Öncelikle herkese merhabalar. Bugün Allah nasip ederse akşam üzeri sazan avına gideceğiz. Yaklaşık 4-5 saat kadar bi vakit var. o saat diliminde hazırlayabilceğim etkili ve kolay yemler varsa yardımcı olabilirmisiniz ? Oldukça büyük balıklar çıkıyomuş gideceğimiz yerden. Bunuda göz önünde bulundurarak yem tarifi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... Saygılar...
Yusuf kardeş öncelikle hoşgeldin. Tanışma bölümünde kendini tanırıtrsan seviniriz. Şimdi soruna gelelim. Marketten konserve mısır al ve iğnene tak. Fazla teferruata gerek yok.
Öncelikle Hoşgeldiniz. Kendinizi tanıtsaydınız eminim şuanda sorunuza çok güzel cevaplar gelmişti. Ben size şu tarifi verebilirim. Ama yemleme konusunda çok etkili olur yemleme yapılacak mı ? -3 kg kadar kuru mısır(İri taneli) -Bİr küçük buzdolabı poşeti kadar küspe tozu -4 kalıp mısır küspesi -1 bardak üzüm pekmezi Öncelikle mısırları rahat karıştırabilceğeniz bir kutuya koyunuz.Ardından küspe tozunu içine boşaltın.Akabinde mısır küspesini toz haline gelinceye kadar ezin.Ve bu tozu da buraya dökün. Sonrasında 1 bardak pekmezi hepsini karıştırabilecek şekilde suyla cıvık hale gitirip bu karışımların içine dökünüz ve karıştırınız. SOnra bir poşete dökün ve ağzını sıkıca kapayınız. Kendi dururken bir koku salacak işte bu koku çok cezbedici bir koku balıklar için. Ben bu karışımı oltalarımı botla götürdükten sonra oltaların bulunduğu yere 2 avuç döküyorum ve çok faydasını görüyorum. Konserve mısırı yerine kuru mısır takarsanız daha büyük balıklar gelir. Konserve daha süt olduğu için küçük balıklar üşüşüyor. YArdımcı olabildiysem ne mutlu bana. RAstgele abi.
Yemle fazla uğraşmak istemiyorsan hamurun içine hazır çorbalardan at.bi güzel karıstır.Al sana mis gibi kokulu sazan yemi..
Bunu geçen günde gördüm çok kafama yattı ilk gitmede ben deneyeceğim.Ama hair rig takım ile deniyeceğim.Hazır balıkçımda iri diş mısır var.Onu kavanoza boşaltacam üstüne pekmez dökecem mısır küspesinin tozunu dökecem en sonda kendi suyunu boşaltacam biraz sallıcam bi gün düz bi gün ters olarak dinlendirecem 2 gün sonunda rig takımla sallıcam amacım baya büyük