Merhabalar balık avına gönül veren sevgili dostlar rapor yazmayalı uzun zaman olmuştu nihayet kayda değer bir av gerçekleştirmek bize de nasip oldu. Uzun zamandır hayalini kurduğum daha önceden de denemelerde bulunup netice alamadığım eşsiz güzellikteki Abant alabalığını yakalamak bize de nasip oldu. Avın hikayesine gelirsek hazırlıklar önceden başladı döner kaşığı ,ağır kaşığı, silikon kurdu rapalası derken malzemeleri tamam edip bolunun yolunu tuttuk. Ava sabah saat 06:10 gibi kastmaster kaşıklarla at çek yaparak başladım devamlı at çek yapıyor arada bir kaşık değiştiriyordum bazen silikon kurt atıyor bazen de küçük alabalık yavrusu şeklindeki sahtelerle deneme yapıyordum fakat pek bi netice alamıyordum rüzgarı da karşıdan yediğim için bulunduğum yerde atış mesafem düşüyordu bu arada dipten çekiyim derken takımı taktırıyorduk Soğuk ve rüzgardan olsa gerek kopan takımları uyuşan ellerimle zar zor bağlıyordum ilk atış yaptığım bu yerde kast master kaşığa vuruş alsam da olta bi anda boşa çıktı ve bende kaybettiğim kaşıklardan soğuk rüzgardan ötürü buradaki atışları daha fazla sürdürmeden mekan değiştirdim . Bu kez bulduğum yer nispeten daha az rüzgar alan bir yerdi fakat burada da çevredeki çamlara ve sazlıklara taktırma riski vardı ama olsun bide burayı deniyim dedim bu arada Abant da bülbüllerin bahar konserleride başlamış şikayetçi olduğum rüzgarda çam yapraklarından bana göre çok hoş olan kendine özgü o uğultu sesiyle bana eşlik ediyordu .At çek yapmaya devam ederken kaşıkları değiştiriyordum saatte ilerliyordu bir ara kaşıkların olduğu kutuyu açtım dedim zaten sabah vibrax bluefox kaşıklardan kaybettik artık meppsden kaybetsek nolur dedim sıra sende klipse mepps aglia 3 numarayı taktım ve oyuna sürdüm aklıma Vedat ustanın 2002 yılında en büyük abanticusu bu kaşıkla tuttuğunu söylediği gelmişti bu arada dedim ya nasip at çek at çek ve yaklaşık 20 dk sonra olta yı çekerken bammm reeling ilk saniye taktıkmı derken kalama sesi bunu yalanlarcasına cırlamaya başladı misinada sağa sola kaçıyordu ,zaten öyle bi sallıyoduki ben alabalığın bu kadar güçlü olduğunu düşünmemiştim. Kaçırmamak için kalamayı sıktım başladım sarmaya ararlıksız sardım ve nihayetinde suda parlayan o beyaz gövdesini gördüğümde dünyalar benim olmuştu su üstü yaptırmadan kaldırıp hemen karaya aldım ve dedim yahu bu ne güzellik şu desenlerin ahengine elektrik mavisi refle veren yanaklara bak . Balığı salmadım kanca üst dudaktan girip göz altından çıkmıştı ve ordan kanıyordu birde bu ilk abanticusumdu kancadan kurtarmadan bi fotoğrafını çektim gerçekten çok güzeldi.aynı kaşıkla at çeke devam ettim daha sonra yine çok kuvvetli bir vuruş alsamda kıyıya yakın olta bi anda boşaldı at çeklere devam ederken bu kaşığı ve ardından birde little cleo kaşığıda taktırınca bu kadar yeter deyip avı sonlandırdım balık 30 cm geldi takım bilgisine gelince: Albastar 3 mt lucky kamış makine erma star 50 misina ana makine 0,26 okuma bunun ucuna 30 gr bombarda onunda ucuna 0,18 nippon süperthough onunda ucunda klips ve kaşık Buradan değerli bilgileri için Vedat Abayoğluna usulüne uygun avlanan tüm arkadaşlara selamlar teşekkürler rastgele
Bütün bu güzelliği 2 fotoğraf ile geçiştirmişsin, teessüf ederim Farukcum. İnsan bunu en az 10 kare ile gözümüze sokardı ki değerdi böyle bir güzelliğe. "gerçek olamayacak kadar güzel" bu balıkla müşerref olamadan bu dünyadan göçersem eksik yaşanmış sayarım ömrümü. Alabalıkların şahı ile yaptığın hasbihali tebrik ederim can-ı gönülden. Nicesi güzel gönlünce olsun gubani. mrsparkle
Alabalık hem desenleri, hem vücut yapısı, hemde oltaya vurduğunda yaşattığı aksiyonuyla çok özel bir balık. Bu mükemmel türü yakaladığın için tebrik ederim abi. Rastgele...
Tebrikler çok güzel keyifli av olmuş balık çok güzel bir sorum olacak abant gölünde avlanmak serbest mi? Milli park değil mi orası?
Abi güzel dileklerin için çok teşekkür edirem bu cuma günü dua edirem INŞALLAH sende bir gün abanticus tutarsin
Teşekkürler abant milli park burda olta atmak sirkulere gore düzenleniyor donem dönem ücret karşılığında avlanabiliyorsunuz
Ücret nereye ödeniyor yeri nerede bolu merkezde bir kurumamı yoksa gölün oralarda milli park görevlilerine falan mı?