Açılan Fırtına ile ilgili konu üzerine.(ALİCO Bir Anı)

Konu, 'Makaleler' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Reis bu Benim galiba :eek: :D

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

o işe ben karışmıyorum benım yerim sabit tarkan biliyorsun. gerisi artık top sizde

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Şaka yapmıştım be ali

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Valla rüzgarı havayı görünce fikirlerin hala aynı olacakmı bakalım dostum.... ben sana yer açarım. bulurum bir yer sen merak etme

5. Bu sen değilmisin yani:confused:

:D:D:D

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    heheheheeheheh

7. activist

activist ömer ekemen

Favori Kamış:
    gezer kurşunlu dip oltası
    En İyi Avı:
    LEVREK-KIRLANGIÇ-MIRMIR
    Arkadaşlar,
    Aliço nun anlattığı geçmişte başından geçen olaylardan alınması gereken dersleri yaşamadan almak en sağlıklısı.Lütfen denizle şaka olmayacağını bilelim ve tedbirlerimizi alalım.Paylaşımın için teşekkürler aliço.İyiki varsın;)

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ömer Üstadım

Teşekkür ederim Her yerde beni takip eder okursunuz ta geçmişten beri güzel düşünceleriniz için sağolunuz...

9. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    haklısın abi valla.bu fırtına ve meteoroloji olaylarını yakından takip edip gereken önlemleri almak lazım.hele ki açık denize açılıyorsak kaptanın kesinlikle çok çok tecrübesi olması lazım gerçekten işi biliyor olması lazım .3 5 tane balık uğruna hayatlarımızı riske atmamız bence son derece yanlış olur.dediğiniz gibi denizin şakası olmaz.:eek: hava çok güzelken bile bazen bir anda dönebilir.o an balık tutmak ne kadar tatlı gelse de hemen en yakınnlimana sığınmak keyfi ızdıraba dönüştürmemek gerekir herkese bol iyi avlar

10. ozan

ozan Ozan

arkadaşlar 4 metre fiber için kişi sayısından önemlisi havanın durumu. sakin bir havda 4 kişi çıkarsınız. ama siz suda iken hava patlarsa çok sıkıntı çekersiniz.
    bende 4.20 fiber var hava 3-5 ken bile denize çıkmam. 2-4 havalarda 2-3 kişiyle ava çıkabilirim. Antalya açısındn söylersek hava kapalı ve siz çok barbun yakalıyorsanız ve adrasan üzeri kapalıysa derhal kaçın. hem adrasan hem manavgat kapalıysa hem kaçın hem dua etmeye başlayın çünkü muhtemelen siz kıyıya varmadan hava patlayacak demektir. az olsun öz olsun zevkimizi alalım.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
  12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kırgın, bilinenin aksine, çoğu zaman (her zaman değil) soğuk sudan dolayı olmuyor(muş).

Kırgınlara sebep olan çoğu durumda, oksijensiz dip suyunun yükselerek, termoklin seviyesini aşıp bu bölgede yuvalanmış olan balıkların boğulmasına sebep olması.

Bahsettiğiniz kırgının sebebide, bu olarak rapor edilmişti..

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu durum her zaman başınıza gelebilir. Önlem olarak, teknede bir ayna ve fener bulundurmanız çok faydalı olur..

Şunu aklınızdan çıkarmayın: Üç kısa, Üç uzun, Üç kısa.. Üç kısa kadar bekle, tekrar..

Gündüz, karayı ayna ile güneşi yansıtarak tarayabilirsiniz. Kısa, aynayı hızlı çevir, uzun ise, yavaş çevir demek.. Elbette bunu, güneş ışınlarını yakındna geçen hallice bir gemiye yansıtarakta yapabilirsiniz. Gemiler bunu direk olarak imdat çağrısı şeklinde kabul eder (teorik olarak)..

Gece ise, fener imdadınıza yetişir. Feneri yakıp hemen söndürmek kısa, yakıp biraz bekleyerek söndürmek uzun. Bu şekilde yaparak, fenerle gemilere ve karaya S.O.S. göndermiş olursunuz.

Ritmi yakalamk için, şu kaydı dinleyin, pratik yapın.. Umarım hiç bir zaman gerekmez, ama gerekirse, hayat kurtarabilir:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/SOS.ogg

Cep telefonu gibi şeyler elbette daha garantrlidir, ama bozulurlar, suya düşerler, çekmezler, pilleri biter, her bir şey olur. Genelde aksilik bir başladı mı, zincirleme devam eder ki, asıl sorun budur..