Ada sefası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Haklısın Volkan,

Bu Hanoslar 3 türdür. Yeri gelmişken bunları hatırlayalım.

Serranus cabrilla (Asıl Hani)

Serranus hepatus (Benekli Hani)

Serranus scriba (Çizgili Hani)

Bizim yakaladığımız Marmara'da bol bulunan Benekli Hani türüdür. Bu balığa yörede Köstekbüken denir. Ege'de ise diğer ikisi, özellikle Asıl hani denen ilk tür bol bulunur. Bunlar Orfoz ve Lagos gibi balıklarla aynı türden olup çok lezzetli balıklardır. Ancak o kadar büyümezler en fazla 25-30 cm. olanlarına rastlanır.

Kırlangıç dediğin gibi yavruları bol bulunan ancak irileri çok zor denk gelen bir balık. Zaten tüm balıklarda hatta tüm deniz canlılarında artık eskisi gibi iri bireylere denk gelmek çok zorlaştı. Balıklar yavrulayacak zamanı bulabiliyor ancak yıllarca yaşayıp erişkin boylarına gelme fırsatını bulamıyorlar. Sebebi tabii ki aşırı avlanma...

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Haklısın abi Kırlangıçların yavrularına her yerde sık rastlanıyor ancak irilerini ancak tecrübeli ustalar yakalayabiliyor. Sürekli deneyip yerini bulmak lazım. Can Adalar'da tecrübe kazandıkça güzel boyda kırlangıçlar avlayacaktır diye düşünüyorum. :)

3. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba usta,

ramazan dolayısı ile off konumundayım,

geçen hafta eser zarganaya gitti saat 16'dan sonra zargana yokmuş ilk saatlerde,

o ara şamandralı takımla 4-5 adet iyi boyda menekşe almış, bana resimlerini atmış idi,hemen girişten olta atmış yem midye,bunun dışında merada isparide var,çocuklar tutarken gördüm,ayrıca küçük yavru karagözlerde gördüm (çift bantlı) :eek: bayramda bir deneme yapmam farz oldu reeling

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler İsa abi, sezon öncesi ısınma turları yapıyoruz. Umarım sezonda en az geçen seneki kadar balık avlama imkanı bulabiliriz.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Selam Özkan,

Adada biz de kıyılarda sürüyle yavru Karagöz gördük ama açıkta bir şey yok. Belki de balıklar artık midyeyi sadece kıyılarda bulabildikleri için iyice kıyılara sokuluyorlardır. Sessiz sakin yerlerde denemek lazım. Ramazan sonrasi bir kıyı avı yapalım, bayramda da olur tabii :)

6. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Tebrik ederim Aret çok güzel bir av ve güzel bi ada sefası gercekten ...kısmetiniz bol olsun Rastgele

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Valla abi burda en kesat zamanda bile sizin kadar emek harcamadan gittiğimiz bi avlakta bişeyler alabiliyoruz.. Bide kalabalıktan nefret ederim:). O omuz omuza surf atış yapanları gördükçe Allah'ım ben buraya düşersem ne yapacağım diyorum:).

8. istavrit

istavrit Boğaç

adalardan can ve aret kardeslerim gelir bizlere:D ...biraz daha sabir...az kaldi ;)

9. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ben bu pazar sabahtan itibaren zargana peşinde olacağım Boğaçım.İlk denemeyi

bu hafta derin sularda yapayım diyorum.Oltası suda olan balığı yakalar ağa :D :D

10. Tebrikler, selamlar... ;)

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Tuncay, bir de şu senin mercanlardan bulabilsek daha da güzel olacak Marmara avları :)

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ezogelin çorbasını özledik abi, yılın en güzel dönemine az kaldı gerçekten de...

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sağol Yavuz abi, selamlar.