Kadir abi sweepfire 4000 E mi kol salliyor ? Nasil inceledin öyle ? O makinanin kolu yekpare katlanmayan tiptir. Bende de var da ordan biliyorum
makina nın kolu göbekden oynuyor.aynı zamanda kolun eklem yarinden..yanlız o makina 2ci yorumda tavsiye edilen makinaymış..dikkatimden kaçmış aklımda o kalmış..arkadaşımızın tavsiye beklediği daiwa da vardı..şahsen ona bakmışda olabilirim.vardı bayide....hatırımda öbür makina kalmış demekki.... benim baktığım makina arkadaşımızın tavsiye istediği daiwa nın 2 katı fiyatlısıdaha pahalısı böyleyse küçüğünün yorumunuda yaparım..bayii açsın dükkanı yinede resimli düzeltme yapayım ön sayfada..
Abi iste bende diyorum ki o makinanin kolunda eklem yok, tek parça döküm. Aslinda 45 liralik makinada en son bakman gereken sey ayna çarki-vargel mili hasasiyetidir. Kol milindeki boslugun sebebi odur ve genelde bu tip makinelerde hatali misina veya örgü seçimi, sert kaloma ayari ve ani yük binmesi durumunda makineye daha az zarar vermesi adina bir tepme payi birakilir. Böyle bas-gamme makinelerde bakilmasi gereken en önemli noktalar rotor kulaginin malzeme kalitesi, makara yapisi ve kaloma mukavemetidir. Bir dahaki incelemende bu hususlari göz önünde bulundurursan daha saglikli bir kiyaslama imkani bulabilirsin.
makinanın resmini ekledim yazdığım yorumun içine. ben makina incelerken ilk önce kolundan başlarım.. kol bolsa bırakırım yerine..sonra diğer özellikleri gelir..
Aynı işi yapabilecek; aynı ağırlıklar ve güce sahip; aynı kalite bir makina... Nicelikten bahsetmiyorum onun için Silverstar v.s. olaylara pek girmesek iyi olur... Örneğin ben bir tane gördüm Daiwa Capricorn fakat biraz daha zayıf gibi geldi bana; işte bu modelin biraz daha güçlü kuvvetli ama çok ağır olmayanı... Saltist'in 2 modeli mevcut piyasalarda; Mavi renkli olanın özelliğin kağıt üstünde bile üstün değil Biomaster'dan; diğer gördüğüm Saltist Kısık Üsküdar'da mevcut; 10 veya 11 bilyalı olan; ancak kendi sitesinde dahi görmedim bu makinayı Daiwa'nın... Sanki Saltiga'nın küçük modeli gibi benzetme yapacak olursak; işte bu belki Biomaster'dan üstün olabilir; denemeden bir yorum yapmak istemiyorum; ancak Saltiga fiyatı istedikleri için anlamsız; o paraya eğer bir nebze hafif olsa idi Saltiga Z 5000 v.b. bir makinayı tercih ederdim doğrusu... Yalnız malum Saltiga'yı Stella ile karşılaştırabilmek mümkün; işte böyle bir kıyaslama istedim ben... Yine de bu tip bir öneriniz olursa değerlendirmek istiyorum; envanterimde Daiwa mevcut ancak güncel kullanımlar için artık mazide kalmış bir model; bir de Daiwa bulunduralım dedim envanterde... Tabii genellikle Boğaz'da atçek yapacağımı belirteyim; ancak öyle devirli makina istemiyorum ne kadar avantajlı olursa olsun... 4,8; 4,9; bilemedin 5,0 uygun olur benim için... Ağırlık da 600 gramı geçmemeli... Bir de ülkemizde bulunabilmeli bu model...