Bu sabah saat 4'de uyanarak düştüm yola,bikaç aksaklık ve toplu taşıma araçlarıyla gidiyor olmam yolu biraz uzattı,saat 8 gibi göle varabildim.Sabah saat 8'den akşam 4'e kadar çeşitli yemlerle at-çek yapmama rağmen en ufak bir vuruş bile alamadım Kullandığım yemler; Rapala x-rap (Hh) Storm Naturistic Wildeye (Pickerel) Çeşitli boyda Alba turna kaşıkları Mepps Beyaz silikon balık Köprünün baraja bakan tarafında biraz ileride sakin bir koyda tulum çizmeyle suya girdiğim bir an,iki karışlık bir derinlikte dipteki otlara sürtünen bir kocabaş gördüm yaklaşık 3 kg lık bir sazan ,herhal yumurtalarını dökmeye çalışıyor,beni farkeder etmez fırladı gitti tabi. Köprünün iki tarafınıda denememe rağmen sonuç sıfır,öğleden sonra da pek çok kişi geldi olta atmaya ama kimsede balık yoktu.Su henüz soğuk,turna hareketlenmemiş,gölün geçen yaz kurumuş olması da etken olabilir tabi.Durum bundan ibaret arkadaşlar. Fotoğraf makinası da götürmediğimden fotoğraf ekleyemiyorum. Kusura bakmayın,hepimize rastgelsin.
Erdem valla bravo kardeş taaa ordan sazlıbosnaya hemde toplu taşıma ile seni bu sene çok azimli gördüm inşallah aradığın balıklara en yakın zamanda kavuşursun
bence sen bu gazla bir mobilet alır dereden alibeyköyden habiplerden sazlıya bir litre bezinle ulaşırsın
Sazlı Bosna bu mevsimde en bereketsiz dönemidir. Havalar sıcak giderse haziran 15 ten sonra ancak zevkli avlar yapılıyor. Suyun dinlenmesi ve ısınması lazım. Şimdi ancak canlı yemle turna denk gelebilir. Oda şans. Habiblerden barajın arkasına çok uzak düşüyor. En kolay ulaşım arabayla veya motorla mahmutbey gişelerindeki yan yoldan DSİ nin arkasından barajın önüne gitmek. Vasıtayla çekilecek yol değil. Üstelik her saat vasıta bulunmaz. Siz iyi sabretmişsiniz. İnsan eli boş dönünce yorgunluk 10 kat daha ağır geliyor
Saglik olsun Erdem Daha sezon yeni basladi, turnalar dedigin gibi hareketlenmemistir, gelecek haftalarda oltalara vuruslar daha hissedilir sekilde artar, her sene boyle oluyor bende bir cok raporu takip ettigim kadariyla sezonun ilk haftalari verimsiz geciyor. Keske fotograf olsaydi en azindan manzara bile yeterdi gelecek sefere insallah trofe ile birlikte goruruz. Rast gele
Erdem sansın pek ıyı gıtmemıs olabılır ama sonuc olarak bir balık organızasyonu duzenlemısın ve balık tutmamıs olsan bıle maceralı bır av gecırmıssın.Onu bulamayanlar da var. ınslh bundan sonrakı avların cok bereketlı olur.
BU PAZAR BENDE SAZLIBOSANADA HERZAMANKİ YERİME GİTTİM SABAHTAN.TOPLAM 6 KİŞİYDİK TURNAYA CANLI BALIK KULLANDIYSAKTA MOTORLA KAŞIK SÜRÜKLEDİKSEDE HİÇ VURUŞ OLMADI ANLAŞILAN DAHA SU ISINMAMIŞ AYRICA BOTLA 300 METRE KADARDA AG KESTİM SAZLIBOSNADAN .ANLAŞILAN BALIK MEVSİMİ BAŞLAYINCA OLTALARDAN ÖNCE AGLARA TAKILACAKLAR.VE BUDA HİÇ İYİ BİRŞEY DEGİL
Unuttugum birşey daha var Adamın birisi MUŞ tan kalkmış gelmiş sazlıbosna barajının kenarına eski bir minübüs çekmiş üzerinede BALIK BULUNUR yazmış 1000 metre ag atmış göle satıyo orda. Biraz konuşturdum adamı DENETLEYEN YOKKİ diye cevap verdi.Adam taa MUŞTAN kalkıp sazlıbosnaya korkmadan çekinmeden ag atmaya gelebiliyosa benim bu sitede yazacak başka birşeyim yok demektir.Çünkü livarındaki 10 ar kiloluk sazanların hepsinin karnı şiş hepsi havyarda.
İşte böyle kendini bilmezlere meydanı bırakıyoruz ya en çok ona üzülüyo insan, ne jandarma işini yapıyo ne başka birimler bu ülkede.Ben de gittiğimde olta atandan çok tırıvırı atanla karşlılaştım,5-6 yaşlarında çocukların ellerinde bu illet...
abı valla bende gıdıyorum ama balık felan yok bıde cok takım bırakılıyo orda hertarafa takılıyor ben de otobusle gıdıyorrum sultan cıflıne ordan hadım koye ama bende artık balabana gıdıcem orda balık cokmus duyduma gore rast gele
ben sultangazide oturuyorum ve sırf ağ çekenler yüzünden balık tutumaktan soğudum.yapılan şikayetlere kimse aldırış etmiyor.şamlar köyünde yaşayan köylülerin bir çoğu gölün nerdeyse her kısmına ağ geriyor ve bilinçsiz bir şekilde avlanıyor.dışardan gelenlerde cabası.yaptıklarını şimdilik marifet sanıyolar fakat ilerde bir gün ne kadar yanlış yaptıklarını balıkları tüketince anlıycaklar.
Erdem kardeşim Onca mesafeyi taban tepip gitmiş vede gidip balıksız dönmüş olabilirsin ama bu bana Kara ve balık avında çok kullandığımız bir deyimi hatırlattı... "Kırk gün taban eti - bir gün av eti " .......İyi günler ilerde rastgele
beyler ben aranızda yeniyim sazlıbosnaya yaklaşık 3 kilometre kadar uzağında evim var yani arnavutköyde oturuyorum inanın bana 3 senedir burdayım ama 67 senedir burda avlanıyorum ağ atan şerefsizlerden gına geldi hele tırı vırıdan..buraya balığa gelen arkdaşımız varsa avlanma hakkında bilgi verebilirim sazlıbosnayı az çok bilirim
Ben neye yanıyorum biliyormusunuz? Hadi ağ satmak neyse , bu foruma üye yüzlerce malzemeci var , yarısı tırıvırı satıyor gözümüzün içine baka baka!
Oturupta dövünmeyelim bir başımıza. Adresi belli olmayan ithamlardan da kimseye bir fayda yok. Kimdir bu gözümüze baka baka tırıvırı satan malzemeci üyelerimiz?
Erdem kardeşim yılmak yok at çeke devam bu arada güzel haberler gelmeye başladı.. 15 gün sonra daha iştahlı oltaya vurmaya başlar... İnanıyorumki bu yıl turna yılı olacak...