Arkadaşlar bir kaç sorum olcak.Kıyıdan makinalı oltayla dün 4 saat uğraştım bir kere bile yem değiştirmeden geri döndüm yani atıyorum aynen geri geliyor yemlerin üzerine bakıyorum aynen duruyor.İzmir inciraltı tarafındaydım, iğnelerin boyu ve yem olayına bağladım sonuçu yem bayattı sülünes baya kokuyordu başka bulamadım sebebi bu olabilirmi.Birde şunu merak ediyorum benim oltanın ucundaki iğneler falan hazırdı aldığımda bunların boyu büyük olduğu için olabilirmi.Amatör için iğne boyu yada numarası kaç olması gerek,oralarda ısparoz falan oluyormuş benim için cinsi falan çok önemli değil maksat gidince boş dönmemek.Bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz yani, şu iğneyi tak bu yemi kullan vs. Şimdiden teşekkürler.
İsparazo atıyorsan yemden değil mutlaka iğnen büyüktür,ama büyük iğnede bile ispari tırtıklar.balık varmıydı ?
halil kardeşim henüz kıyıda balık yokturda ondandır büyük ihtimalle ısparoz kıyılamış olsa bayat mayat pek dinlemez çok olmssa bile muhakkak vururdu oltaya önümüzdeki ay başlar zannedersem kıyıda vurmaya ama sen yinede gideceksen birazcık büyük iyneyle taze mamun almanda fayda var yaparsa levrek felan yapabilir bu aralar veya mırmırda alabilirsin rastgele
kardeş bence hiç kendini üzme orada balık yokmuş yoksa o kokuya atlamayacak balık olamaz,üzme sen kendini
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar.Bu gün tekrar oralardaydım yine aynı senaryo yem taze iğne değişti yine tık yok anladımki balık yok orda yada mevsimi değil.Başka yerlerde deneyelim şansımızı
Halil merhaba öncelikle sana tavsiyem bu tür forum sayfalarının malzeme +deneyimler gibi bölümlerini tamamını gözden geçir. edinecegin bilgiler sanırım yeterli olacaktır. ancak san bir kaç detay vereyim notunu al ve malzemeni ona göre tedarik et. öncelikle kendi takımlarını kendin bagla..10 / 15cm boya kadar olan balıları mustad 1522 no8/9/10 veya+ mustad 1799 no 9/10+ mustad 505/530/ no 10/11 no iğneler i kullanabilirsin yada muadil boydaki başka marka olabilir. ve balıgın kıyılama zamanı önemli. vede bulunması olası yerler önemli bol bol oku ve tecrübeli insanları izle. kolay gelsin
halil abi balıkların yumurtalama donemı oldugu ıcın acıkta bulunuyolarmıs..ehh bizde pek uzaga atmıyoruzzzz. bence mevsimden kaynaklı bi sorun...
1 ay sonra Halil kardeş. Şuan balık derinde hiç boşuna kıyıdan uğraşma tek vuran bile olmaz o tarafta.
merhaba herkese merhaba acemiler için uygun olabilecek bir olta takımım var. yeni başlayan tecrübesiz biri için tavsiyeye ihtiyaç duyuyorum. pazar günü istanbul'a çok uzak olmayan, muhtemelen balık tutmakta başarılı olamayacağım için doğal güzellikler ile avunabileceğim birkaç yer tavsiye edebilir misiniz? Ayrıca yanıma almam gereken "olmazsa olmaz" ekipmanlar nelerdir? Herkese rastgele...
Valla,bu işin uzmanları sayın Alp bey ve İbo bey şu anda sitede değiller Geldikleri anda güzel bir anlatım yapacaklarından hiç şüpheniz olmasın Rastgele...