeyse kimseye vurus olmadi. akabinde sagdan soldan baliklar yavas yavas kiyiya alinmaya basladi. reeling

benim kamisim da siraya girip güzel vuruslar aldi. 20 metre uzaklikta avlanmaktayim. balik vuruyor, tasmaliyorum, mücadele basliyor, yolda birakiyor. 3 baligi bu sekilde düsürdükten sonra 80gr kafes 0.18 fc ve 14 numara bronz igneye geçtim. bu takim degisikligi çok çabuk meyvesini verdi. günü 8 balik ile tamamladim. baliklar 1.5-3kilo arasi degismekte. günün rekoru 12 balik ile ustalarimizdan Luc'de kaldi. saat 11.30 civari hazirlanan öglen yemegi fasli ve muhabbetin ardindan sudan çikarilan tüm baliklari ayni livarda toplayip fotografini çektik.toplam 62 çapak. takriben 110kg civari. fotografi ben çektim, hadi bir de beni çekin demek de aklima gelmedi dogrusu :) birdahakine ben de çekineyim ders olsun.

1.5 kilo alti balik çikmamasi karabataklarin ve predatör baliklarin iyi çalistigina..kizilkanat, levrek,sazan ve biyikli hiç çikmamasinin sebebi suyun daha soguk ve akintili olusuna baglandi. gerçi ben bu avlakta bu teknikle çapak, kizilkanat ve levrek hariç balik tutamadim daha. insallah ilerleyen dönemde tanisiriz kendileri ile :D

bu avdan tek resmim bir arkadastan almis oldugum bu fotograf. av partnererimizden phillip'in yaninda sadece sirtim çikmis. yesil parka, siyah sapka.kamisin pozisyonuna ve benimpozisyonuma baktigimda muhtemelen kefes tazelemekte oldugumu görüyorum :D

fotograf faslinin ardindan tüm baliklar geldikleri suya iade edildiler.

2. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

avınız, anlatımınız,ekibiniz verdiğiniz bilgiler çok güzel.tebrik ederim.

3. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Tebrikler Sevgili roy
    Avlarınız daim ve güzelliklerle dolu olsun. En güzelide yakalanan balıkların resimleme sonrası suya iade edilmesi. TFT Dünyanın her yerinde avlanıyor :thumb:

Sevgi ve saygı dileklerimle

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Roy tebrik ederim, o koca balıkları çekmek kimbilir ne keyifli olmuştur :)

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

bereketli olsun balığı karaya dökmüşünüz :) daha iyileri rast gelsin yayın gibi mesela ne zaman serbest bilmiyorum ama yeni bir yayın raporu açmak şart oldu sana tezelemek için balığı :) rast gele

6. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    süper rapor )))

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tesekkür ederim, begendiginize sevindim :)

raporlarda aralara çesitli bilgiler serpistirmeyi seviyorum:)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Faruk abi :) trabya international fishing team diye degissek mi :) yok yok, tarabyada dogdu dünyaya yayildi deriz :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Berkan abi :) bu baliklar çok hareketli oluyor. kiyida mazallah elindendüsürdün mü muazzam hareketli bir balik. tadi iyi degil fakat ne önemi var ki, maksat baligin vurusunu ve çekme zevkini yasamak.

bu balik vurdumu tasmayi attiktan sonra nasil çekecegine balik kendisi karar veriyor. ya sana dogru yüzüp kepçeyi görünce geri kaçiyor, yada çok iriyse bir iki dakika yorup kamisi pompalayarak çekiyoruz. bu esnada popmayi yiyince takimi bosaltip sana dogru yüzmeye de geçebiliyor.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Sabri :)

yayin pelet yem, hamur, toprak solucani ve boili ile serbest su an lakin su hala çok soguk ve debi yüksek. yayinlar pek aktif degil su an. bu dönem suyun daha icak akintinin daha az odugu bölgelerde yogunlasirmis. hani deriz ya aha buraya yaziyorum diye... aha buraya yaziyorum yayin raporu sözünü :thumb:

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Mert. begendigine sevindim:)

12. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Her zaman ki gibi super anlatim :)

Tebrikler Roy.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Murat abi :) vercelli ne oldu var mi bir gelisme? :)

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzel ve bereketli geçmiş av Roy,tebrik ederim,bir soru;yemi hazırmı alıyorsunuz yoksa kendinizin özel hazırladığı bir yemmi...

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Selim abi.

igneye 3-4 adet goozer cinsi kurt (lavra) takiyoruz.derisinden patlatmadan takip suda oynar olmasina dikkat ediyoruz. 2-3 kafes sonra boguluyorlar, degistiriyoruz. kafesteki karisim hazir da çok çesitli olarak satiliyor biliyorsun. special big fish cinsinden hazir alip içine 1 litreye 1avuç mikropelet ekliyorum. et bazli köpek kroketi,misir ve kahvaltilik gevregi mikserden geçirip ekliyorum. 1litreye 400ml nehir kumu ilave ediyorum. son olarak sensasin carpix diye bir cezbedici var. vanilya gibi bir kokusu var. 200ml kadar da ondan ekliyorum. karisimin kivamini kalipla basilan method-feederdeki gibi yogun yapmak yerine daha pul pul imrik helvasi kivaminda ayarliyorm.

nehir kumu karisimin dibe süzülürken akintiya fazla kapilmayip yemledigin bölgeye yogunlasmasini sagliyor.

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Roy tebrikler güzel ve zevkli bir gün olmuş :) yalnız sazan hamurunun görüntüsü acıktırdı beni :D :laughing:

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :laughing: :laughing: sorma Ceyhun, bi güzel kokusu var o meretin insanin cani çekiyor. ögleye dogru dayanilmaz oluyor :D :D

18. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    :) Kargosu kılı tüyü derken gamis parasini geciyor:eek:

VArsa oralardan alayim :D

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok güzel, aynı güzellikte devamını da dilerim.

Haftada bir rapor gelir artık, startı verdin abici. Selam ve sevgilerimle.;)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    is durumu müsait oldukca 1 mayisa kadar b sekil avlara devam Nuri abi. 1 maista spin sezonu açilacak. her firsatta su kenarinda olurum o vakit. nisn gibi yayin olayina da girisirim bir posta :) çok motiveyim bu sene bakalim sene sonu neler çikartmis olacagiz :)