Bende Ali Pasiner'in Balık ve Olta kitabında okumuştum hatta bir keresinde o kadar çok kofana varmış ki o kofanalar yüzünden 3 vapur kaçırdığı olmuş.O kadar çok balık varmış ki hiç bilmeyen balık tutmayan birisi bile ava gittiğinde kiloluk torikler alabiliyormuş bazen düşünüyorum keşke o zamanlar çocuk olsaymışım balık tutmasamda olur insanların o balıklarını tutşunu görmek bana yeterdi.
Abi belki seneye ithal lüfer getirtilir, angus gibi . Çok zengin bir ülke olduğumuzdan hep dışarıdan alıyoruz .
Bir şekilde bu ülkede çevreye zarar vermeden kültür balıkçılıgı gelişmediği - desteklenmediği-teşvik edilmediği sürece denizlerimiz bitmeye mahkumdur bahsettiğin balık tatlısu kedi balıgı diye bilinen bir tür..ve asyada bu nun kültürüde yapılıyor..
Çanakkaledeki yerin adı Çamburnu sevgili meslekdaşım.3 sezon öncesi son olarak böylesine lüfer yaptı oraları. Geçmiş günlerin istanbuluna gelince,senelerce bahsettiğin furyayı yaşadım. Haince,insafsızca,doymamacısına avlandım. Şİmdide gelmiş günah çıkartmaya çalışıyorum. Günahım çok nasıl affedilirim bilemiyorum.. Sevgiler