“ Balıklarla Dolu Bakir Göllerin Adreslerini Veriyorum “

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında burman tarafından paylaşıldı.

1. Arkadaşlar bu sadece iç sularımız için değil denizlrimiz içinde geçerli..Bazı teknecilerin özellikle sitemiz ve benzeri siteleri takip ettiğini biliyorum..İnanın şu ana kadar kaybettiğim okadar avlak varki..:( Benim en büyük korkum avlağıma gece zıpkıncılarının girmesi..Özellikle karagöz gibi sürü balıkları belirli dönemlerde toplu halde aynı merada bulunurlar..ve bulundukları merada gece katlimları ile sayıları azalmakta..Geçtiğimiz 4-5 yılda egeden gelip marmarada dar bir alana yerleşen çupraları olta ile 3-5 avlıyorduk..Taki geçen yıl sonbahar avlarımızın yayınlanmasından sonra burada gece gündüz zıpkıncı trafiği arttı ve ağcılarda son darbeyi vurdu..Bu sene boyunca toplam 5-6 çupra alabildik..sağolsun kökünü kurutmuşlar:(

2. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi ne güzel konu açmışsın yav,sonuna kadar katılıyorum sana!

4. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Bu şekilde avlakları saklamayla bu işin önüne geçilmeyeceği kanatindeyim önemli olan insanları bilinçlendirmeye çalışmaktan geçer 13 cm turna balığını pet şişeye koyan triviyle balık tutan adamlara bir çift sözümüz olmalı her zaman diye düşünüyorum ayrıca avlakları sölemekle paylaşımcı bir otamın zihniyetine ters düşüceği kanısındayım ve saklanacak avlakları kötü insanların bulabilceği kadar iyi insanların da bulabilceğini düşünmeliyiz bilinçsiz balıkçılık yapan ve netten bu avlakları bulabilen insanlar bence yasakları anlatarak bu işlerden vaz gecebilir çünkü kara cahillikten kurtulmaya başlamış ve teknoloji kullanmayı öğrenmiş insanlardır yeterki yalnışı görünce bu yalnış demeliyiz ve kral cıplak diye haykırmalıyız saygılarımla

5. degazor35

degazor35 Adem

Favori Kamış:
    Bir olta
    Favori Makine:
    bir kucak sabır
    En İyi Avı:
    zargana 70 cm
    Bu güne kadar balıkçılıkla ilgili en güzel konulardan birisi..
    Katliam yapanlara adres vermektense,avlağımızın sadece bilinçli kişilere açık olması fikri çok güzel.

6. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu sık sık güncellemeli yahut yeniden açmalıyız.

7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

burak abicim kesinlikle katılıyorum devam :D :D :D

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Basliga baktim, yemin ediyorum kanim dondu... "Yani o kadar laftan sonra hem de Burak kardesim...Olur mu ya?:eek: " dedim...

Sakinimdir sakin olmasina ama icim acimis bir kere... Klavyeme kuvvetli dosenecegim niyetiyle tikladim sayfaya...

Ahh be Burakcigim... Yani boylemi adam tongaya dusurulur...:eek: :D

Cok guzel bir konuya , cok guzel deginmissin... Senin gibi delikanli bir kardesimize yakisani yapmissin...

Sadece tesekkurler...Cok tesekkurler...

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abici hoş geldin, :)

Hala, işi-gücü toparlayamadın galiba.?

Biliyorsun, bekleniyorsun.:rolleyes: :)

10. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben Çok çok teşekkür ederim abi. Tek düşüncem balıkları avlamak değil.. Avlanmaktan önce onların doğal ortamlarını , türlerinin devamını güvenceye almak ve belki bir gün çocuklarıma ,torunlarımada aynı sularda aynı güzel balıkları gösterebilmek.

Bunun için belki çok büyük şeyler yapamıyorum ama bazen avlak yerini gizliyorum ,bazen ağ atanları şikayet ediyorum ,yanlış yapanları uyarıp bilgilendiriyorum.Limit altı ,limit üstü demeden olabildiğince yakaladıklarımı geri salıyorum.

İnşallah bir gün daha önemli daha kalıcı şeylerde yaparım..

Düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim abi.

11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Nuri Abim,

Hayat son zamanlarda bana karsi oldukca acimasiz... Sanirim tuttugum baliklarin ahi tuttu..Yada nazara geldim... Bir turlu kacirdigim ipi yakaliyamiyorum... Ama bizde yilmak yok. Burda gene kis... Yazin guzel balikciliklar yaptim...Ama samimiyetle soylemeliyim ki belki de hayatimin en kisir yaziydi...Tek bir trofe yok... Bildiginiz iri nercanlar, traller..O kadar...

Genelde zaten kiyidan ciktim... Bunun disinda epeydir basladigim ancak bitiremedigim calismalarim vardi..Onlari da iyiden iyiye bosladim.Bir yorgunluk , bir ilgisizlik geldi sanirim. Bu isler icin gercekten duzenli bir yasam lazim..Hayatin bizi yaprak gibi savurdugu zamanlar sanirim istesekte cikmasi gereken cikmiyor...

Ancak sag olun.Unutulmamak, dostlarin kadir sinasligi bu hayatin en guzel tadiymis...Gurbette bunun ne anlama geldigini sanirim kimse bilemez.Ozellikle siz ve sizin gibi bir kac degerli dostumun gonlu tekrar kavusmak icin sabirsizlikla bekledigim gonuller.

Insaallah bir gun...Tekrardan gonlumce , delice yazabildigim bir gun...

Saygiyla cok degerli dostum...
    Saglicakla , sevgiyle kal...:)

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Burak,

Iste bence amator balikcilik ve amator balikci bu artik... Her kelimende supersin... Insaallah bir gun herkes senin gibi konusacak bu Ulkede... Bu guzel
    mesgalenin gururunu mutlulugunu boyle yasayacak, boyle paylasacak...

Tekrar kendi ve gelecegimiz adina cok tesekkur ediyorum.

Saglicakla , sevgiyle kal...

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Sevgili üyelerimiz ve misafirlerimiz ,bana kalırsa bu türde insanlarla mücadele etmenin en doğru yolu ,görevini yerine getirmeyen yetkilileri bir hatta iki üst merciye yani makama şikayet etmekten geçer , odamı görevini yapmadı daha üst makama şikayet edilir en sonda kim varsa gerekirse hepsini şikayet etmekten geçer, böylelikle bilirlerki bulundukları makam her an tehlike altında bakın o zaman nasıl harekete geçiyorlar , hiç kimse bulunduğu makamı kaybetmek istemez.

14. balikci3

balikci3 saim türker

En İyi Avı:
    yayın 24 kg.11 kg.turna
    doğru söylüyor arkadaş..haklı.

15. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Konuyu ne yapabiliriz e götürsek daha verimli olur. Şimdi her ne kadar da insanlarımız bilinçli olsa da insanlar yaşadığı çevreyi korumak yerine verilen av raporlarına daha çok dikkat ediyor. Çünkü balık yakalamak zevk veriyor. Çevre sorunlarının diyalektini kurmak kafa patlatmayı gerektiriyor. İnsanlar bu durum karşısında kolay olanı seçiyor ve Sonrasında koskoca bir boşveeeeeeeeer oluyor.
    İşte biz av raporlarına duyduğumuz ilginin yarısını çevresel etkilerin çözümüne versek, en azından bir fikir sahibi oluruz.
    Ha hiç fikir sahibi değil miyiz tabi ki bir miktar bilgi sahibiyiz. Ancak bu bilginin bir şeyleri etkilemesi o bilginin daha büyük bilgilerle bezenmesi yani daha büyük tecrübelere dayanması gerektiğidir. Bunun yeri de paylaşımdır forumdur.

Avlakların ismini kesinlikle vermeyin. Ancak bu da çözüm değil
    Çünkü avlaklar Internet olmasa da bir şekilde öğreniliyor.
    Siz ne kadar saklarsanız saklayın.
    Ha farkı olmayacak mı diyeceksiniz elbette farkı olur.
    Ancak tatlısu avlaklarını gizleyerek korumanın yanında ayrıca korunmaya da ihtiyaçları vardır.
    Her avlağın belli bir balık üretme kapasitesi vardır. (NŞA)
    Bu kapasitenin miktarını beslenme zinciri ve çevresel kirlilik ve avlanma belirler.
    Bu anlamda avlağı gizlemek bir etki, ancak yeterli bir etki değildir
    Aslında koyulan av yasaklarının bir de bölgesel nitelik kazandırılması gerekir.
    Bu bölgesel niteliğin kazanılması içinde bu avlakların gözlem altında olması gerekir.
    Bu iş bir çok kişiye göre bir masal
    Ancak bunu yolu benim şahsi kanaatim, müsait bölgelerdeki avlaklarda avlanmanın ücrete tabi olmasıdır.
    Çünkü buraya gelen kişi bir ücret ödeyecek
    Ruhsat sahibine para kazandıracak
    Ruhsat sahibi yanında eleman çalıştıracak(istihdam)
    Devlete vergi ödeyecek
    Avlakta
    Her balığın avlanma sezonu
    Yıllık balık üretim kapasitesi (Tahmini)
    Tahmini kapasiteye göre avlağa bir sezonda izin verilecek kişi sayısının hesaplanması
    Bu tarz yerlerin sadece sportif balıkçılığa açık olması
    Avlaklarda olan balıkların boy limitleri
    Tutulan balıkların kontrol memuru tarafından denetlenmesi
    Kişi sayısına göre günlük balık tutma limitlerin oluşturulması
    Bütün bunlar ancak avlağın ücretli hale gelmesiyle kontrol altına alınabilir.
    Daha farklı fikirleri olanlar varsa onlar da söylesinler. Fikir sahibi olurum.

Son düzenleme: 18 Haziran 2009
  16. TURNACI TEVFİK

TURNACI TEVFİK

sen gel ankaraya ben sana tüm avlaklarımı göstereyim

17. simendifer

simendifer Sennur

Bu başlıkta bu mesajı anlamlandıramadım. Özellikle de alıntı yapılan mesajın özellikle seçilip onun altına yazılması nedeni ile anlamlandıramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

18. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bünyamin harikasın.Söylediklerin baştan sona kadar doğru ve uygulanması için mücadele edilmeli.Bu başlıkta yapmak istediğim senin yazdığın, ulaşılması gereken seviyeye gelene kadar en azından bu avlakları insan faktöründen korumak.Tamamen koruyamasakta insan faktörlü zararları azami seviyeye indirgemek.
    Bu bahsettiğin özel ücretli avlak sistemine geçmek için kanunlar uygunmudur acaba.Sadece talep olmadığı içinmi bu işe kalkışan yok ? Bu konularda bilginiz varmı ?

Son düzenleme: 24 Haziran 2009
  19. shero

shero SEREF KOCADÖLÜ

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    son anlatılanlar gerçekten çok doğru çözümler. fakat ben size son yıllarda duyduğum en güzel sözü hatırlatmak isterim....
    bu ülkede levreğin bakanı ile patlıcanın bakanı aynı....
    bizler her zaman çözüm üreteceğiz çünki bu denizler ve tatlısular bize ait. bizler çözüm üretiriz ama bu ülkede bizim ürettiğimiz çözümleri uygulayacak hiç kimse yok arkadaşlar. bu bana herşeyden daha çok acı veriyor....ölüm gibi bişey

20. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Şu an için benim bildiğim ücretli bir avlak yok. Bu işin yapılabilmesi için alınacak ruhsat sahasının adının konabilmesi gerekli
    Mesela kemerburgazdaki kömür ocaklarında maden ruhsat için belirli sahalarda faaliyet gösterilmek içinmaden ruhsat sahası adına izin alınıyordu
    Daha buraları kazan madenciler buraları düzenleme çalışmalarına gidiyorlardı
    Orada maden bölgelerini gezi içn gitmiştim Bana oradaki başmühendis buraları balıkla dolduracakları filan söylüyorlardı yıl 2001
    ağaçlar ekiliyor yada o bölgede su fazla ise Kemerburgazdaki gibi
    maden sahasının tabanında biriken suları, kömürü alınmış çukurlara deşarj edilerek buradaki bir çok bölgenin gölet olmasını sağlamışlardır daha sonra buralara sazan turna balıkları filan atılmıştır.
    Burası maden ruhsat sahası alanı içinde bir sürü gölet
    Ancak buralarda işletme kurulabilmesi için alınacak iznin de değişmesi lazım
    Türkiye de bu iş için yapılmış bir faaliyet yok
    Paralı avlaklar Kanunu konusunda da bir düzenleme olduğunu bilmiyorum.
    Buraların paralı hale gelmesi için kanun çıkmasının o kadar da imkansız olduğunu düşünmüyorum. (paraya bu kadar ihtiyacı olan ülkede)

İstanbul gibi bir bölgede bu işlerin yavaş yavaş gelişeceğini düşünüyorum.
    Haftasonunu nasıl değerlendirmeliyim yada
    Haftasonunu balıkla ve doğayla nasıl geçirebilirim diyenlerin en ideal çözümü olacaktır bu.
    Bu maden ruhsat sahası içindeki göletlerin de ileride bu işler için uygun olacağını düşünüyorum
    Yukarıdaki hususlara uygun olması şartıyla

Son düzenleme: 25 Haziran 2009