Ada raporu yandan çarklı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    Öncelikle hassasiyetin için teşekkür ederim, gerçekten de kişiden kişiye göre değişebilecek durumlardır ki burada dediğin gibi oyalama olarak kendine bahane yaratanlarda vardır yaratmayanlarda. Benim maksadım Bozcaada da bilmediğim bir yer olması ve fazla zamanım olmamasından dolayı ayrıca tekne bulmama gerek kalmadan bölgeyi taramama yardımcı olur ki hayatımda sadece gökçeada da iken uyguladığımız yöntemdi "bahar ve yaz haricinde çok fazla seçenek olmuyor orada" yaklaşık 8yıl önceydi. Bu tip yerlerde balık tutmak kadar zıpkınla serbest dalış ile avlanmakta çok güzel olmakta ki Bozcaada da zıpkınla avlanmayı tercih edebilirdim fakat süre ve mera bilgisi en önemlisi. En büyük sıkıntı gerçekte kimsenin mera konusunda gerçekte yardımcı olmamasından kaynaklanmaktadır ki çoğu zaman da hak vermişimdir, gerçekten bildiğim meralar olsa bölgede zıpkınla avlanmayı veya olta reeling ile avlanmayı her zaman için bende tercih ederim. Hatta bulunacağım vakitte orada olacak arkadaşlar var ise birlikte de faaliyet gerçekleştirebiliriz.

Uzun zamandan sonra neden bu konuyla geldim sorusuna gelince de; balık tutmak veya avlamak konusunda iş nedeni ile çok uzak kaldım daha yeni yeni toparlanırken takım taklavat tatile gitmeden elden geçirmeye başladım bu arada kıyı raporu olarak yakın zamanlarda önemli noktalar bulursam bunları değerlendiriyim diye.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnan beni hayli şaşırttın gubani.

Avcılık yöntemleri arasında "tuzak" diye nitelendirilen ve avlanma ile alakası olmayan bu düzenek/sistem, sırf bu yüzden olsa gerek ki önümüzdeki dönemde ticariler için de yasaklanması konuşulurken?

Herşeyden önce etik değil. Kabul eden olur etmeyen olur, ama ben buna böyle inanırım. O da bir tarafa biz amatör balıkçılar için parakete kullanımı legal/yasal değil.

Kimse mera paylaşmıyor diye paraketeye yönelmeni anlamaktan acizim, kusuruma bakma.:eek:

3. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    neden kusura bakayım, herkesin kendi fikridir. Meralarımı belirledimmi benim için de gerisi oltaya bakar

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Yazmayayım diyorum, etmeyeyim diyorum... Duramadım tekrar okuyunca... Sen 50 iğne paraketa atacağım deyince kimden ne mera paylaşmasını bekliyorsun ki? :) :p :p Bari başka okuyan olursa örnek olsun.

5. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    tebrikler güzel av olmuş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.