iyi günler abilerim arkadaşlarım bi sorum olacaktı ben istanbulda oturuyorum ve balığa emirgan tarabya civarında tutuyorum ve bu sıralar bu bölgelerde lüfer için tekneler var ben kefal tutmak için gidiyorum gene bi gün gittim kefal tutmaya orda oturan bi abi kefal olmaz şimdi dedi lüferler yavru kefalleri yiyiyor dedi ilerdeki tekneler lüfer avlıyor dedi şimdi size sorum şöle olacak kıyıdan tutma şansım olabilirmi lüfer bu civarda biraz saçma ama hani uzağa atarsam yada canlı yem kullanırsam bi şansım olabilirmi tabi siz daha bilgilisiniz bu konuda soruma cevap veren herkese teşekkür ederim . lüffen saçma bulup dalga geçmeyin sadece merak
Önce lüferden bahsetmişsin sonra levrek demişsin.Lüferi soruyorsan tabiki olur.Taze istavriti yem olarak kullanırsan tabiki lüfer için uygun oltayla.Rastgelsin.
Şimdi sana iki sorum olacak tutmak istediğin balık lüfer mi ? yoksa levrek mi önce onu bi kesinleştirelim... Sonra şuna gelelim bende bu konuda çok bilgili biri değilim ama en azından haftada 4 gün balığa gidip ve balık konusunda bilen pirlerden ömrünü bu işe adamış insanlardan öğrendiğimiz kadarı ile lüfer için eylül ortalarını beklemek gerekir derler(kıyıdan olta ile) canlı yem taksan bile iş yapmaz diye de düşüne biliriz çünkü şu sıralar denizimizde hakketten yeterince istavrit var onlar zaten canlı çok açıkta onlar dururken kıyıda senin yemine bakmazlar gibi geliyor...
Pişti oldu. Bizim burda yani Samsunda bu sıralar tam zamanı ama istanbul için senin söylediklerin doğru olabilir.Belki havyarını bırakıp istanbula uçakla geri dönenler olabilir diye öyle söyledim.
pardon abiler ya levrekle lüferi çok karıştırıyorum özür dilerim lüfer diyecektim tekrar özür diliyorum
Uçakla gelenler varsa onları denize kadar yormayalım hocam biz İstanbullular Onları Yıldız futbolcular gibi havalanında tezahuratlarla karşılarız olmaz mı ?
cevaplarınız için teşekkür ediyorum eylülü beklemeliyim yani forumdaki lüfer takımları olacak değilmi? başak bildiğiniz takımlar varmı acaba bide avmarketi.comda lüfer takımları var onlarda olabilirmi şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler
Bence yanlışın var.Önce lüfer başlar çünkü havyar dökmek içşin gelir sonra yaprak çinekop dediğimiz yenmeyecek kadar ufaktır sonra hızla büyür ve oltaya gelirier ama lüfer çinekoptan enaz 1 veya 1,5 ay önce başlar.Bak arkadaş Mersinde üç tane lüfer almış.Samsundada henüz çinekop yok ama lüfer alanlar var.