Acemiye Yorumlarınızla Yardım Lütfen.

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında vygotsky tarafından paylaşıldı.

1. vygotsky

vygotsky şahin

arkadaşlar ben bu yaz 1 haftalığına tatile gideceğim kendime bir şişme bot aldım.

almış olduğum şişme bot

Botun Özellikleri:

236 cm uzunluğunda,114 cm genişliğinde,41 cm yüksekliğindedir.
    Ürün toplam ağırlığı 9,7 kg
    0,51 mm kalınlığında SUPER-THOUGH vinyl malzemeden üretilmiş,200 kg 2 yetişkin kişi taşıma kapasitelidir.
    Şişirilebilir omurga.Ana gövde içerisinde ek dış bölme dahil olmak üzere 3 bölmeli.
    Gövdede hızlı şişirilip indirilmeyi sağlayan boston tipi subap.
    Kürek bağlama noktaları, kürek tutacakları.
    Konforlu,yıpranmaz iç yüzey ve yağ, benzin,tuzlu sudan etkilenmeyen SUPER-THOUGH vinyl malzeme
    Kürek ve pompa tamir kiti depolama kutusu.
    Tutmak için botu çevreleyen ipler.
    2 adet olta asma yerleri.
    Sağlamlık ve rahatınız için şişirilebilir I kesitli taban.
    Bot herhangi bir hasar gördüğünde onarabilmeniz için yama ve yapıştırıcı seti.
    Amerikan sahil güvenlik ve RWTUV onaylı

sonra bu sitede yazılanları okudum biraz tavsiyeler,deneyimler vs vs.

bana da tavsiyede bulunmanızı,yorum yapmanızı ve deneyimlerinizi paylaşmanızı istiyorum.

aklıma takılanlar genel hatlarıyla şöyle.

1-bot hakkında genel bir yorum yaparmısınız nedir ne değildir bu intex ?

2-bu botun kullanma klavuzunda max kapasite 200 kg ve 2 kişiliktir yazıyor.ben bu bota 3 kişi binsem ve toplam ağırlık 300 olsa ne gibi sorunlar çıkar?

3-bu bot ile yüzmeyi çok iyi bilen 2 kişi ne kadar açılsa sorun olmaz ?

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hayırlı olsun diyelim. Sitede bu tür botlar için çok sayıda yorum var zaten.

Nerede kullanmayı planladığını yazmamışsın. Umarım küçük ve sakin göller yada büyük havuzlar içindir. Denizde bu botu kullanmak büyük bir hata olur. Ölüme meydan okumak gibi birşey olur. Çok az bir rüzgarda bile kürek çekemezsiniz.

Hemen hersene bu botu kullananların imdat çağrıları için bir iki bot kurtarırım. İki kişi değil bir kişi bile zor binersin. Hemen delinir yada patlar. İmkanın varsa iade edin.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27446

Yukarıdaki linktekiler gibi olmaya değmez. İmkanınız varsa iade edin.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tahminen, batacak, sizi denize dökecektir.

Eğer sorun istiyorsanız, boyunuzu aşan her mesafe sorundur.. Denizde, kıyıdan 20m açıkta boğulan insan sayısı, toplam boğulanların yarısından fazladır.. Ha, yüzme bilmeyenler, acemiler genelde pek boğulmaz. Genelde boğulanlar usta yüzücülerdir.

Kıyıya yakın en büyük tehlike, dalganın alıp sizi bir taşa çalmasıdır. Kemiklerinizi kırar, yüzecek yanınız kalmaz.. Boyunuzu aşan her yerde, akıntı sizi kıyıdan ötelere atıverir, kaşla göz arasında.. Sizi görmeyen biri gelir, sizi biçer. Denizde tehlike saymakla bitmez ki..

Denizde tehlike, boyunuzu aşan yerde başlar ve ötesinde her yerin riski nerdeyse eşittir, hatta kıyıya yakın yerlere, bazen daha risklidir..

4. vygotsky

vygotsky şahin

denizci kaptan,

yorumunuz için teşekkürler.bu botu denizde kullanacağım ama öyle açılmak dediğime bakmayın en fazla 100 metre açılırım yada kıyı şeridinde dolaşırım.

5. vygotsky

vygotsky şahin

skoylu,

kardeş ne yaptın ya :) abi hiçmi iyi tarafı yok ya :))

6. vygotsky

vygotsky şahin

arkadaşlar can yeleği kullansam ?

7. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili şahin anladığım kadarı ile sen bu bot ile denize çıkmayı kafana koymuşsun sana dur diyemem fakat sakın ola can yelegi giymeden denize çıkma..
    Tecrübe kazanman açısından kürekli bota ile açılman bence doğru olan fakat bunu doğru zamanda doğru yerde yapmak gerekir..
    Bot ile avlanıp balık tutman için ilk basamak bu...25 bg motorlu bot ile alıştırma yapmandan iyidir...Güle güle kullan ...:) :)

8. vygotsky

vygotsky şahin

feridun,

kardeş yorum için teşekkürler.ya yok kardeş balık tutmak için kullanmayacağım.

botu karadenizde de kullanmayacağım.

marmara denizinde erdek - Turanlar plajda kullanacağım.
    Denizci_Kaptan ın verdiği linki okudum tavsiyelerinide okudum.can yeleği almaya karar verdim her ne kadar yüzmeyi iyi bilsemde can yeleksiz kimseyi o bota bindirmemeye karar verdim.

birde bot için 15-20 kg lık bir çıpa tarzı bir şey yapacam.

9. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Şahin kardeşim botun hayırlı olsun.Hevesini kırmış olucam kusuruma bakma.Botan daha önemli olan sizlerin can güvenliğidir.bende alperen gibi düşünuyorum botu iyade edebiliyorsan senin için en sağlıklısı bu olucaktır.Bende ilk botla başlamıştım açılmaya kıyıda hava çok güzeldi ruzgarda yoktu ama 500 metre açılınca iş değişti iki kişiydik 45 dakika ecel terleri dökerek ilk çıktığımız yerin 3 kilometre daha ilerisinde kıyıya çıka bildik.almış olduğun bota dikatli olmazsan oltanın ucundaki iğne bile deler.Bence açılmadan önce bir daha düşün.

10. vygotsky

vygotsky şahin

saitcan,

tavsiyen için teşekkürler kardeş.

abi ben karadeniz gibi bir denizde olmucam ve 50-100 metre anca açılırım plajda.birde olta olmucak bende can yeleğide alacam.

hiç mi iş yapmaz bu yaw :(

11. oltacı_

oltacı_

Şahin, Şevkini kırmak istemem ama vebal almaman için, Çok dikkat et

Bu şişme botlar yapay havuzlarda kullanılmak üzeri imal edilmiş Çin malı günlük kullanılacak oyuncaktır.

Bir zamanlar her hafta koltuk olan Deniz yataklarından kullanmış biri olarak çok dikkat et öyle 200 kilo yazdığına bakma Bir kişi ve kesinlikle "can yelekli" olarak biraz dene ve denizde zaten kendin anlıyacaksın kaç kişilik olduğunu.

20 kilo gibi bir şey hiç düşünme daha çok denge kaybına neden olur.

Deniz bu tarz aletler için korkunç bir güçtür.

Hayırlı olsun, Emniyetle kullan..

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Öcelikle aramıza hoşgeldiniz Şahin bey,bu botla açılmayı ben de pek tavsiye etmiyorum.

Ama bir de şöyle bir konu var, biz forumda yaşımızdan büyüklere abi diye hitap etmeye dikkat ediyoruz ya da elimizden hiç bişey gelmezse "Bey" ile sınırlı bir samimiyetle idare edebiliyoruz.Sizden de aynı hassasiyeti tüm forum ahalisi bekler bence.Hepimizin imza ayarlarında yaşı ya da doğum tarihi yazılı.

13. vygotsky

vygotsky şahin

hamit bey,

teşekkürler yorum için.300 kg olurmu diye yazdım ama 2 kişi toplam 160 kg gibi bir ağırlıkla kullanacağız.3. kişiyi de alabilirmiyim diye düşünmüştüm anlaşılan çok büyük tehlike olacak o şekilde.

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bak Şahin abicim.Bot konusunda baya bi tecrübem olduğu için bir kaç tavsiyemi iletmek istiyorum;

Öncelikle arkadaşların yazdığı tüm uyarılara katılıyorum.Bizzat yaşadığım tecrübeler.Tabi sen botu aldığın için kabul etmek istemiyorsun,savunmaya geçiyorsun.

Bot almadan önce bize danışsa idin ben sana derdim ki kesinlik 1 sene geçmeden üstüne para verip bir zodiak alacaksın,daha sonra motorsuz seni kesmeyecek bir de motor alacaksın.Bu nedenle sen paranı biriktir veya sık dişini temiz ikinci el veya sıfır zodiak tipi bot ve motor al.

Ama illaki bu botu kullanacağım diyorsan

1) Çapa olarak 1,5-2,5 Kg lık şemsiye tipi çapalar sana fazla bile gelir.Yanlız çapa dibe ulaştığında en az 5-6 mt (dalga durumuna göre tarama yapmaması için) boşluk ver.Yoksa tutnamaz ve tararsın.
    2) Can yeleği olmadan açılma.
    3) Yedek kürek al.Botla gelen lkürekler kesinlikle çok dandik.Ben botla gelen dışında alüm.kürek almıştım ve hayatımı kurtardı.
    4) Dalgalı havalarda taban şişme ve omurgasız olduğundan kesinlikle iki çeker bir geri gidersin.Sakın dalgalı denize çıkma 20 mt bile olsa değil ki 100 mt.
    5) Boston tipi subabp varsa kesinlikle piyasada çakmak kablosuna takılan 30 TL civarı elektrikli pompalar var, al onlardan bi tane zaten şişirme zahmetine katlanmaktansa hemen alacaksın
    6) Bot şişme taban olduğundan ayakta avlanamazsın.Ayakta durman imkansız gibi bir şeydir.Oturarak avlanacaksın o zamanda iğnelerin botu delmemesine dikkat et.En ufak bir delik bile hava kaçırır.Bu nedenle denizde iken havası söner can yeleğine ek olarak el pompasını da al yanına.
    7) Sigara içiyorsan külüne,ateşine dikkat et.
    8) O botta motor takma aparatı kullanacaksan deneme bile işe yaramıyorlar.Motor su seviyesinin altında kalıyor.
    9) Denize indirip,çıkarırken midye,cam ,taş vs.dikkat edeceksin ki sürtünmede yırtılmasın.
    10)Yanında yedek ipin olsun ki hava patlayıp geri gelemediğinde seni ıskartasına alacak bir tekne bulursan bağlanabilesin.
    11)Daha aklıma gelmeyen yazarken unuttuğum 5-6 tane daha olumsuz madde var.
    12) BU kadar maddeye rağmen hala denize bu botla çıkmaya karar verdi isen hakkını helal et ve sevdiklerinle de her denize çıkacağın zaman vedaleş,helalleş.
    13) Zodiak tipi botlarla ilgili sormak istediklerin olursa yine çekinmeden yaz.

15. vygotsky

vygotsky şahin

Halil bey,

teşekkürler verdiğiniz tavsiyeler için.

16. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Şahin Bey, anladığım kadarıyla yolun başındasın. Bu forumda size bilgi veren arkadaşlar bu yoldan geçmişler ve tecrübeleriyle sana bilgillerini aktarıyorlar. Daha açık söylemek gerekirse bende başlangıçta bu ve benzeri botları kullanmayı denemiş bir üyeyim. Bu botu suya indirdiğinde onlarca sorunun başında ilk karşılaşacağın sorun kürek çekmek olacak. Şimdi sen rüzgar çıksada küreklere asılıp hızla kıyıya dönebileceğini düşünüyor olabilirsin. Ancak bu tip botlar kayıklara benzemez. Bunlarda kürek çekmek bisiklete binmeye benzer. Bir o yana bir bu yana savrulursun. Deniz dalgasızken bir şekilde dönersin elbette. Ama denizde bir dakika içinde herşey değişir. İnan bana 50 -100 m de ters esen bir rüzgar seni bir kaç dakika içinde bir iki mil açığa atar ve açıkta dev dalgalarla karşılaşırsın. Bu durumda can yeleği bile seni kurtaramaz inan bana. Hevesini ve hayallerini çok iyi anlıyorum. Ancak yol yakınken vazgeç ve kendinin ve başkalarının hayatını riske atma. En çok boğulan kişiler yüzmeyi çok iyi bildiğini bilen kişilerdir. Bu şekilde bilen tanıdığım kaç kişiyi kaybettim bilemezsin. Yüzmeyi ne kadar iyi bilirsen bil karşında seni boğma konusunda mükemmel bir uzman olan deniz var. İnan bana denizle baş edilmez. İnan bana değmez.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Şahin, o botlar, denizde açılmak değil, beline kadar gelen suda oynamak için yapılmış şeyler..

Deniz, insanı hiç sevmez.. Bir bak, boğaz kıyıları bile tekne cesedi doludur.. Deniz, göründüğü gibi bir şey değildir. Uysal uysal duruyorken, birden delirir, azar, kabarır ve işi bitirir.

Senin için en büyük sorun, akıntı olacaktır. Kürekle (ve o botla) yenemeyeceğin akıntılar olacak. Hemde bol bol.. Denize çıkarken bakacaksın, su akmıyor, akıntı sıfır.. 25m ötede neye uğradığını anlayamazsın, dalar, farkına bile varamazsın, kendini kapılmış giderken bulursun..

Dediğim gibi, denizde tehlike saymakla bitmez.. Deniz, göründüğü gibi olmaz hiç bir zaman..

Can yeleği iyi bir tedbirdir. Ama eğer kıyıda dahi olacaksan, cep telefonun su geçirmez bir şeyin içinde olsun. Kıyıda ulaşabileceğin, seni gelip kurtaracak birilerini muhakkak ayarla. Hatta, gözleri senin üzerinde olsun.

Ve boş ver, 100m'ye kamışlada iyi takım atılır, değmez riske girdiğine..

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    :) Ben olsam balık avında da kullanırdım.
    Sadece açığa doğru esen kelebek kanadı esintisi kadar da olsa rüzgar varsa botu kullanmam.

Üç kişi binerseniz altı yanlardan ayrılır. Bir tane şamyel bir tane de deniz yatağınız olur :)

Çapa için fazla zorlamayın, 10-12 lik demirden yapılacak 3-5 kiloluk çapa sizi bu bota uygun havada sabit tutar.

Can yeleği, çapa, iki kişi... 15 dk sonra dizleriniz, eklemleriniz ve oturak yerleriniz ağrıdan sızım sızım sızlayacaktır. Rahat edemeyip sürekli oturma pozisyonu değiştireceksiniz, arada ayak parmağınız köşelere takılacak, tırnaklarınız uzunsa botu yaracaktır.

Kıyıda kullanın, duruma göre 500 metre de açılırsınız.
    Ama bir şey olmuyor deyip botun sınırlarını zorlamayın,
    uygun olmayan havada kullanmayın.
    5 dk sonra güneşin anlında botta oturmaktan bıkacak biriyle hiç açılmayın.

19. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    bende bu botun sinirlarini zorlamanizi önermiyorum. eger deniz sizin içinde tutkuysa ileride nasilolsa çok daha denizci motorku botlara dönceksiniz.... ama genede alinmis alinmistir çok sakin havalarda kiyidan bes on mt açiktan gezmekte hiç yoktan iyidir bir nebze olsun keyif verir hem verilen para da çok cüzzi bir rakam oldugundan bu bot maliyetinin hakkini fazlasi ile verecektir.

20. vygotsky

vygotsky şahin

sevgili arkadaşlar ve abilerim yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum.

kararımı verdim ve sizinle paylaşmak istiyorum.

Eğer allah nasip ederse bu yıl öğretmenlik mesleğine başlarsam gelecek yaz için kendime bir zodiac bot alacağım.

şu an almış olduğum bota gelincede..

umut beyin dediğini yapacağım.kıyıya 5-10 metre mesafede takılıp denizin tadını çıkaracağım.5-10 metre dahi olsa yinede can yeleği olmadan bu bota kimseyi bindirmeyeceğim.