9 Haziran 2016 Astana Turna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Yazın kısa olması nedeniyle fırsatını yakalayınca avlara gitmeye çalışıyorum dünde bir fırssatını bulup akşam Hedefim olan Trofe turna için avlağıma gittim .

Hava bir yandan yakıyor ve basık bir durumdaydı yağmur yagmaz diye düşünerek botu şişirip malzemeleri alıp suya açıldım sığ kesimlere doğru ilerleyip şansımı denemek istedim . Kamışların arası o sıcakta savaş alanı gibiydi sağdan soldan kuyruk vuran turnaların sesi geldikçe bugün iyi bir şey denk gelecek diye düşünmeye başladım .

Yarım saat taramadan sonra botla kamışların arasına girip bir seslere bakayım dedim ne göreyim her 2-3 metrede bir turnalar resmen suyun yüzeyine yakın güneşleniyorlar . Daha önce böyle bir şey görmemiştim belki de orası güvenli diye böyle birşey yapıyorlar .

Bunları görünce aklıma sırttan iğneli kurbağa geldi çıkarıp kamışların arasına atmaya başladım hafif açık kalan yerlere doğru turnalar bildiğin ok gibi fırlayıp almaya çalışıyor ama alan dar olunca tek harekette alamazsa pas geçip gidiyorlar .

Biraz aramadan sonra açık bir alan buldum ve 1 metrelik alana attım bir iki alttan zıplayarak bir turna kurbağayı aldı iğnede oturunca direk bota aldım . Daha sonra daha fazla zorlamadan açığa çıkayım dedim sineklerde kamışların arasında zaten delik deşik ediyordu .

Açıkta savage gearin Real EEL küçüğü ile 5 gramlık kurşunla dibe takmadan yüzdürerek atışlara başladım kıyıya paralele kamışların önünde attığım atışa bir anda suda dalgalanıp gitmesini görmemle kalamanın cırlaması adrenalini patlattı bu sefer iyi birşey olduğu belliydi bota kadar yaklaştırdım sudan çıkaramadan kepçenin içine aldım arkadaşı fazla zorlanmadan . Tahminlerimde yanılmadığım gibi bayağı şişman ve iyi boyutlarda birşeydi . 60 cm boy olarak geldi kilosunu tartmadım .

Daha sonradan gelen ufak bir taneyi saldım diğeri çok hırpalanıp kan revan oldu 3 lü hırsızı çıkarana kadar mecburen alıkoydum .

Avdan anladığım sıcakta turnalar yüzeye yakın güneşin altında ısınıyorlar ama sadece kamışların içerisinde. Takılmayan tarzda bir sahte ile atışlar mümkün gibi ama balığı kandırsan bile kamışların içinden almak zor oluyor .

Kamerayı hazırladım video çekeceğim bir daha ki avda :) . Herkese rastgele

Av Yeri :
    Astana - Kazakistan
    Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium
    Makina : Shimano Exage 3000SRC
    Misina : 0.18 Örgü PowerPro
    Stil : Spining
    Sahte : Kaşık , Döner Kaşık , Slikon
    Hava Durumu : Parçalı Bulutlu , 27 Derece
    Saat : 18.00 - 21.00
    Tarih : 9 Haziran 2016
    Hedef Balıklar : Trofe Turna

Resimler :

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Şenol. Koka kola neye vurdu acaba ? Yaz mevsiminde havalar ısınınca iyi koka kola yapar diyorlar :D

3. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Eyvallah sağolasın roy :))) Yapıyor ama boş petleri . Bugünün raporunu yarın atarım artık yoruldum hihi ;)

4. Riggs

Riggs metin

Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tebrikler. Güzel balıklar. Anlatım ve fotoğraf çekimi çok iyi.paylaşım için teşekkürler. Rastgelsin

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim elimden geldiğince keyif almanızı sağlamaya çalışıyorum umarım birazda olsa okuyanlar bakanlar mutlu oluyordur :)

6. AhmetKurt29

AhmetKurt29 Ahmet Kurt

Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Tebrikler abi raporlarının devamını diliyorum :) Rastgele...

7. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim darısı başına :)