Acemi forumcu... :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında SAFRAN tarafından paylaşıldı.

1. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Senelik izinimin bir buklesini kullanmak amacıyla hem anamızı ziyaret hemde biraz olsun balık avı hasretimizi gidermek amacıyla memleketim Safranbolu' ya gittim Temmuz ayının son haftasında. İlk gecemiz olduğundan fazla sesimizi çıkaramadık anamızın yanında ama yatarken de sabah namazında beni de kaldırmasını rica ettim anamdan..Anladı tabi balık mevzusu olduğunu ve nevalemi hazırlamaya başladı garibim..Birde aspirin ve coraspin takviyesiyle "sen yaşını başını almış birisin bunlardan birer tane at" diye talimatını verdi. Arabamın bagajı Ankara' dan hareket etmeden önce balık avı için ne gerekliyse herşey listeden kontrol edilerek teker teker yüklendiğinden içim rahat bir şekilde yattım..Sabah anacığımın hazırladığı sabah kahvaltısınıda hallettikten sonra Safranbolu' ya 60 km mesafede ki üç göletten biri olan ortadaki avlakta soluğu aldığımda güneşte kendini göstermeye başlamıştı..Hemen alet edavatları indirdikten sonra şamandıralı sopamı kullanacağım çevreleri haşlanmış düdük makarnayla hafiften yemledim..Dibe atacağım iki sopa dan birine hamur (özel imalat), diğerine haşlanmış mısır (hazır) taviyesiyle sağa ve sola salladıktan sonra en çok zevk duyduğum şamandıra takılı sopamı aldım ve hamurla birlikte yolladım önceden yemlediğim bölgeye..O da ne şamandıra suya düşer düşmez anında kayboldu.Hafif bir tasma ve ilk sazanımız.hihi Baktım boyu posu pek hoşuma gitmedi saldım keratayı belki beni büyüklerine şikayet eder de onlar gelir diye..:p Demeye kalmadı ikinci sazan geldi şamandıraya..Ama bu sefer ki öncekinden halliceydi. Pullu sazan dı ama fena değildi..Genelde aynalı dan yana şansım daha açıktır da:rolleyes: Der ken sol taraftaki zilde bir kütleme ki sormayın o vuruş zannedersiniz en azından 2 kiloluk bir balık takılmış gibi..Dibe salladığım mesafe kıyıdan takriben 35 - 40 metre açıktaydı..Mübarek bana doğru öyle bir geliyor ki makarayı nasıl bir sarıyorum vallahi anlatmam mümkün değil..Önüm de sazlıkla kaplı ama o anda ulen diyorum saza da dalsan seni oradan da çıkarırım ve bu ara hababam makaraya saldırıyorum ve artık kıyıya yaklaştığını hissettiğim anda sopayı havalandırıp son hamleyi yapıp ayağımın dibine indiriyorum aynalı tahirimi..mrsparkle Yaklaşık 0,75 - 1 kg civarı bir ağırlığa sahip aynalımı sepetle birlikte suya salıyorum..Bu dönüşüm akşam gün batımına kadar böylece sürüyor arkadaşlar..Yaklaşık 30 a yakın sazan, tatlı su kefali ve bir kaç kadife de boyut avantajlarında dolayı seneye karşılama sözü alınarak iadeyi su yapılmıştır..Selam ve Saygılarımla hayırlı Ramazanlar ve herkese bol şanslar dilerim.

2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Avlağınız çok güzel içim kıpır kıpır oldu

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkürler Mehmet abi. Çok güzel göl manzaraları getirmişsin bizlere, ellerine sağlık.

Avların da gönlünce olsun. Ananın duası başından eksik olmasın.;)

4. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

çok güzel.hele o göl manzaralarına bayıldım

5. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Evet haklısın Mert..Birde piknik amaçlı (balığa gelenlerde dahil) çevre temizliğine özen gösterseler daha farklı olacak..Her dönüşümde arabanın içi dahil çöp poşetiyle doluyor..:)

6. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Memleketimizin her yerinde bambaşka güzellikler var da Nuri bey kardeşim değerini bilemiyoruz maalesef.Teşekkürler.

7. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

2005-2006 yıllarında bende Yalova' daydım..Hala dönesim var ama nasip..:) Gökçedere barajı da baya bi güzeldir..Kızılkanat' ta boldur heralde..:)

8. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

abicim bilgin var mı o barajla ilgili.paylaşırsan sevinirim.ben hiç gitmedim oraya.av serbest mi?sazan var mı? olta atılacak yeri var mı?biraz fazla sormamıştırım inşallah

9. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    üstadım tebrikler sizlere.
    gerçekten kaç kişi sizin gibi düşünüp yakaladığı avı iade eder suya.
    tebrikler.

10. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Ben oradayken arkadaşlarla geceden giderdik..Yasak filan yoktu. Termal yolundan ayrılır..Yaya gittiğimiz zaman dahi olmuştu. Siteden aşağıdaki alıntıyı buldum. Hala yasak mı araştırırsın..
    14-06-2007
    Yalova İl Jandarma Komutanlığı, Gökçedere Barajı çevresinde balık tutmayı ve piknik yapmayı yasakladı.

"Yalova İl Jandarma Komutanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Gökçedere Barajı, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla inşa edilmiş olup, baraj gölü çevresinde piknik yapılması ve baraj gölünde balık avlanmasının su ve çevre kirliliğini, sabotaj ve yangın tehlikesini beraberinde getireceği, ayrıca baraj gölü çevresindeki orman yolunun bozuk olmasının olaylara müdahale etmeyi zorlaştırdığı değerlendirilmiştir. Bu nedenler ile baraj gölü çevresinde piknik yapılması ve baraj gölünde balık avlanması 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 9 ve 11. maddeleri gereğince Yalova Valiliği'nin 21 Mayıs 2007 tarih ve bila sayılı kararı ile yasaklanmıştır. Yapılan kontrollerde Gökçedere Barajı çevresinde piknik yapan ve baraj gölünde balık avlayan şahıslarla karşılaşıldığında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince emre aykırı davranış suçundan para cezası kesilecektir".

11. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Seneye tekrar gidiyorum aynı yere ve ağzım açık bekliyormuşum gibi düşünüyorum..banghead banghead banghead Kafayı parçalamaktansa hook büyüklerini bekliyorum be Halit bey ...Teşekkürler.

12. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

peki mehmet abi hangi balıklar çıkıyodu o zamanlar.ya da şöyle sorayım.aynalı sazan varmıydı aynalı sazan

Son düzenleme: 9 Ağustos 2011
  13. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Bir sene kadar kaldım Nazmi Yalova' da..Bir kaç kez gittik Gökçedere' ye..Dipten yaylıyla sarı pullu sazan yakaladım, civciv yeminden yaptığım hamurla ..Kızılkanat daha yoğundu..Valla kollarım ağrırdı.İkili iğne yapar ucunada leblebi kadar hamur takar anında ikiside çalışırdı..Şu an ki durumlar nasıldır bilemiyorum..Bol şanslar sana..

14. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

peki abi teşekkür ederim bilgiler için

15. serosez

serosez M.Serhat SEZGİN

En İyi Avı:
    OLTACILARDER
    Mehmet Amca Merhaba,
    bende Ankara'da ikamet eden Safranbolu'lu amatör balık sevdalısıyım.inşallah tanışmak nasip olur.. hayırlı günler..

16. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Merhaba Serhat, ben Eryaman' da (KC Alışveriş Merkezine 500 mt.)oturuyorum. Ve hala daha bir kamu görevlisi olarak çalışıyorum mecburiyetten.Biri senden iki diğeri üç yaş küçük iki oğlum var. İkiside okul ve askerliklerini bitirdiler, sıra işe geldi dedik ufaktan birer işe de girdiler. İstanbul' dalar şimdi. Bakarsın biz evlenecez derlerse yandık..:(O yüzden kovuluncaya kadar devam..:)Bildiğin bir yer varsa haberleşip gidebiliriz..Benim gibi yaşlıca bir 3.16 çakalım var bizi istediğimiz yere kadar da götürecek durumda..:)Bana abi de diyebilirsin..cry
    Hayırlı günler dilerim..
    Ha bu ara yaklaşık 7 aylık Metehan' a sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler dilerim..Cenabı Allah anasına babasına bağışlasın..:)

Son düzenleme: 13 Ağustos 2011
  17. serosez

serosez M.Serhat SEZGİN

En İyi Avı:
    OLTACILARDER
    Sevgili Mehmet ABİ;
    Bende Mamak Akdere'deyim.içmimarım, işyerim Gaziosmanpaşa'da.belirttiğin gibi 7 aylık Oğlum Metehanla vakit geçiriyoruz çoğunlukla.bu arada Oğlumu nerden tanıyosun Mehmet Abi şaşırdım inan :))bizdede iyi birşey olmasada ayağımızı yerden kesen bir aracımız var ,istediğin yere götürür bizi.
    görüşmek üzere..

Son düzenleme: 23 Ağustos 2011
  18. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Metehan' ları severim..:)

İşyerimden Msn' e cevap yazmıştım Serhat..Görüşmek dileğiyle Metehan' ı bir defa daha öptüm..mrsparkle