son kismina nacizana bi katki yapmam gerkirse, benim tavsiyemde seagull i alin, ama sonrasinda yeni motorunuzu alinca seagull i sakin elden cikartmayin.....tek elle tasinabilen, az yakan bi motor evde bi yerde dursun, joker makina olsun.....ben temizini bulsam hic dusunmem alirim.....
Gerçekten seagull temiz ise, ( segmanları kırık olmaması vs..) her zaman elde olmasında fayda var. Yanlız tam yeri gelmişken başımdan geçen kötü bir olayı diğer ifadesi ile kazık olayını anlatayım. İnsanlar nasıl tecrübelenirler işte böyle kazık yiyerek tecrübelenirler yada kazık yiyenleri dinleyerek kazık yemeden tecrübelenirler. İzmirde Zafer Pehlivanlar diye birisinden seagull' un 5 Hp gücünde vitesli bir modeli için 700 liraya anlaştım.İzmir Konak adresinde bir adam bu.Sahibinden.com da satış yapıyor hala var. Telefonda o kadar babacan dı ki kendisi kaptanmış vs. Parayı ödedim bana gönderdiği model ise vitessiz daha önce de kullandığım bir model.Yani resimde gördüğüm ile alakası yok.Hemen aradım.Oğlunun yanlış gönderdiğini hatta Allah b.versin nasıl böyle yanlış yapmış vs. köpürdü.Dedim olur böyle şeyler.Ama benim doğru motor bir türlü gelmiyor.Yok elektrik bilmem ne parçası elimde yok.Kardeşim hani satıyordun eksik parça ile mi satışa çıkardın. Neyse bana dedi sen o motoru kullan 1-2 haftaya kadar gerçek motoru gönderecem. Ha unutmadan baştan dedi ki istersen paranı iade edeyim.Böyle deyince de güvendim.Beklerim dedim. Bana gönderdiği motoru su dolu kovanın içinde çalıştırmayı denedim kesik kesik çalışıyor gazı yiyince istop ediyor. Telefonla aradım imkansız dedi.Olamaz dedi sen susuz çalıştırıp segmanlarını kırmışsındır dedi( ne alaka ise) Susuz çalıştırmadığımı, zaten iki üç denemede de tekleyip gazı yemeden istop ettiğini ifade ettiğimde, yine segman kırmışsın dedi.Hemen tanıdığım motor tamircisine gösterdim. Hatta benim tamircimle onu telde görüştürdüm.Eveledi geveledi. Sen kırmışsın dedi.Velhasıl kelam daha ilk ipte çalışmadığını anladığım motoru ben bozmuş oldum.Lanet olsun diyerek 100 lira para vererek yaptırdım.Motorcudan motoru almaya gittiğimde bir de orada o sinirle kaza yaptım hata da benimdi.Yani 700 liralık motor bana 2.000 liraya mal oldu. Bu nedenle ikinci el motor alırken siz siz olun kesinlikle görerek baktırarak alın.Herkes böyledir demiyorum ama görerek aldığım motorlardan hep memnun kaldım.Ama ne zaman uzaktan aldım muhakkak bir b. luk çıktı.Genel de internet üzerinde en çok söylenen yalan modeli oluyor. Motor 99 model olduğu halde sana 2005 -2006 diyor.Motor geliyor kardeşim 2005 dedin 99 çıktı diyorum "abi ben anlamıyorum bana öyle dediler " diyor. Bazen de resmini farklı makina veya yeni halinde iken çekileni koyuyorlar. Motor bi geliyor kapağı çatlak,çizik dolu vs. Bu nedenle hangi marka motoru alırsanız alın, görmenizde fayda var. Bot konusu da böyle. Beni bilen bilir, çok titizimdir. Botlarımı satarken kontrol etmeden vermem. Uzaktan bile alırlarsa derim ki Bursadan bir arkadaşınızı bana gönderin onun önünde kontrol edip öyle vereceğim. Şişiririm botu bahçe hortumu ve köpükle kontrol ederim öyle veririm. Piyasada benim gibi dürüst ikinci el satıcıları olduğu gibi ahlaksızları da var. Adamdan botu pazarlık yapıyorum bot bi geliyor bir deliği var. Sabaha kadar tüpün biri inmiş. Hayda yok deliği bul yok tamir et tabi değeri de düşüyor. Bu arada şunu söyleyim gerçekten iyi bir şekilde tamir edilmiş bot kesinlikle ayni yerden bir daha kaçırmaz endişelenmeyin.
Halil Bey Cais Botun kalınlıkları anladığım kadarı ile Kolibri bot ile aynı.Kolibri KM300 bota verdiğim para ile Cais ful aksesuarlı 3.60 botu alabilirdim.Ara sıra aklıma gelir keşke cais mi alsaydım diye.Ama hala Alamatra Balıkçılığa olan kızgınlığım geçmiş değil.Kolibri botlar gerçekten de çok ağır.Ağır olması deniz için iyi.Kolibri botların iç uzunluğu diğer botlara nazaran daha geniş.Halil Bey geçen sene dediğiniz yapıştırıcı ladım ve Delta Navigator III botumda denedim.Sonuç mükemmel.Delta Navigator botların et kalınlığı da nerdeyse zodiac botlar gibi.Kendi segmentlerinde en iyi botlar diyebilirim.Sitede denizde iken resimlerim var.Denizde çok iyi gidiyorlar.
Bilgi için teşekkür ederim.İhtiyacım olan bilgi buydu. Bahsettiğim Adam adhesive yapıştırıcı idi. Doğru uygulandığında gerçekten eskisinden çok sağlam oluyor.
ben sifir aldigim motorda bile yasadim eksik parca olayini.....milletin ar damari catlamis ne yazikki.....internet ortami bambaska bir curcuna, model konusunda uretilen palavralar bi yana, marka konusunda bile sallayan gordum.....benim parsun un 9.9 unun uzerine mercury etiketini yapistirmis satisa koymus uyanigin biri.....bu kadar gozu donmüs milletin.....
Yuhhh bunuda senden duydum ilk defa.İnsanın içinde Allah korkusu olacak.Yani görmeden almamak lazım.Görsen de temkinli olmak lazım.
vay arkadaş neler dönüyormuş ya, pertten toplama arabayı kazasız diye satanını gördümde marka değiştirecek model değiştirecek kadar fırıldaklarda varmış yahu. iyiki paylaşıyorsunuz böyle şeyleride bizimde gözümüz açılıyor, sağolun.
evet benki görerek bile motordan anlamayan birisi olarak bütün eşya alımlarımda yapmış olduğum gibi, biraz daha bekleyip sıfır motor almak en maktıklısı. bu seneyide günlük 30-40 tllik olan tekne turlarıyla geçiririm ne yapalım genede bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler, rastgele...
tabikide sifiri en guvenlisi, en temizi, en keyiflisi.....ama ikinci elide faturasi kagitlari tamam motor alirsaniz basiniz agrimaz. piyasada cok anormal seyler oluyo dogrudur, ama bu yuzdende bir yaz motorsuz kalacak diilsiniz.