Herkese merhabalar , Tatil'de bayağı bir malzeme almıştım döndükten sonrada ilk fırsatta bunları denemek için bekliyordum bugün akşam iş biraz erken bitince havada bulutlu olunca direk gidiyorum diye niyetlendim kendime bir avdaş aramaya koyuldum . Tek tek aradım herkes ya mesai ya başka işlerinden dolayı gelemedi bende kafaya koydum bir kere gideceğim diye bastım tek başıma gittim . Şansta benimle beraberdi yanımda ve etrafda kimse yok rüzgar durmuştu tam aradığım hava bu dedim bismillah diyerek malzemeleri çıkardım başladım sap sol çapraz atışlara . Sonra ileride kamışların arasına girip bakayım dedim bir kaç tane kamışı elimle asılıp kökünden çıkarıp önümde 2 metrelik bir açıklık yaptım ama eskiden kalma kamışlar suyun içinde öylece duruyordu kepçeyide kaybettiğim için biraz düşündürsede buradan atacağım diye karar verdim sonra başladım atmaya kaşıkları savage gear yılan balığını vs . Arada bir kuyruktan çekme vs oldu ama ufaklıklardı . Aradan yarım saat geçti . Tuggin Usta nın balıkçısından aldığım rapala minnowları deneyim dedim . Atışları çok iyi gerçekten uzağa gidiyor bayağı bir kaç atış sonra tam kıyıya 3 metre kala BAMMM bizim ufak minnow adeti parçalamak istiyor kamışın gücü ile kalama vermeden attım kepçe olmaması ve kıyının kamış dolu olması gerçekten çok zorladı . Daha sonra yine bu rapalanın değişik bir türü olan minnow ile bakayım dedim tamamen gümüş renkli ortasında metal bir kursun gibi birşey var ve çınlama sesi yayıor demiştiler . Sağ sol çapraz tarama derken kıyıya yakın bir yerde BAMMM 55 cm lik turna bir yapıştı hemen kamışlara çekmeye çalıştı ama makinayı kapadığım gibi kalama vermeden attım kenara kamışların üstünden sonraki taramalarda ses seda olmayınca diğer aldığım bir sürü malzemeden bazılarını deneyim dedim . Balzerin bir kaşığı vardı takıp onunla denemeye devam ettim aradan 10 dk geçmişti ki kıyıya yakın bir tıklama oldu aynı şekilde ileri attım sonra yine çekiyorum bu tıklamadan sonra ki 3. atışta aynı noktada BAMMMM bizim delikanlı yapıştı kaşığa ama nasıl çekiyor kalama versem ip misinayıda kamışlara saracağından emin olduğum için kamışada güvenerek kaldırıp su üstünden sürüterek karaya attım . Daha sonra hava kararmaya başladığından kepçeyi kaybettiğim gibi başka birşeyler kaybetmemek için son gün ışığında malzemeleri toparlayıp avlaktan ayrıldım. Ayrıa yeni aldığım Shimano Exage 3000SRC gerçekten de hakkını veriyor çok hafif ve güçlü bir makine Hızlı fren sistemide gerçekten işe yarıyor . Bu avdan sonra aklımda kalan bir ilginç şeyide paylaşayım . Daha önceki avlarımda da vuruş aldığım noktalara yaptığım tekrarlarda birebir aynı noktalarda turnaları yakalamıştım . Turnalar vurduğu noktaları az çok tahmin edip aynı noktalara atış yaparsanız sanırım o vuruş yapan Turnayı yakalayabilirsiniz . Bulunduğu noktayı terk etmiyorlar . Bunu 4 . kere tecrübe ettim artık . Herkese iyi avlar . Av Yeri : Astana - Kazakistan Nura Nehri Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium Light Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.18 Sufix ip Misine Stil : Spining Sahte : Rapala Minnow , Balzer Kaşık Hava Durumu : Hava Bulutlu 6 derece Saat : 18.30 - 20.30 Tarih : 9 Eylül 2014 Hedef Balıklar : Turna Resimler : reeling
Tebrikler Şenol, gayet keyifli zaman geçirmişsin Yeni malzemeler de hakkını vermiş. Trofelere denk gelesin
Sağolasın inan daha hepsini deneyemedim ama bu seferki malzemeler boş olmadığını gösterdi gerçekten de
Orası temiz ve duru olduğundan acaba Turna'nın tadında bir değişiklik olur mu? İstanbuldaki turnalar ot gibi...
Tebrikler Senol. Turnanin mekanini terketmedigini okumustum. Hatta bosalan yere yenisi yerlesirmis. Ne kadar dogrudur yanlistir bilmem
Buradakilerin tadi cok guzel yakalandigi yere gore tadinda degisim var evet. Bencede bu sekilde cunku gittigim avlaklarda her zaman ayni noktalarda baliklari yakaliyorum eger balik vurduysa ayni bolgede kaliyor bunu cok kez denedim ve senin dedigin gibi bencede bosalan yerlere yenisi yerlesiyor cunku avlakta hic gezmiyorum sabit noktalardan avlaniyorum.
Şenol gurban, Belki garantili av oluyor ama diğer yandan da muhtemel daha güzel balıkları es geçmiş oluyorsundur? Hadi başka yerleri de dene, inşallah daha güzelleri rastgelir.
Tebrikler Şenol.Turnalar güzel boylarda.Malzemeler gayet iyi seçim. Rapala X-Rap ve Clackin' Minnow ve Balzer kaşık. Diğer malzemelerini bilmiyorum ama eğer yoksa bunlara Cleo kaşık, Savagear'in soft 4 play ve Spro Pike Fighter serilerini de ilave etmeni tavsiye ederim.Yeni makaran da hayırlı olsun.Bu tarz spin avları için hem deniz hem de tatlısu için ideal bir seçim olmuş.Keyifli ve aksiyonu bol avlar dilerim.
Abi başka yerleri denemek istiyorum ama resimde de gorunuyor cogu yer sazlık ve nilüferler var malzemeleri kaybetmek istemiyorum temin edemiyorum sonra ama tabi bulursam açık bir alan oralardan da deniyorum . Tesekkur ederim Hakan abi . Hepsi var Cleo kaşıkda Savage Gear soft4play de yılan balığıda Spro nun sarı siyah bir sahtesinide aldım inşallah hepsini yuzdurup deneyecegim yakında .
Şenol gider gitmez soluğu avlakta almışsın. Beyaz clackinin CLN kodlu renginide bulursan edinmeni tavsiye ederim. Silver x rap'te sanırım bir tek bende çalışmadı... Burada olduğun dönemde inan aklımdaydın, bir türlü denk getirip toplanamadık. Kısmet olursa seneye diyelim artık. Tebrik ederim, devamı rast gelsin...
Sağol Fatih sağlık olsun artık yapacak birşey yok belki bir daha ki sefere . O kadar malzeme aldım tabi ki denemek lazımdı . Rapalayı burada bir av marketi getiriyor adam bana ozel katalog verdi ne istiyorsan rapaladan bak getirteyim dedi hatta .