9 Kasım 2008 Erzurum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ephimetheus tarafından paylaşıldı.

1. ephimetheus

ephimetheus Abdullah Caner GÜVEN

Erzurum Merkeze sadece 11 km mesafede bir gölete son 2-3 aydır bir ffil gidiyorum. İk zamanlar şamandıralı olta ve pizza hamuru ile 400-800 gram arası balıklar yakalıyordum. Zamanla boiliye merak saldım.

En son 09/11/2008de saat 12:30 da gölete gittim. İki gün önce hazırladığım boilileri Cormorran Stıff Rıg beden, MAD Anti Tangle boom helikopter ve 50 gramlık kurşunla, her takımda sadece 1 iğne olmak üzere 3 adet kamışla 10 ar metre aralıklarla takımları kurdum. Ortamı da toplam 60 adet boili kullanarak sapanla yemledim.

İlk iki saat gölün güneş alan kesimlerinde bekledik ama sonuç alamadık. Saat 14:30 gibi güneş almayan ve serin kesimlere aynı takımları attım. 20 kadar boiliyi de sapanla dağıttım. Yarım saat sonra balık vurdu. Hava çok soğuduğu için hevesimizi bu Pazara sakladık ve ayrıldık.

Abdullah Caner GÜVEN
    Erzurum 1980 0 Rh (+)

Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  2. erolarik

erolarik erol arik

Aynalının hası,,,

:p güzel bir aynalı,bu boli işini sazanlar çok sevdi, bir zamanların meşhur küspelerimiz tarih oluyor galiba, Rasgele kardeşim,:)

3. mavi_cehennem

mavi_cehennem METİN

Favori Kamış:
    remixon kamış ve makine
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3,5 kg
    tebrikler güzel av olmuş.daha güzel ve bereketli avlarınız olur umarım.paylaşım için teşekkürler.

4. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler:)

5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu kadar açık ve bilgilendirici bir rapor ve hediyesi nefis bir aynalı sazanın olduğu avınız için tebrikler ve teşekkürler:) Paylaşımlarınızı her zaman bekliyor olacağız :) Rastgele:)

6. waffen

waffen

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer 475 gr
    Tebrikler gerçekten çok güzel bir aynalı

7. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    Tebrikler balık çok güzel...Yalnız bir sorum olacak...Balığın üstündeki kırmızı noktalar nedir ?? 3-4 tane delik var sanki :confused:

8. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    Tebrikler Arkadaşim. Gerçekten Güzel Balik. Eğer Erzurumun Soğuğunda Haala Balik Vuruyorsa, Burda Kiş Boyu Avlanabiliriz Sanirim. Zira Erzurumun şu Andaki Soğuğu, Kişin Bile Olmaz Burda.;)

Bir De, ""03 Aralik 2008"" Tarihi Garip Geldi. Biz şu Anda Kasim 2008 De Değilmiyiz? Acaba Ben Mi Bir Ay Geriden Geliyorum, Yoksa Sen Büyük Bir Sazan Daha Mi Yakaladin şu Anda? ;) :) :)

9. ephimetheus

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Tarihi yanlış yazmışım, şimdi farkettim. Moderatör arkadaşlar 9 Kasım olarak düzeltirse çok sevinirim.

Sıcak soğuk hiç farketmiyor (Resim çekildiğinde hava 2 dereceydi) , sabrın sonu selamet misali ev yapımı boililerimden 2 ayın sonunda en yüksek verimi almayı başardım çok şükür. İşin sırrı boiliyi yarım yumruk büyüklüğünde kolay dağılacak ve boili hamuru ile aynı içeriğe sahip bir yem ile sarmalamak... Böylelikle takım dibe indiğinde yemlik kısım kolaylıkla dağılıyor ve balık muhakkak yemi yutuyor.

Bu arada kullandığım ekipmanı yazmayı unutmuşum;

Remixon 390 cm surf kamışı
    Okuma Erazer 60 lık makina
    DAM Spezy 0.35 mm misina
    DAM Alarm
    Aslında kamışlar genel sazan avına uygun değil ama görüp beğenmeden 3 kamışa bin YTL vermek işime gelmedi. Yaza istanbula gidene kadar bunlarla idare... :)

Burada boili ile ilk yakaladığım balığın resmi mevcut.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=547199#post547199

Balığın üzerindeki kırmızı noktalar maalesef benim suçum. Yanıma kepçe almayı unutmuşum, balığı elimle çıkarmaya çalışırken kayalıklara sürtündü.

Bu gittiğim gölette genellikle sirkülerde belirtilen boyun çok çok altında boyda balıklar yakalanıyor maalesef. Hatta ben bu 2 kilogramı aşan ilk balıkları yakaladığımda güvenlik görevlileri şimdiye dek bu boyda balıkların hiç yakalanmadığından bahsettiler. Genellikle kıyıdan hamur, küspe ve mısır ile küçük balıklar yakalanıyormuş. Tırıvırı kullananlar da mevcut. Bu tırıvırı avlak sayısı ve çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan Erzurumun en büyü belası. Gerçi kolluk kuvvetleri Ağustos ayında toplam 60 bin ytlden fazla ceza kesti ama maalesef çözüm olmadı.

Küspe ise zemin yapısı nedeniyle başka bir bela; etrafımdakileri dikkatle takip ediyorum, attıkları her 2 küspeden birisi kayalık zemine takılıp kopuyor. O küspeye takılan balıkların sonu da malûmunuz. Ben takımların kayalıklara takılıp kalması sorununu doğru helikpter takımı kullanarak çözdüm çok şükür.

Öbürgün tekrar gidicem. İnşallah sizlerle paylaşacak yeni balıklar yakalayabilirim.

Ayrıca nasip olursa kar yağdıktan sonra kuzgun barajına gitmeyi düşünüyorum. Şİmdiye kadar oradaki avlarımı görsel olarak kayıt altına almamıştım. Ama zemin etüdü için DSİ tarafından görevlendirilen dalgıçların boyu bir metreye yakın alabalıklardan (Tesislerden kaçan somonlar) bahsedince sizlerle paylaşacak rekora koşan bir balık avlamak için hevesim bir kat daha arttı.

Abdullah Caner Güven
    Erzurum 1980 0 Rh (+)

Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  10. blgn59

blgn59 bilgin

İşin sırrı boiliyi yarım yumruk büyüklüğünde kolay dağılacak ve boili hamuru ile aynı içeriğe sahip bir yem ile sarmalamak...???

usta bunu bi açıklayabilirmisin nasıl uyguladığın konusunda.
    şimdiden teşekkür ediyorum. avın içinde tebrikler. inşallah allah daha büyüklerini nasip eder.

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    arkadaşım. kışın sazan avı konusunda beni cesaretlendirdin. yukarıda da dediğim gibi, erzurumun bu soğuğunda yemlenen balık, her mevsim her yerde yemlenir:) anlaşılan bu kış boş geçmeyecek.

12. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tebrikler Abdullah az ama öz bir av olmus paylasimin icin tesekkürler.

13. ephimetheus

Sarmalamak konusunu elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.

Boili hazırlama ile ilgili detayları yukarıdaki linkte izah etmiştim zaten. Kurşun ile kanca arasındaki mesafeyi tam ortalıyorum ve kanca ile boiliyi bir avuç yemin içine gizliyorum. Bu yem genellikle ultrabait toz yemin avlaktaki su ile karıştırılması ile hazırlanıyor. Takım dibe indikten bir süre sonra bu yem dağılıyor ve balığın ilgisini çekiyor. Balık bu dağılmış toz yemi araştırırken boiliyi de yutuyor. Ben prensip olarak pVA filesi pek kullanmıyorum ama PVA ile de başarılı sonuçlar alınabiliyor. En azından suya ilk çarpma anında yem dağılmıyor. PVA kullanırken de file olanları kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu arada avlakta sadece birkaç saat kaldık. Hava inanılmaz soğuktu.

14. ephimetheus

Daha aydınlatıcı olması için resim de ekliyorum. Sağdakiler ev yapımı boililer. SOldaki ise boili hamuruna fazladan Ultrabait feeder katılarak hazırlanmış olan yemlik. Bundan bir avuç alıp boiliyi ve kancayı içine gizliyorum. Dİbe çarptığı an dağılıyor. Koku konusunda şimdilik vanilya ana unsur. Ağustos 15 gelir gelmez ulrabite esasnları da denemeyi düşünüyorum.

15. blgn59

blgn59 bilgin

tekrardan sağol aydınlattığın için.

16. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Tebrikler.Devamına rasgele.Boiliyi hazırlarken hangi malzemeleri kullandığını da açıklarsan bizi bilgilendirmiş olursun.

17. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Pardon.Gerekli açıklamayı yapmışsın zaten.Teşekkürler.

18. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Öncelikle sitemize hoş geldin diyerek başlıyım caner bey sazan güzel görünüyor ama dikkat et o bölgede yani teke deresi bölgesinde bu mevsimde yasak olmasada jandarma engel oluyor birde ordaki güvenlik görevlilerini ikide bir yassağ gardaşım demelrinde uyuz olduğumuz için biz pek gitmeyiz.Kuzguna gelince 16.11.2008 tarihinde bir kiloya yakın bir gökkuşağı alasını benim ufaklık aldı tuttuğu en büyük balık aynalı sazan ve 3 kg yakın .Yani sen yazı beklemeyi boş ver alabalığın çıktığı en iyi mevsim şimdi.madem olta balıkçısın sanan söylememde zarar yok.ama 1 metrelik somunları tırıvırıcılar duymasın :)

19. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Tebrikler Arkadaşim Güzel Bir Sazan Almişsin Inşallah Daha Büyüklerine Kismet

20. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Tebrikler,güzel av olmuş.paylaşım için teşekkürler...