O zaman sakın konya düğününe gittim deme başka yerde.Çok gülerler bak Önce etli pilav, ama pilavın üstündeki et pilavdan fazlaSonra bamya ve yayla çorbası, sonra tatlı, sonra bidaha etli pilav ve bidaha devamEve vardığında mide fesatı geçiriyosun.Limon soda limon soda derken tıkanıyosun valla
bence balık kesinlikle acı hissetmez canlı balıkla avlanan bir avcı olarak sayamadığım kadar balığa iğne geçirdim hiç birisi iğne vücüduna değdikten sonra tepki vermiyor yani iğneyi ilk soktuğunuzda bir tepki veriyor ardından isterseniz iğneyi vucudunda gezdirin hayvan en ufak tepki vermiyor
Önce laf'a bakarım LAf'mı diye? Sonra söyleyene bakarım Adammı diye? Böyle bir söz vardı. Benimde aklıma o geldi Burada ülkemiz hatta Dünya'nın değişik yörelerinden oluşan bir üye profilimiz var. Beli bir yaş ve olgunluğa gelmiş kişilerin bu tür ortamlarda seçeceği kelimelere iyi dikkat etmeli diye düşünüyorum.
Konyada yedi sene yaşadım.Daha bu sene döndüm.Öğrenciydim ve yaşadıklarımı ben bilirim.Elbette genelleme yapmıyorum.Konyadan gelinde aldık, düğünde yaptık.Olaya karışmadan bir düşünün isterseniz yazdıklarınızın nekadar saygı çerçevesine sığdığını.Üstelik yazının devamı hakkında bir bilginiz de yok.
Sevgili kardeşim yazının başınıda sonunuda gayet iyi okudum. Bu ülkenin her bir karışı Türkiye'mizdir. Bu bakımdan yörelerimizi İstanbul, Hakkari, Konya, Kayseri diye birbirinden iyi veya kötü olarak ayıramayız. Çünkü hepimiz bizi oluşturmaktayız.. Halk arasında bazı yörelerimizle ilgili espriler üretilmiştir. Kayseri'li, Karadeniz'li, Erzurum'lu vs. ile ilgili esprilerimiz vardır. Fakat bu espriler yerinde ve uygun mekanlarda konuşulduğunda kimse alınmaz, espriye hep birlikte gülünür. Fakat sizin bir düğün pilavının sonucunu "Afyon'un kaymağı.. ve Ne Konya'lı düğünü, ne Konya'lı yüzü diye devam ettirmeniz ne kadar saygı çerçevesinde onuda anlamış değilim. Amacım burada tartışma ortamı veya gerginlik yaratma düşüncesi değil, kişisel bir tepkidir. Bu konununun burada kapanması ve dostça, arkadaşça paylaşımlarla birlikteliğimiz sürmesi temennisi ile saygılarımı sunuyorum.
Bu tepkinin hiç verilmemesi gerekirdi bence.Verdiğiniz tepki kişilerin adamlığıyla ilgili olursa cevap vermem gerekir.Ve bu adam benim kuzenim olursa bu cevap tepkili olur.Onun cevabının öncesi ve sonrası bu konuyla sınırlı olmadığı için tepkim dahada büyür.Ve o esprilerin son derece terbiye dışı olanlarını konyalılar kendileri için kullanırlar, sanırım sizde bilirsiniz ve onları kullanmaya banim terbiyem elvermez.Onun için gerçekten bu konu kapansın. Sağlıcakla