Yazın kısa olması nedeniyle fırsatını yakalayınca avlara gitmeye çalışıyorum dünde bir fırssatını bulup akşam Hedefim olan Trofe turna için avlağıma gittim . Hava bir yandan yakıyor ve basık bir durumdaydı yağmur yagmaz diye düşünerek botu şişirip malzemeleri alıp suya açıldım sığ kesimlere doğru ilerleyip şansımı denemek istedim . Kamışların arası o sıcakta savaş alanı gibiydi sağdan soldan kuyruk vuran turnaların sesi geldikçe bugün iyi bir şey denk gelecek diye düşünmeye başladım . Yarım saat taramadan sonra botla kamışların arasına girip bir seslere bakayım dedim ne göreyim her 2-3 metrede bir turnalar resmen suyun yüzeyine yakın güneşleniyorlar . Daha önce böyle bir şey görmemiştim belki de orası güvenli diye böyle birşey yapıyorlar . Bunları görünce aklıma sırttan iğneli kurbağa geldi çıkarıp kamışların arasına atmaya başladım hafif açık kalan yerlere doğru turnalar bildiğin ok gibi fırlayıp almaya çalışıyor ama alan dar olunca tek harekette alamazsa pas geçip gidiyorlar . Biraz aramadan sonra açık bir alan buldum ve 1 metrelik alana attım bir iki alttan zıplayarak bir turna kurbağayı aldı iğnede oturunca direk bota aldım . Daha sonra daha fazla zorlamadan açığa çıkayım dedim sineklerde kamışların arasında zaten delik deşik ediyordu . Açıkta savage gearin Real EEL küçüğü ile 5 gramlık kurşunla dibe takmadan yüzdürerek atışlara başladım kıyıya paralele kamışların önünde attığım atışa bir anda suda dalgalanıp gitmesini görmemle kalamanın cırlaması adrenalini patlattı bu sefer iyi birşey olduğu belliydi bota kadar yaklaştırdım sudan çıkaramadan kepçenin içine aldım arkadaşı fazla zorlanmadan . Tahminlerimde yanılmadığım gibi bayağı şişman ve iyi boyutlarda birşeydi . 60 cm boy olarak geldi kilosunu tartmadım . Daha sonradan gelen ufak bir taneyi saldım diğeri çok hırpalanıp kan revan oldu 3 lü hırsızı çıkarana kadar mecburen alıkoydum . Avdan anladığım sıcakta turnalar yüzeye yakın güneşin altında ısınıyorlar ama sadece kamışların içerisinde. Takılmayan tarzda bir sahte ile atışlar mümkün gibi ama balığı kandırsan bile kamışların içinden almak zor oluyor . Kamerayı hazırladım video çekeceğim bir daha ki avda . Herkese rastgele Av Yeri : Astana - Kazakistan Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.18 Örgü PowerPro Stil : Spining Sahte : Kaşık , Döner Kaşık , Slikon Hava Durumu : Parçalı Bulutlu , 27 Derece Saat : 18.00 - 21.00 Tarih : 9 Haziran 2016 Hedef Balıklar : Trofe Turna Resimler :
Tebrikler Şenol. Koka kola neye vurdu acaba ? Yaz mevsiminde havalar ısınınca iyi koka kola yapar diyorlar
Eyvallah sağolasın roy )) Yapıyor ama boş petleri . Bugünün raporunu yarın atarım artık yoruldum hihi
Teşekkür ederim elimden geldiğince keyif almanızı sağlamaya çalışıyorum umarım birazda olsa okuyanlar bakanlar mutlu oluyordur