Herkese merhabalar Bu akşam iş çıkışı arkadaşlarla gümüşyaka çantaköy tarafında değirmenköy göletine gidicez Çok acil olarak yol üstünde solucan bulabileceğimiz yerler varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim banghead banghead
Mustafa oraya hiç gitmedim fakat muakkak yolunuzun üstünde yada yakınlarda köy vardır hayvan gübrelerinin atıldığı yerden bulabilirsin hem gübre solucanı benim tecrübem her zaman daha iyi sonuç vermiştir rastgele
yol boyunca çeşme bulursan çeşme suyunun akıp gittiği yerlerde olur yol kenarlarında toprak kanalet varsa oraları çamuru karıştır.. arkadaşın dediği gibi gübreleri eşele ama evden eldiven al unutma ..gübreden sonra elini çok iyi temizlemen lazım.. dezenfekte etmen lazım..yol kenarlarında su akışı varsa (köylerde) bu su kenarında duran taşların altı yuvadır..suya yakın taşları kaldırırsan altından solucan çıkar..
Not:Bütün bu arama işleri köye çok yakın bir yerde olacaksa izin almayı unutma,zira eğer gülmezsen yıllar önce yayın avına giderken x bir köye yakın çeşme yalağının hemen altındaki taşları kaldırıp kaldırıp sülük arıyorduk bir anda başımıza muhtar,köylü ve jandarma dikildi sebep define aradığımızı zannetmişler kendimizi zor anlattık anca araçtaki balık avı için malzemeleri gördükten sonra inandılar...idk banghead :laughing:
"yardımcı olursanız çok sevinirim banghead banghead " Mustafa kafayı dağıtacan gurban, çok şiddetli vuruyon. 4 kişi bir tepe altında köy çöplüğünü karıştırıyoruz. Tepenin üzerindeki köylü yavaştan yavaştan yaklaşıp; - Selamıneleyküm genşler, heyırdır, ne arirsiz burda? - Define, hacım. - Yoh canım, çölpühde definenin ne işi var? - Duyduk ki buraya saklamışlar. - Hele Allahızı seversez dorği söyleyin, ne arirsiz? - Soğulcan, hacım. - Soğulcan mi? Pekey neydecahsız oni? - Balığa, hacım. - Haa, bah şindi oldi, temam.
banada lazım olmustu gecenlerde. kazmadıgım cesme bası sögüt dibi gübre yıgını kalmadı. bı tane bıle bulamadım.. ama bi köyün icinde ayyas yuvası olarak tabir edebilecegim yıkıntı bı evin bahcesinde tasların kütüklerin altından inanılmaz boylarda solucanlar topladım.. 10 dakkada kovayı doldurdum solucanla. boyle yerlerı arastır daha kolay olur işin.. ozellıklede çürümeye baslayan agacların arasından cıkıyo.. kısaca nerde çürüme varsa orda solucan vardır.
Arkadaşlar, şimdiye kadar edindiğim tecrübeye göre gübreden alınan solucanlar çok ince oluyor, küçük oluyor . Biraz nemli, yumuşak bir toprağı kazarak daha kalın ve irilerini bulabilirsiniz. Uzun zaman beklemiş, kurumuş gübrelerin içinden çok büyük, beyaz larvalar çıkıyor (beyaz dut gibi büyüklüğü ), onları da deneyebilirsiniz. Larva aşağıdaki gibi, Mayıs Böceği'nin larvası; http://www.fae.gov.tr/yuklenenler/fae_19.07.2010_02F3C38C1DA35485C8FBDDEC1B19DCC1.JPG