herkeze selam olsun yarın ailece piknige gitmeyi düsünüyoruz ve göl kenarı dusunuyoz aklımızdaki yerde israil sazanı çıkıyo oda yasakmı 15 hazirana kadar
mümkün olduğu kadar fazla tutabilirsin. yasak yok limit yok. sakın iade etme suya. kedi, köpek, konu, komşu, tüm mahalleliye dağıt.
israil sazanı türkiye sularında tüketilmesi gereken bir balıktır. Çok hızlı çoğalır,diğer balıkların yumurtalarını yer ve sazanla çiftleştiğnde cinsiyetsiz bir mahlukat türer. Yani türkiye iç sularımızda bir tehditdir. Ben konu komşuya dağıttım sonra kendim yedim. Gittin verdiğim kişilerden özür diledim sonra yemeside hoş değil. Kediye köpeğe felan ver tavsiyem suya salma tekrar...
İsrail Sazanı Türkiyeden Sınırdışı etmekle görevlendirildn hadi bakalım ne kadar israil sazanının özelliklerini taşıyan bi milletin balığını yok edebilecen
bu konuyu okuyunca altına yapılan yorumları okuyunca çok güldüm İsrail sazanını yakalamak serbestir bunun Türk İsrail arasındaki gerginlikle alakası yoktur. Oldukca zararlı bir mahlukatır. Salınan göllerde ve havuzlarda oldukca rahat ürerler, yaşarlar ve Diğer sazan ırkının soyunu tehlikeye sokarlar. Bu durumda İsralin sazanlarını ister av hobisi ister filistine yaptıkları yüzünden limitsiz şekilde avlanılarak hobinin keyfini sürebilirsiniz. Son zamanlarda birde Amerikan levreği var (tatlı su levreği oda çok hızlı üreyen bir tür. Salındığı havuzlarda ve göllerde baskın bir ırk olarak yaşamlarını sürerler.) bu da başka bir alternatif
israil israil sazanını tutmak. tutana yardım etmek yapılacak hayırlı işlerin başında gelir. ne yazıkki bilinçsiz ve akıl bali insanlar burada balık yok deyip attıkları baraj ırmak vs lerde bunların çoğalmasına sebep oluyorlar ama ne yaptığını bilmiyorlar. israille yapılacak biyolojik bir savaşta ilk önce bu balıkları onların sularına atmak mantıklı olur valla meps le bile yakaladım hatta zaman zaman boş iğne ile bunlara binayen çeşmeden bile akabilir bu balık derim....
İsrail insanı tüm dünya insanına,sazanlarıda diğer balıklara baskın maalesef.İnsanına;mevlananın torunları olduğumuz için bişey diyemeyeceğim ama sazanını ne kadar katledersen diğer balıklar adına büyük bir iş yapmış olursun.İstilacı olduğu için adına İsrail denmiş.