Abilerim,zipkin Tehlikeli Midir Veya Nasil Kullanilir?

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında tertek46 tarafından paylaşıldı.

1. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    olumlu ve olumsuz!

avlanıyor...

bu da avlanıyor!

2. acagdas

acagdas Aydın

Sanırım bizim güzel ülkemizde resimdekiler gibi olsun istiyorsunuz. idk

3. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    benim güzel ülkem

zaten öyle...

marmaradaki çocuklar alttaki gibi..
    güneydoğudaki çocuklar üstteki gibi avlanıyorlar..

doğuda çocuklar kaç yaşında eline keleş alıyor biliyor musun acaba?

ben marmaralı bir çocuk olarak 30 yaşımda askerde aldım da!

Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  4. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65

konuyu ben açmadım abi :)

5. simp

simp Samet

Ben Tevfik abinin söylediğine kesinlikle katılıyorum. Daha tehlikesi az hobilere merak sarmalısınız.

Her yaz tatilimde 2 - 3 defa mutlaka zıpkınla ava çıkardım. Son daldığımda başıma çok kötü bir olay geldi ve şimdi neredeyse artık denize yüzmeye bile giremiyorum korkudan.

Daldığım yer çok dalgalı ve bulanık bir suya sahipti. Sanki olacağı varmış gibi şartları zorluyordum. Burada ne olduğunu tam hatırlamıyorum ama bir ara sanırım büyük bir dalgaya denk geldim ve paleti 2 defa su üstüne vurdum ve bacağıma kramp girdi. Önce paniklemedim. Kafamı suyun üstüne çıkardım zıpkının yanlışlıkla tetiğine basıp kendimi vurmamak için kontrollü bir şekilde boşa atış yaptım. Sonra başladım kramp giren bacağımdan kıl çekmeye çimdik atmaya. Ne yaptıysam nafile. Kramp geçmeyince kıyıya doğru yüzeyim dedim ama tam 10 - 15 metre kaldığında dalgalar sertleşince resmen alabora oldum su yutmaya başladım. Bir yandan su yutuyordum bir yandanda istifra ediyordum. Boğulup öleceğimi zannettim sonra birden sırtım sert bir kayaya çarptı. Dalgalar sürekli kayaya vuruyordu beni. O can havli ile kayalardan bir tanesini parmaklarımın ucuyla tuttum sonra kayaya sarıldım ama dalgalar beni tekrar çok güçlü bir şekilde suya çekmeye çaşlışıyordu ardındanda tekrar kayalara vuruyordu. Kendimi kayanın üzerine çıkartacağım ama ne kollarımda derman var ne de bacağıma giren kramp buna izin vermiyordu.Sonunda bir hamleyle belime kadar yükselebildim kayanın üzerine. Öylece kendime gelene kadar dinlendim ve çıktım sudan. O kayaya tutunamamış olsaydım o gün muhtemelen boğulacaktım. Hiç bir hobi uğrunda ölümü göze alacak kadar değerli değil benim için. Sonra bir kasnak aldım ve başladım suyun dışından avlanmaya. Tehlikesi yok denecek kadar az ve benim için su altından avlanmaktan çok daha keyifli. Zıpkınla avlanırken neye dikkat ederseniz edin hiç hesapta olmayan bir şey yüzünden bir kaza yaşayabilirsiniz çünkü tehlike çok. Mesela kramp benim o gün başıma gelene kadar hiç aklıma gelmeyen bir tehlikeydi.

Son düzenleme: 17 Ağustos 2011
  6. Sele

Sele Selene

Ben de 75lik lastikli cressi zipkini daha 1 haftadir kullaniyorum.Her seyde oldugu gibi bu da tehlikeleri yuksek hatta olumcul olabilecek bir spor:fakat bir spor oldugu kadar kisilige de faydasi oldugu soyleniyor: yani kurallara uygun bir sekilde,limitler bilinerek bilincli yapildiginda zevkli ve faydali bir spor fakat tekniklerin,kurallarin,limitlerin ve cevrenin cok cok iyi bilinmesi gerekiyor,bunlari gercek hayatta bir profesyonelden uygulamali olarak ogrenmek en iyisidir.

Son düzenleme: 20 Ağustos 2011