Yahu ortada bir yanlış anlaşılma var galiba Benim Sarı kağıttan kasıtım Amatör balıkçı belgesi idi Bendeki Amatör balıkçı belgesinin rengi sarı Bunu Taşıma zorunluluğu yok mu artık??
abiiiiiiii şimdi bu belgeye ihtiyaç varmı yokmu tekne kiralayıop balık tutmamız için evet var yada hayır yok teşekkür ederim saygılar
Sevgili Kurtuluş, Aslında dün cevabımı net olarak vermiştim, ancak Suat ın mesajından sonra bu kanunun nerede geçtiğini halâ aramaktayım. Suat ta bugün gerekli yerlerden bu bilgileri araştırarak bizimle paylaşacak. Fakat benim bildiğim ve uygulanan şudur ki; Profesyonel Balıkçı Teknelerinde amatör belgesi olan bir kişi bulunamaz ve avlanamaz.
Serdar kardeşim bukonuda haklısın ,benim avlanma bölgem Özdere ve civarı orada hiç profesyonel balıkçı,teknesine amatör balıkçı bindirmek istemez çünki sahil güvenlik çok büyük cezalar yazıyor.Bunda o bölgede sürekli amatör balıkçılık turu düzenleyen teknelerin rolü varmıdır bilemiyorum ama tek ve kesin bildiğim sahil güvenliğin kimsenin gözünün yaşına bakmadığı.
Uşaklar ticari balıkçı teknesi "denizde can ve mal emniyeti" kanununa göre ticari tekne sayılır ve ticari teknelerin kendi personeli dışında birini ve özellikle ticari amaçla (amatörce balık avlatmak, tur vs.) yolcu bulundurmaları yasaktır. Yani konu sirküler yada su ürünleri kanun ve tüzüğüyle düzenlenmiyor, asıl kanun yukarıda adı geçendir. Serdar özelden bu konudan bahsetti, ben de 5 dk aralıkta bunu ekliyeyim dedim. Esenlikler dileklerimle...
Arkadaşlar dün akşamdan beri bu konu hakkında araştırma yapıp ilgili kanunun nerede olduğunu bulmaya çalışıyordum. Değerli Yakup hocamın da yardımları ile (kendisine çok teşekkür ederim) ilgili kanunu sonunda buldum. Yukarıdaki mesajlarımda da sizlere bahsettiğim gibi, Ticari Balıkçı Teknelerine Sarı Kağıt olmadan binmemiz, avlanmamız yada kiralamamız mümkün değil. İlgili kanun linkini ve maddeleri aşağıda görebilirsiniz. TİCARET GEMİLERİNİN TEKNİK DURUMLARI HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 11.2.1948, No:3/7040 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1946, No: 4922 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 15.4.1948, No: 6884 Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 3, Cildi : 29, S. 908 BİRİNCİ BÖLÜM Genel hükümler I Amaç ve tarifler Madde 3 - Bu tüzüğün uygulanışı bakımından: a) Denizde kürekten başka aletle yola çıkabilen her araca,adı,tonilatosu ve kullanma amacı ne olursa olsun "Gemi", b) Menfaat sağlamak kastiyle denizde kullanılan her gemiye "Ticaret gemisi", denir. Madde 96 - Yola elverişlilik belgesi olmadan veya bu belgesi battal edilen veya belgesinin süresi geçmiş olan ticaret gemilerini işleten veyahut yolcu taşımasına izin verilmemiş bir ticaret gemisi ile yolcu taşıyan kaptanlar ve özel donatanlar 4922 sayılı denizde can ve mal koruma hakkındaki kanunun 20 nci ve 21 inci maddeleri gereğince cezalandırılır. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/5015.html
Ne çabuk gittin Yakup Hocam Peki Ticari " balıkçı " teknesi değil ama, başka bir iş kolu ile ilgili ticari tekne ise de, buradan olta atamayacak mıyız ?
Cevap aşağıda abla Arkadaşlar dün akşamdan beri bu konu hakkında araştırma yapıp ilgili kanunun nerede olduğunu bulmaya çalışıyordum. Değerli Yakup hocamın da yardımları ile (kendisine çok teşekkür ederim) ilgili kanunu sonunda buldum. Yukarıdaki mesajlarımda da sizlere bahsettiğim gibi, Ticari Balıkçı Teknelerine Sarı Kağıt olmadan binmemiz, avlanmamız yada kiralamamız mümkün değil. İlgili kanun linkini ve maddeleri aşağıda görebilirsiniz. TİCARET GEMİLERİNİN TEKNİK DURUMLARI HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 11.2.1948, No:3/7040 Dayandığı Kanunun Tarihi : 10.6.1946, No: 4922 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 15.4.1948, No: 6884 Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 3, Cildi : 29, S. 908 BİRİNCİ BÖLÜM Genel hükümler I Amaç ve tarifler Madde 3 - Bu tüzüğün uygulanışı bakımından: a) Denizde kürekten başka aletle yola çıkabilen her araca,adı,tonilatosu ve kullanma amacı ne olursa olsun "Gemi", b) Menfaat sağlamak kastiyle denizde kullanılan her gemiye "Ticaret gemisi", denir. Madde 96 - Yola elverişlilik belgesi olmadan veya bu belgesi battal edilen veya belgesinin süresi geçmiş olan ticaret gemilerini işleten veyahut yolcu taşımasına izin verilmemiş bir ticaret gemisi ile yolcu taşıyan kaptanlar ve özel donatanlar 4922 sayılı denizde can ve mal koruma hakkındaki kanunun 20 nci ve 21 inci maddeleri gereğince cezalandırılır. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/5015.html MEVZUAT Denizde Can Ve Mal Koruma Hakklnda Kanunu Kanun Numarası :4922 Kabul Tarihi :10/6/1946 Yayımlandığı R. Gazete: :Tarih:14/6/1946 Sayı:6333 Madde 21 - Yolcu taşımasına izin verilmemiş bir ticaret gemisiyle yolcu taşıdığı veya bu kanunun 11 inci maddesinde sözü geçen yükleme markası üzerindeki yükleme çizgilerinin gösterdiği hadden fazla yükle yolculuk yaptığı belirtilen kaptanlar bir aydan üç aya kadar hapis cezasiyle cezalandırılır ve her iki halde de altı aydan bir yıla kadar denizde çalışmaktan alıkonulur. http://www.hssgm.gov.tr/mevzuat/kanunlar ve kararnameler/deniz_mal_can.aspx
Yakup Hocam dünden beri bu kanunu arıyor ama nerede bulabileceğimi bilmiyordum, yardımların için teşekkür eder, iyi dersler dilerim
sevgılı dostlar sıtede uzun zamandır yoktum.AYDIN da yapılan balık avcılıgında kullanılan ve soruldugu zaman gosterılen ıkı adet amatör balıkcı belgesı var: 1/tarım ılce mudurluklerınden verılen amatör av belgesı 2/orman ıl mudurluklerınden verılen amtor av belgesı bızım avlandgımız yerler yoresel adıyla buyuk menderes nehrı ve hemen yanında paralel olarak acılan kanal dıye tabır ettıgımız yerlerde avlanıyoruz.milli parklar dahılında oldgu ıcın orman gorevlılerı bu belgeyı soruyor.omuyanlara para cezası ıle avlanma yerınden cıkmamız ıstenıyor.ama sımdıye kadar tarım ıl mudurlugunden aldıgımız belgeyı soran olmadı.bu belgenın nerde gecerlı oldugunu da bılmıorum.denızde de kıyı balıkcılıgı yapıyoruz.sımdıye kadar bu belgeyı soran olmadı.hepınıze rastgele....