(_ÖNEMLİ_)13.09.09 pazar..Lüfer icin mera.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında max cavalera tarafından paylaşıldı.

1. hkn79

hkn79 hakan

murat ve alparslan ikinizde komiksiniz hadi bir gün buluşup kim daha iyi atar kim daha çok tutar yarışında bizlerde görelim

2. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    ben balıga,balık bana tutkun...

hakan arkadasım..biz kim daha uzaga atar,kim daha az atar tartısmasına girmedik,o esnada konunun ıcınde aktı gittı..haa bır gün sayet yaparsak böyle bısey merak etme ilk seni ve diger merak ıcındekı arkadasları cagıracagız

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    konu kapanmışken böyle ajite etmeye gerek var mı sizce?

4. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

evet kaan haklısın dostum..esen kal

5. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

haybeye isler iste kaan dostum..millet malzeme arıyor.

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Evet Emre'ye katılıyorum.Forum amacından bazen sapıyor.Bu forum yarış forumu değil arkadaşlar.Ben çok yakaladım sen az yakaladın, benimki daha iri seninki küçük bunların yeri burası değil başka forumda tartışın bunları.
    Ha sen avlağını söylersin söylemessin önemli değil ama fazlada lakırdı koparmayın lütfen.
    Murat kardeş sende güzel avlarına bak kendini sına, bilgilerini paylaş ama dozu ayarında olsun valla ustaları kızdırma.:) Hadi bakalım rastgele.

7. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

gürcan abi haklısın...ustalarımız abılerımıze sözümüz yok..kendinı sına demissın anlamadım..sına derken....?

8. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Ben deniz avcılığında yeniyim.. henüz 1 kez kayıkla istavrit avına çıktım.. Kıyıdan kullanım için kamış ve makina, balıklara yönelik forumlardan aldığım bilgilere görede diğer takımlar var...

Ancak meralar konusunda bilgim yok.. Murat bey bu konuda bilgi verebilirmisiniz? Nerelerden daha HUZURLU ve verimli avcılık yapabilirim...

Teşekkürler...

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Kalabalık meralarda kavgalar bile çıkıyor. Malesef eline her oltayı alan inmiş denize.

10. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

şimdi ali bey..ilk olarak sizin tutmak istediginiz balık ne,takımlarınız,oltanız neye göre..durum tespiti yaptıktan sonra hedefe ulasmak daha dogru olur..bide burdan meraları acıklamak istemiyoruz,cünkü resmen talan edilip,harap ediliyor..söyledigine söylicene pisman oluyor insan.....Sevgiler

11. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

sevgili ıbrahim aynen öyle dostum aynen öyle,en sonki avımda kavga ettim adamlarla düsün artık..amcamlar üstüme üstüme attı süreklı,akıntı var adama saglı at diyosun adam o ne diyip üstüne atıyor,zaten balık az ilerden getirene kadar dökmemek ıcın dogru düzgün tasma bile atmıyosun,full dolu halde 2 takim verdim bunlar yüzünden,ve kacınılmaz son :)

12. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Sevgili Murat, kendini sına tabirini; kendini dene, kendinle yarış anlamında kullandım.Bu ortam paylaşma ortamıdır yarış ortamı değildir.Ha çok istiyorsan kendinle yarışacaksın, bak ben hep öyle yaparım. Ve faydasınıda çok gördüm.Hadi bakalım yeni raporlara rastgele.

13. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gürcan abi.yarıstıgım yok kimseyle,paylasım ıcın burdayız.eyvallah pazar günü insallah güzel bı rapor sunucam herkese..esen kal

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

BEn o yüzden, genelde sakin yerleri tercih ediyorum. Az balık tutarım belki ama keyifini çıkartırım. Memlekette aç adam çok olduğu için, balık avının marjinal tarafıyla ilgilenen yok. Herkesin derdi çok balık tutmak. Sirküler çoğu kişinin umurunda deil zaten.

15. Tüm başlığı okumaya çalıştım sonunda birşey yazacaktım ama dayanamadım birazda birşey demek haddime olmasa bile ben balığa yeni başlamış bir insanım.. daha balıkta tutmadım, meslek olarak balıkçılık yapmıyorum. Ama forumu okuyorum çünkü öğrenmek istiyorum. İnternet üzerinde ki forumların amacı zaten bilgi paylaşmak, ama böyle bilgilerimi alıyolar bunlar diye paylaşmama zihniyeti doğru bulmuyorum. ben bile bilmememe rağmen forumda bir soru geldiğinde başka forum veya arama motorlarında aratıp fikir sahibi oluyorum konuyla ilgili.. Bilgi Paylaşıldıkça güzeldr arkadaşlar.. Eğer paylaşmayacaksak o bilgi değil bencillik kimine göre cehalet olacağına inanıyorum...

Ayrıca konu sahibi murat, Gerçekten bilmiyorum gidilecek meralar neresidir nerde balık olur. Ama okuduğum yere kadar (5. sayfaya kadar) farkettiğim birşey var ki o da sen kendi gittiğin yeri tam söylemeden yeni yerler öğrenmek istiyorsun ondan sonra da girip okuyan insanların neden cevap yazmadığına kızıyorsun.. Sen nereye gidiyorsun diye soranlara benim meram belli ordan boş dönmedim diyorsun..

Almadan vermek allaha mahsustur arkadaşlar.. Bu forumda benim gibi balık tutmamış ama tutmayı çok isteyen insanlarda var, yıllarını balıkçılığa vermiş üstadlarda var.. Ama unutmayın hepimiz ortak noktası balık ve amator balıkçılık(profesyonel abiler üstadlar vardır tabii) ve bizi bir araya toplamak için forumlar dernekler kuruluyor.. Sen bilmeyene öğretmezsen ben öğretmezsem o zaman niye bu sitelere üye olalım..

Surc-i Lisan ettimse Affola ama dialoglar ve bakış açıları kendi fikirlerime ve düşüncelerime uymadığı için kendi fikirlerimi dile getirmek istedim.. Hoşnut olmayıp saygısızlık olarak nitelendirilmesin.. Fikirlerde bilgi gibi paylaşılması gereken bir erdemdir..

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kutay selam. özel emek verilmiş ve kuytu meraların burada açıkca yazılması o meraların yüzlerce kişiyle dolmasına ve belki de istismar ve talan edilmesine yol açar, bu yüzden güvendiğimiz, iletişimde olduğumuz kişilere belirtmeyi tercih ederiz bir kısmımız. arkadaş zaten birebir iletişimle bekliyor mera bilgisi. konuyu okuyan arkadaşların kendisine ulaşmadığını ve yardımcı olmadığını belirtiyor, haklı veya haksız olsa da yanlış bir şey yapmıyor. buradan açık edip etmemek meralarını kendi insiyatifi. hepimizin öyle...

eleştirmek ne derece doğru bilmiyorum. umarım anlatabildim iç yüzünü, sevgiler...

17. Valla mera nın şekli nasıldır bilmediğimden aha buraya gitcen deseler inanırım.. :) teşekkür ediyorum açıklamanız için ama gene de hem tartışma hem dialog ve üslup ne bilim ben yalnış anladım belki de.. bana sanki benim meram bana özel ama sizinkiler nereler gibi geldi :):) :) valla açıkcası ben kalabalık aktiviteleri seven biri olarak garipsemişte olabilirim. ama tabii ki doğrusu buymuş öğreniyorum işte.. o yüzden konu sayesinde yeni bir şeyde öğrenmiş oldum..

çok teşekkürler :)

not: mera olarak benim evde ki akvaryumu kullanıyorum balık tutmama ihtimali yok :):):) :D:D:D:D

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Biz balıkçılığı akvaryumda öğrenmiyoruz Sende Azıcık denize olta at bak gör yavaş yavaş işi kaptığını anlarsın ;);););)...

19. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    selamlar kutay arkadas..yenı balık tutmaya basladım demıssın ıyı güzel hos..ama meralarda bana we diger arkadaslara sitem etmıssin..haklılık payın var ama şöyle kısa bi tez sunaym sana..simdi bilmem kac bin kisi bu siteyi ziyaret ediyor..daim degıller,üye degıller,burdan sadece meraları ögrenip talan edılip harap edilıyor,arastırırsan daha önce yasandı bunlar,25 lıraya olta alıpta balıkcı olunmuyor,her önüne gelen bu oltalardan almakta

20. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ve bır ıkı denemeden sonra basımıza usta olmaktadırlar,tabiki bızlerede bu bılgıler zembılle ınmedı..fakat ıyı arastırma,azim ile,göz doya doya arastıra arastıra bır takım bılgılerin sahıbı olduk..malum bır cok yer ıstıla edılmıs durumda zaten,görüldügü gibi..bız burdan bır mera dersek bır daha hayatta oraya gıdemeyız..umarım acıklamam yeterlı gelmıstır sana..