Abilerim, kardeşlerim uzun zamandır bu sitede paylaşılan bilgilerden çok isifade ettim ve site sayesinde çok kıymetli insanlarla tanışma ve birlikte avlanma fırsatı yakaladım bu nedenle siteye katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum ve güzel avlar diliyorum. Uzun zamandır sitede grubumuz içinde yazıyorum ama ilk av raporumu yazmak dünyadaki nadir güzelliklerden olan abanticus'a kısmetmiş Arkadaşlarımla geçen hafta sonu için abant ziyaretide içeren bir gezi planı yaptığımızda abant gölünde at çek yapmayı planlamış ve bununla ilgili hazırlıkları yapmaya başlamıştım hedef avımda tabiki abant gölüne özgü abanticustu. :thumb: Bu arada özellikle antares nickli Ahmet kardeşime teşekkür ediyorum güzel raporu sayesinde hem bu avı yapmayı planladım hem de raporunda vermiş olduğu kıymetli bilgilerden istifade ettim. Cuma öğleden sonra birkaç saat izin alarak İstanbul karmaşına veda ettim ve düştüm abant yoluna Diğer arkadaşlarımın balıkla ilgisi olmadığından gezi planında balık avı için gerekli vakti kendim ayırmalıydım Planım güneş batmadan göle varıp olta sallamak av yapamazsam ertesi sabah grup uyanmadan kalkıp biraz daha şansımı denemekti.Fakat İstanbuldan çıkmak trafik derdinden kurtarmıyor banghead otobanda sürpriz bir trafiğe takılınca akşam planı iptal oldu.Arkadaşlarla buluşup geniş geniş akşam yemeğinin tadını çıkardık:hungry: Muhabbet sohbet derken gece yarısını ettik.Bizim elemanlara sabah erkenden göle gideceğim gelmek isteyen olursa erken kalksın dedim ama ses çıkaran olmadı Sabah saaatin alarmı çalınca fırladım yataktan kuş sesleri arasında hazırlığımı yapıp düştüm göl yoluna yanımdada son dönemlerin en sadık av partneri olan hanım var İnsan İstanbulda yaşayınca kuş sesine bile hasret kalıyor arabanın camlarını açıp kuş sesleri, tertemiz dağ havası ve pırıl pırıl güneş ışıklarıyla yavaş yavaş göle doğru yola çıktık.Uzun süredir bu kadar keyifli yolculuk yapmamıştım kısa ama çok keyifli bir yolculuktu Göle varınca iskeleye bakmamla yer kalmadığını görmem bir oldu banghead hafta sonu olunca malum her yer dolmuş iskelede 8-10 tane yemli olta var başında kimse yok ama yerler kapılmış ne yapalım balık işi kısmet işi bakalım atacak bir yer bulurum elbet deyip başladım gölün etrafında dönmeye.Gözüme kestirdiğim bir yerde durdum indim arabadan.Mis gibi havayı çektim içime aldım takım taklavatı istikamet kıyı.Hazırladım takımları haydi bismillah dedim salladım gölereeling Ar çek at çek bir sağa bir sola her yeri denemeye başladım.Sağımda su üstünde oynaklar var arada su üstü yapıp iniyor balıklar ama nedir göremiyorum.O taraf biraz ağaçlık atsam ağaçlara takabilirim ama denemeden olmaz deniyorum bir cesaret atışı hop tam oynağın üstündeyim indiriyorum kaşığı dibe sarmaya başlayayım derken dibe takılıyor.banghead anlaşıldı bugün yine balın üstünde diyorum kendime :laughing: ufak ufak asılarak yandan sağdan soldan çekiyorum ve kurtarıyorum takımı :thumb: Ağzım yandı ordan atar mıyım bir daha başka taraflara yöneliyorum at çek at çek devam off hiç birşey yok bir mola vereyim bari diyorum 2 saat oldu at çek tık yok.Hafiften moralim bozuluyor adamlar zaten iyi yerleri kapmış birde bende başka at çek yapan yok demek ki bu gölde bu iş zor tutamayacağım sanırım diye düşünmeye başlıyorum.İşin kötüsü arkadaşlarda kalkacaklar birazdan arayacaklar hadi gel kahvaltı edip yola çıkacağız diye tıpış tıpış gideceğiz yoksa akşama kadar at çeke devam ederim.Boğazda o kadar at çek yapmışım spinle akşama kadar atsam ne olacakreeling Arada hanım uğruyor arabadan çıkıp malum hava soğuk dağ havası birde onu hasta etmeyelim. Derkeeeen aniden bir ağırlık biniyor oltama ve cırrrrrr kalama sesiyle bütün bu düşünceler uçup gidiyor.Nasıl hızla gidiyor anlatamam bir sağa bir sola başlıyorum sarmaya biraz o gidiyor biraz ben sarıyorum yavaş yavaş acele etmiyorum her saniye çok keyifli çünkü :thumb: yavaş yavaş kenara geliyor ama yaklaştıkça huysuzlaşıyor balık daha çok kafa atıyor kıyıya geldikçe, iyice yaklaşınca bir hamleye misinaya güvenip alıyorum kıyıya.Gerçekten çok güzel bir balık fazla çırpınmasın diyerek yakalıyorum solungaçlarından tam iğneleri çıkarmak üzere eğiliyorum ki birlerii sesleniyor o da ne benim elemanlar çıkıp gelmişler tam da vaktinde yukarıdan bana bakıyorlar "vaaay ne tuttun sen öyle göster bakalım"diye takılıyorlar hanımda yanlarında makineyi bile hazırlamış çoktan:thumb: hemen gururla veriyorum pozları ama çok tutamam balığı suya iade edeceğim bir kaç pozdan sonra boyunu dahi ölçmeden suya gönderiyorum abanticusu, niyetim dünyada sadece bu gölde bulunan bu nadide balığı benden sonra buraya gelecek balık sevdalıları da yakalasınlar aynı keyfi alsınlar. Resimlerden tahmin ettiğim kadarıyla 30 cm nin biraz üzeri bir balıktı ve suya girer girmez hızla ortadan kayboldu konakladığım pansiyon sahibi ve av bileti kesen görevliler suya geri saldığımı duyunca üzüldüler ama sanırım sadece onlar üzülecekmrsparkle Takım bilgileri aşağıdadır hepinize rastgelsin! Kamış:Okuma V System 2.70 10-40 gr. Misina: 0,20 sufix advanced superline örgü Makine:Okuma Trio 40 Sahte:Markasını hatırlamadığım bir kaşık 20 gr
Levent Bey tebrikler gerçekten. Çok çok güzel bir gün olmuş sizin için Balığı iade etmeniz ise ayakta alkışlanacak bir hareket olmuş. İnşallah bir dahaki denemenizde 40 cm üzeri olan abanticuslardan biri takılır oltanıza. Onlar hep ordalar.. biraz kısmet ve tecrübe gerekli sadece.
Tebrikler güzel bir gün şahane bir balık Balıgı geri salma fikri hepsinden güzel .bu balık özgürlügü fazlasıyla hak ediyor. Devamını dilerim rastgelsin
Levent abi keyifle okudum raporunu, abant gölünün kenarlarında dolaşmış temiz hava almış kadar olduk sayende, sağol varol balıkta cidden çok güzelmiş, ayrı bir tecrübe ve keyfi olmuştur eminim :thumb: Balığı suya geri bırakarak, güzel gönlüne yakışanı yapmışsın yine her zamanki gibi, tebrik ederim abi :clap2: :clap2:
Dostum çok güzel bir rapor, soluksuz okudum.. bu nadide balığı yakalamış olmanın haklı gururu yüzünden okunuyor onu suya iade etmek ise davranışların en güzeli :thumb: seni canı gönülden tebrik ederim :clap2:
Levent abi tebrik ederim valla helal olsun, artık bir ayağın boğazda diğer ayağın abantta olacak sanırım
Tertemiz çok yakışıklı bir abanticus yakalamışsın sevgili Levent. Ne olurdu bu alemde sana benzeyen kişiler çoğunlukta oluvereydi. Tebrik ediyorum,hem avını ve hemde asil davranışını Sevgimle kal
levent merhaba, abant temmuz agustos ayından önce ısınmaz. geceleri halen çok soğuktur. avınıza gelecek olursak. tebrik ederim. sergilediğiniz davranışta gerçektende çok önemli. avlarınızın devamını dilerim.
Tebrikler, gerçekten çok değerli ve özel bir türle tanışma fırsatınız olmuş. Abant'a senede 2 kere özel hazırlanmış takımlarla gitsem de bu balık gerçekten herkese nasip olmayan bir tür ve bunu en iyi bilenlerden biri de benim... Raporunuz ve abanticus muhteşem. Tekrar tebrik eder devamını dilerim...
Teşekkür ederim kardeşim inşallah oralarda karşılaşır birlikte güzel ve sportmence bir av yaparız eminim çok keyifli olacaktır.Görüşmek dileğiyle... Teşekkür ederim abi, gerçekten çok güzel bir balıktı ve özgürlüğü hakediyordu sizede kısmet olmasını dilerim.Rastgele! Boğazın haşin avcısı kıymetli kardeşim güzel mesajına çok teşekkür ederim, inşallah seninlede oralarda avlanmak kısmet olur.Seninde bu güzel balığı yakalamanı ve o keyfi almanı gerçekten çok isterim.:thumb: Teşekkür ederim kardeşim sanada rastgelsin! Teşekkür ederim abi gerçekten çok keyifli bir av oldu benim için her açıdan çok güzeldi, inşallah bu tür iadelerin sayısı artar ve balık avına gönül vermiş her arkadaşımız bu heyecanı yaşama şansı yakalar. Sağolasın kardeşim imkanım olsada oralarda kalsam keşke mevsiminde boğaza gelip dönsem ama nerdeeeeee, ayaklarım geri geri gitti gelirken ama ne yapacaksın.Sanada kısmet olur inşallah Bunu canı gönülden isterim sizler gibi bilinçli avcıların sayısı arttıkça bu şansımızda hepimiz için artacaktır.Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi sizede yakışıklı bir abanticus gelir ve geri salarken o huzur ve mutluluğu yaşarsınız Vedat Abi güzel mesajın için çok teşekkür ederim.Sizin gibi bir üstadın övgüsü benim için çok kıymetli ve motive edicidir.İnşallah sizlerin yetistirdiği tüm arkadaşlar ileride benzer davranışlar sergileyecek ve sportmence avların kıymeti çok daha iyi anlaşılacaktır.Umuyorum balığı yakalamak kadar geri suya bırakmanında keyfi yaşandıkça anlaşılacaktır.Hürmetle ellerinizden öperim. Teşekkür ederim Hakan seninde güzel raporlarını keyifle okuyorum devamını ve daha iyilerini dilerim,rastgelsin! Teşekkür ederim inşallah sizede kısmet olur:thumb: Teşekkür ederim. Teşekkür ederim kısmetimizde bu yakışıklı varmış Dediğin gibi özel hazırlığı sonuna kadar hakeden güzellikte bir balık, sana nasip olmamasına üzüldüm ama yakalama şansına +1 katkı yaptığım içinde sevindim.İnşallah en kısa süre içerisinde daha güzel ve iri bir abanticus yakalarsın ve bizlerde güzel raporunu okuruz:thumb: rastgele!
Eve geldim apar topar yemek ve misafir ağırlama Bir cigara molası için pc karşısına geçip bir iki kelam yazmadan olmaz tabiki Levent fazla uzatmadan(içeride bekleyenler var) tebrik ederim kardeşim :thumb: Raporunu bir solukta okudum(ayrıca gurur duydum) gereken herşeyi yapmışsın zaten. Ehh!! benim gibi yemli avcının av partneri böyle olmalıreeling :thumb: Senin benden değil benim senden öğreneceğim çok şey olacak Tekrar tebrik ederim kardeşim:thumb:
Abi çok teşekkür ederim yine çok içten ve samimi bir mesaj yazmışsın, öğretme kısmına gelince estağfurullah abi benim senden öğreneceğim daha çoook şey var diyorum:thumb: senin güleryüzün samimi muhabbetin çok kıymetli abi senin gibi partner herkese kısmet olmaz kıymetini bilmek lazım en kısa sürede görüşmek üzere saygılar...
Ellerine sağlık , ve anlayışlı davranışın için tebrikler. Gerçi o balığı denizde yakalasam trakonya mı bu diye sorardım etrafa , lakerdamı olur mangaldamı iyi olur Tatlı su başka alem ..
Teşekkür ederim, anlayışlı olmak hepimizin yararına Bence en iyi gölde canlısı oldu bizde köfte yedik:hungry: