95 cm oklama ;) anladığınız üzere sakarya

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında carp-cathunter tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

30 mart 2008 artık daha fazla bekleyecek sabrım kalmadı ve nisan biri beklemeden bi bakalım dedim arkadaşıma bizim avlağa oda dünden hazır zaten. akşamdan avlanacağımız yere yarım kiloya yakın istavrit attık dağıtarak tabi sabahta gün ağırmadan suyun kenarındaydık her zamanki gibi klasik olta düzenekleri çelik beden üzerine üç tane canlı balık tabi üçlü kancaya oltalarımızı sessizce otların önüne indirdik tabi balıklar canlı olduklarından mantarlar bi otarafa bi bu tarafa bir iki dk oynadılar sonra otlara dolaşmuş olcak durdular bu arad 2 olta ben iki olta da arkadışım attı tekrar çekip attım oltalarımı ezanda okunmaya başlamıstıki oltamın suya şaaap diye vurması beni korkuttu o panikle oltama sert bi tasmalama yaptım cırrrrrrrrr diye debriyajj sesini duyunca bu iş oldu dedim arkadaşımda o sesle yanıma geldi balık iriydi belliydi ama bu senenin ilk balığıydı ve bu kadar büyük olacağı aklıma bile gelmezdi neyse biraz ugraştıktan sonra kenarıya getirdim aman tanrım o nee eldiven yok kepce yok nasıl alacağız balığıı panik oldu arkadaş eliyle tutacak azından manyak mısıın sen diye bağırdım zira çok keskin dişleri ve de kalabalık zaten kudurmuş köpekgibii sağa solaa kafa sallıyor birazdaha asıldım üstteki kancaya yakalanmış fakat alttaki iki kanca balığı sırtından sıkmıs şöyle derin bi nefes aldım kaçacak yeri yok dedim arkadaşa acele etme neyseki kazasız belasız kenarıya iyice çıkardım arkadaş dizlerine kadar suya girdi ve balığa çoçuğu gibi sarıldıı dışarı çıkardık nihayetinde ikimizde kendimizi yere attık şöyle bi iki dk bekledik o arada balık sanki ölmüş gibi hiç kıpırdamıyor birer sigara içtik sakinleştik o arada arkadaş balıkla oynuyor bakıyo azına karnına falan ölü gibi yatan balık hart diye elini kaptıı o korkuyla aniden elini çekti malümunuz elide kesildi ben ona bakarken balık o patırtıyla suya kadar indi ali balık kaçıyoo oğluum diyeee bağırınca balığın suya sazların üstünde kaldığını gördüm tabi patır kütür heyacanla koştum ama sorun gene aynı kepçe yok ellesem elimden kayacak zaptedemicem montumu çıkardım üsütene montumla birlikte birlikte atladım tabi malum gördüğünüz üzere balığı yakaladık ama ben baştan asağıya ıslandım atalarımız dediği ..tü ıslamadan balık tutulmazmış..
    deyip yanımızda camera yada cameralı telefon olmadığı için resim ve video çekme şansımız yoktu üstadlarımın farkettiği üzere balık havyarlıydı onca zahmet eziyet adrenalıin neşe heyecan korku yaşatan bu asil hayvanı mecburen salmamız gerekiyordu ama gönülde tereddüt etmiyorda değildi. tabi takımları toplayıp arabaya attık balığıda canlı balık koyduğumuz kovanın içine başını soktuk balığı göre kova bulmak ne mümkün eve döndük üstümü değiştirip resimlerimizi çektik ama hala heyecanlıyım gülümsemekten yüz adelelirim ağrılar girdi işte teknik özellikleride balığın 95 cm 4,870 gr tahminen 1 kg üzerinde havyar ve en az 8 yıllık bi oklama yani turna olduğunu ve güzel anılarıyla bize yaşattığı heyacanla birlikte tekrar görüşme umuduyla geldiği yere iade ettik saldıktan sonra arkaşıma sordum tabi kendimede ya bu balık sezon yani yasak olmadığı zamanda yakalasaydık ve havyarlı olsaydı ne yapardık duraksadı ben onu kurtararak gene salardık çünkü daha çok balık daha büyük balık tutmak istiyorsak herkezin böyle yapması gerek tabi bu arada arkadaşın elinede iki dikiş attıdık hemen paylaşmak istedim bi de resimleri şimdi yüklemeye çalışacam herkese bol şanslar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Mart 2008
  2. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

resimleri siteye yükledim fakat sadece link olarak gösteriyor burda diğreni bulamadım

Son düzenleme: 30 Mart 2008
  3. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Ne kadar yazsam boş iki gün kalmış şunun şurasında neyseki balığı iade ettiğinizi söylüyorsunuz bu iyi:) fakat turna havyarını dökeli epey oldu ;)

4. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

resimler onay bekliyor yüklenince bakarsızın havyar varmı yokmu diye

5. deliii

deliii ibrahim

inşallah 2-3 gün sonra bi daha denk gelir aynı büyüklükte ama havyarsız olanı dimii ama yane abi bende aradım resim koymayı ama bulamadım bulursan haber et te su israil denilen bi balık varya onun resmini koyacam yarım saattte ne alametse 28 tane cıktı

6. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

resimler bölümü var orda yükleden yüklüyorsun ama onaylanması gerekiyor ben yükledim onay bekliyor senin israilliler öyle yam yamdır onlar vurdukları zaman çok vurur ve herşeyi yerler

7. deliii

deliii ibrahim

bi de su var abiii solucana gelmiyoo balık hamur yaptım ona gelio ben ona sapıttım ben ne güzel bi çok tutum diodum bi iri iri yarım kiloyo yaklısaık zaten fazla büyümüyomuş ama ne tadı var ne tuzu kılcık baska bişi deil

8. deliii

deliii ibrahim

abii bravo ıslandıgına deymiş bence

9. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    :) nereye iade ettiniz balığı. mideyemi. ölmüş parçalanmış görünüyo. yandın sen kardeşim şimdi. yasağı çiğnemişsin. jandarma bu konuyu ihbar kabul edip seni bulur. kanuni işlemi yapar . ödiyecen cezayı hazırla

10. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Ya şimdi ben de onu merak ettim...
    Balık nehirden epey uzaklaşmış kulağından filan tutulmuş baya bir şehir turu yapmış görünüyor.
    Bu durumda bikaç ihtimal sözkonusu:
    -Balık uzun süre hayatta kaldı...
    -Resimler o tutulan balığa ait değil temsili ya da başka yasal zamanda tutulan bir balığın resmi.
    -Balık iade edilmedi-ki bunu düşünmek istemiyorum arkadaşımız iade edildi dediğine göre iade edilmiştir.

11. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    nuri abi cevap veriyorum : bence o balık öldü abicim :eek: .

ama bu gün tutulanmıdır daha öncedenmi tutulmuştur onun cevabını arkadaşımız versin.

12. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    önemli olan havyarı değil tuttuğunuz tarih;) şimdi mod arkadaşlar bi kıyak yaparda siler konuyu yoksa bu bir delil unsurudur ona göre;) :) :eek:

13. bi.lo26

bi.lo26 bilal uyanık

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    sazan14.5kg yayın 22kg
    Eywaaah!!!şimdi siz cezayı yermisiniz yoksa yemezmisiniz:???Orasını bilmem ama iyi av olmuş tebrikler:D :D :D

14. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    açılışa 2 gün bile kalmış olsa genede kanuni sürenin dışında yasak sezonda yapılmış bir av. o balığın suya iade edilmesi bence bir işe yaramamıştır. burada önemli olan balığın geri salınıp salınmadığı değil kanunsuz yapılan bir avdır. site modlarına sesleniyorum. lütfen konuyu silin.:mad: :mad: :mad:

15. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Yakala bırak yönteminin kanuni süre dışında yapılması yasa açısından suç olur mu olmaz mı bu bilimsel bir tartışma konusu.Bu konuda kanaati olmaması yönünde ama yasal durumu net bilemiyorum.
    Ancak örnek olarak: Kefalin sebest olduğu ve sazan ile yayının yasak olduğu bir dönemde kefal için kullanılan solucanlı ya da tavuk ciğerli bir oltaya sazan gelmesi halinde onu geri bırakmak yasal açıdan suç işlemek anlamına gelmiyor.
    Burda değerlendirilebilecek olan sanırım suçun manevi unsuru.
    Yani ben vahşi hayvandan kendimi savunmak için ateş ediyorum ama saçmalar bir
    insana denk geliyor.
    Maddi unsur var ama manevi unsuru yok...
    Burda sanırım bunu değerlendirmek lazım.

Yasak sezonda her türlü şey yapılırken yakaladığı balığı geri salana bir şey demek bence garip kaçacak...
    Ama burda da hikayedeki durum aklıma gelmiyor değil..

Hani adamın sakalının üzerinden bir fare geçer ve adam tüm sakalını keser...
    Sorarlar ne olcak bi fare geçti diye sakal mı kesilir...
    Adam cevap verir...
    "Yol olur efendiler yol olur"

Bu olayda da Arkadaşımız yasak sezon olduğunu bildiği halde Turna avlamakta.
    Bence doğru bir şey değil.
    Geri saldığını söylemesi de affedilecek bir şey değil çünkü suç kastı var...
    Ama yine de geri salmış olması bunu mazur gösterir mi yoksa yol mu olur o tartışma konusu.
    Acaba büyük balık yakalamış olmanın heyecanı ile yapılan bir ifşa mıdır diye düşünmüyor değilim.
    Yine de olumlu düşünmek çabası içerisindeyim ve durumu arkadaşımız sanırım açıklayacak varsa bir hatası telafi edecektir.

16. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    karbon kamis,shimano makara,fireline craystal misina
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    ben kendi turna tecrubelerimden yararlanarak bu balik mefta olmus bir baliktir genelde balik oldugunde (turna icin soyliyorum) gozu bu sekilde olmaz daha canli olur parlak olur.ayrica kafayada sert bi cisimle vurulmus gibi gozukuyor.o kadar hirpalanmis bir baligin uzun sure dolandirildiktan sonra yasayacagida ayri bir soru eger ilk yazdiklarimda yaniliyorsam.arkadasimiz eger acemiyim yaptik bilemeden bir is desek baligi geri iade ettik(ama biraz zor gozukuyor iade edildigi)demesinden daha iyi olurdu diye dusunuyorum giden balikta o kadar onemli olmazdi cunku sportif ve kurallara uyan bir kisi daha kazanmis olurdukki bu da baya bir baligin kurtulmasi anlamina gelirdi.

herkeze Hollanda dan selamlar Onur

17. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Bu balık ölmüş yaşasaydı zaten okadar rahat tutulamazdı elle resim çekerken...

18. balikci

balikci

Sevgili arkadaşlar,

Turna sezonunun açılmasına 1 gün dahi kalmış olsa ve av yapıldıysa yasak yasaktır. Tebliğe baktığımızda 31 mart tarihi sezon yasağı görünüyor. Bugün ayın 30'u yani bugün turna avlamak yasak, forumdaki bir çok arkadaşımızın sezonun açılmasını hasretle beklediğini hepimiz biliyoruz, zaman zaman forumdaki yazışmalarda bunları zaten dile getiriyorlar.

"Şunun şurasında 1 gün kalmış" diyenleriniz olduğunu duyar gibiyim, ancak konunun açık kalması, en çok sezonun açılmasını bekleyen dostlarımıza haksızlık olur düşüncesindeyim. Zira forum kurallarımıza göre yayınlanacak her av raporunun tebliğlere uygun olması gerektiği, aksi takdirde konunun silineceği belirtilmiştir. Konuyu açan arkadaşımız şuan çevrimiçi olmadığından ve özel mesajlar kapalı olduğundan, yazılarınları okuması için konuyu silmek yerine kilitliyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.