merhaba arkadaşlar adanada öğrenciyim. uzun zamandır balığa çıkamadım.bu çevreyi pek bilmiyorum. bana adana civarında güzel av yapabileceğim bir tatlısu sahası tavsiye edebilirmisiniz?mümkünse akarsu olursa iyi olur... teşekkürler...
Alper aramıza hoşgeldin. Adana'da avlakmı aranır arkadaşım. Al eline oltayı, in kampüsten aşağı, at oltanı baraj gölüne. Sorduğun konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar muhakkak sana cevap verecektir. Ama biraz sabırlı olman gerekir. Ya da sana cevap gelene kadar siteyi şöyle bir araştır. İşine yarayacak bilgiyi muhakkak bulacaksın.
?? geçen yıl 7-8 defa indim kampusten aşağıya ama tık bile demedi,kurt,solucan,hamur,küspe,çekirge,balık,mısır herşeyi denedim yine de olta kıpırdamadı .en son serpme ile gittim akşam üstü 15-20 cm lik 9 tane sudak ve 12-13 cm lik 1 tane sazandan başka bişey alamadım.o yüzden sorma ihtiyacı hissettim bi de bu civarda güzel bi akarsu biliyorsanız diye sordum . başka tavsiyeleriniz varsa deneyeceğim...teşekkürler...
Alper Kardeşim, Amatör balıkçılar olarak, ağ, Serpme, tırıvırı vb araçları kullanmamız kanunen yasaklanmıştır. Bizlerede Amatör Balık Avcıları olarak Sürdürülebilir Amatör Balık Avcılığını devam ettirmek adına bu yasaklara uymak düşer. Ayrıca Boy limiti, Balık türlerinin nesillerini devam ettirebilmeleri için Sazan balığının en az 1 kere yavru vermiş olarak kabul edildiği en küçük yasal avlanma boyu olarak, 30 cm ile sınırlandırılmıştır. Aşağıdaki Tebliği okuyarak eksik bilgilerini gidereceğini umuyorum. http://rega.basbakanlik.gov.tr/main...sbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/10/20071019.htm
serpmeyi götürdüm çünkü gittiğim kıyıda hiç balık olmadığından şüphelenmeye başladım.denemek için attım.çıkan ufaklıklarıda suya geri attım zaten el kadar balık canına kıymaya gerek yok elbette.hangi balığın hangi boyda avlanacağını biliyorum,çünkü su ürünleri okuyorum, uyardığın için teşekkür ederim,benim yerimde bilinçsiz bir avcıda olabilirdi.