Adana dan 3 rapor bir arada

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Zaferim :) daha iyileri sana rastgelsin.

2. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Rica ederim Volkan Kardeş :) tığ işi kolay onu hallederiz.İnan adresini istiyor :D

Surf disiplini sadece uzun kamış,büyük kafa makine şeklinde düşünülmemeli,Kullanılacak kurşun,İğne,Misina,Boncuk,Kum dikeni,alarm vs Surf disiplininin olmazsa olmaz ekipmanları,

Yem takılış şekli de bu ekipmanların başarısını tamamlıyor,basit bir örnek vermek gerekirse ben Boru Kurdunu da,sülünezi de tek parça olarak kullanırım,atıyorum boru kurdu 15 cm ise,kesip kullanmam,tüm olarak takarım,kafa kısmı 1 cm kadar iğneden dışarıda bırakırım ki kafa hareket etsin ;)

Aynı şekilde sülünezi de tek parça takıp,yem ipi ile sararım,hal böyle olunca hem atışta yemin düşme riski azalıyor,hem de küçük balıkların tırtıklamasına dayanıyor.

Rastgelsin.

3. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    Merhabalar herkese.Son 8 ayda yaşadığım yorucu ve bir o kadar da sıkıcı temponun ardından olta başına dönebilmenin zevki ve heyecanıyla 1 haftada 3 kez balığa gidebildim.Başta Orhan bey ve avlarımızda yanımızda olan tüm diğer balıkçı arkadaşlarıma destek verdikleri ve yalnız bırakmadıkları için teşekkürler.Benim için herşeyin yeniden başlayacağı ve kağıtların karılıp yeniden dağıtılacağı bir dönemin hemen evvelinde bu şekilde moral ve enerji depoluyorum,tekrar herkese teşekkür ediyorum.İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Orhan bey.
    Özellikle başarılı geçen son avımızdan sonra kısa bir dinlenme için susanoğlu beldesinde tatildeyim ancak malesef burada pek bir şey yok balık adına.Orhan abiye,son avımızı beraber gerçekleştirdiğimiz Mehmet bey,Okan ve Mustafa arkadaşlarıma da buradan selam ederim .
    Evet,güzel av oldu.Benim için şeytanın bacağını 4-5 yerden açık ve parçalı kırdığım aksiyon düzeyi yüksek,hareketli,heyecan dolu bir av oldu.Şu an deniz kenarında yatıyorum ama aklımdan sadece minekoplar geçiyor.Yine gidecem,peşini bırakmam ben bu minekopun.
    Tekrar,sadece bu avda değil, tüm diğer avlarımızda birlikte zaman geçirdiğimiz, balıkçı arkadaşlarımıza saygılar ve sevgiler yolluyorum.Orhan beyin av sonucuna dair verdiği özet bilgiden sonra eleştirilere cevabım olacak;öncelikle levrek veya ispendek diyelim fark etmez,yemli avda oltaya saldırdığında malesef kancayı yutmakta ve hayvandan yutulan kancayı çıkartmak eldeki özel üretilmiş iğne çıkartıcısına rağmen,oldukça zor olmaktadır.Çıkarma sonrasında sıklıkla hayvanın aşırı travmatize olduğu görülmekte ve aldığı yara ölmesine neden olmaktadır;hal böyleyken bu yakalanan balığı almakta bir sakınca olduğunu sanmıyorum.Ha buradan şu anlaşılmasın ,bu hayvandan kancayı çıkartırken bilerek travmatize ediyoruz yada özen göstermeden çıkarıyoruz demekte değil.Sonuç itibariyle bunu bir mazeret olarak ön plana çıkarmak kesinlikle istemem ama bu yine de dikkate alınması gereken önemli bir neden.
    Ayrıca devletin belirlediği avlanma sirküsüne göre 18 cm üzeri levrek alınabilmekle beraber amatör kaliteli balıkçıların belirlediği 30 cm ve üzerini alma yönündeki vicdani sirküleri de desteklemekte ve anlamlı bulmaktayım bu konuda söyleyecek fazla bir lafım yok herkesinde mümkün mertebe kendine bu etik sirküyü baz alması gerektiği düşüncesinde hemfikirim.
    Bu av ne bir görsel şov yapmak amacıyla yapıldı,ne de bohçacılık yapmak amacıyla,sadece iyi vakit geçirmek ve moral depolamak amacıyla gerçekleştirildi,bunun gözden kaçırılmamasını rica ederim.Ben zaten oldukça amatörüm ve bu işlerde çok yeniyim ancak orhan bey ve birlikte avlandığımız av ekiplerimiz oldukça tecrübeli ve kariyerlerini ispat etmek için şova ihtiyaç duymayacak düzeyde tecrübeli balıkçılardır.Buradan yola çıkarak bu şekilde değerlendirilme yapılması beni rahatsız etti,buna da değinmek gerekliydi.
    Emin olunsun ki eleştirinin içinde olumlu ve değer katacak yapıcı olan kısımlar tarafımca alınmıştır ve dikkate alınacaktır ancak eleştiri sınırının yer yer aşıldığı ve tavrın sertleştiğini görüyorum, bu sözler o andan sonra eleştiri değerini kaybedecek ve tepkisel davranışlara neden olacaktır,dönüp dönüp tekrar başa gelerek aynı şeyleri söylemeyi ve ima etmeyi doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
    Eleştirideki doğruluk payını idrak edebilecek hassasiyet ve kapasite fazlasıyla mevcuttur,bundan emin olunabilir.
    Bir de son söz,bu balıklardan sadece aldığımız minekopları koyabilir ve diğerlerini almak zorunda kalmış olmamıza rağmen fotoğrafa koymayadabilirdik.Bu durumda herhangi bir ses seda olacağını sanmıyorum.Ama eğer bu bir hata olarak görülüyorsa bunun hata kısmını da kabul edecek kadar açık yürekliyiz ve gerçekçiyiz bu da böyle biline...
    Amacım kavga,ağız dalaşı etmek değil;sadece maksadını aşmaya doğru gitmekte olan eleştirilere katkı sağlamak ve cevap vermekti,lütfen kişisel algılanmasın ve gereksiz yere uzatılmasın
    İlgilenen herkese teşekkür ederim.

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Orhan abi tebrikler.Güzel avlarınıza tam gaz devam.Adana bu sene sizin sayenizde resmen show yapıyor:)

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkür ederim Can Kardeş :) şov değil de güzel avlar yapıyoruz kardeş.

Rastgelsin.

Not : Konuya musallat olan densizin vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

6. melikşah

melikşah ........................

Tebrik ederim çok güzel kuzular Allah nazardan saklasın:)
    Avlarınız her daim bereketli olsun,hayırlı kandiller:)

7. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    8 ay süren ayrılığı bir nebze olsun giderebildiysek ne mutlu bizlere Ersin Hocam :) inşallah atamanızdan sonra yine birlikte güzel avlar yaparız.

Teşekkür ederim :) daha iyileri sizlere rastgelsin.

8. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    AlbaStar Alfa50 10 Ball Bearings
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Derya kuzuları Maşallah,Tebrik ederim...