Adana Raporu ve Tür Tespiti ( Akya )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Sağlık olsun devamı gelir inşallah :thumb:

2. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    bu balığı ben 0.28 ile çektim, kalamayı sağlam kullanırsan kırılmaz

3. ali bumin

ali bumin ali bumin

Fatih ,süper,çok memnun oldum,aslında bende o kişinin sen olduğunu düşünmedim değil,şu an ağzım kulaklarımda :) Keşke yanıma gelseydin,tanışmış olurduk.İnan bende kısıtlı bir vakitte gidip at-çek yaptım orada,asıl avlağımın uygun hale gelmesini beklemek için orada biraz vakit geçireyim dedim.Orada eğer hâla kalacaksan avlandığımız bölgede bu dönemde uç noktada saat 4-6 arası şeffaf,düz gagalı su üstü sahteler ile atış yap levrek için,bu dönemde alamassan bile 30-40 cm lik levreklerin sahtelerinin etrafında nasıl dans ettiğini görürsün,sahteye atlayıp atlamayacaklarını takip etmek,o heyecanı yaşamak bile yeter sana :)

Keyifli avlar geçirmen dileğiyle.
    Saygılar,

4. yilmazt

yilmazt Yılmaz Taşdelen

Fatih tebrikler benimkisinin aynısndan tutmuşsun çok güzel aksiyon yaşamışsındr eminim, kaç kilo geldi bakalım?? :) :)

5. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrik ederim güzel bir balık yakalamışsınız :)

6. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar dünkü avımda bir vuruş daha aldım ancak balık sahteyi ıskaladı. Bir daha da hamle yapmadı. Balıkların su üstüleri ıskalaması durumu yüzünden 2 akya kaçırdım bu tatilimde :) .

İnşallah :) .

Balık hep kıyıya 1-2 metre kala saldırıyor sahteye. Durum böyle olunca hemen balığı kaldırıp kıyıya almanız gerekiyor. Balığı yormak mümkün olmuyor. Ben avatarınızdaki balığı zıpkınla vurduğunuzu sanmıştım aslında :) .

Ah be abi. Keşke tanışsaydık da avlansaydık beraber. Sıkıldım tek avlanmaktan.

Saçlarım uzun olduğu için mi o kişinin ben olduğunu düşündün yoksa? :)

Abi Yumurtalık levrek kaynıyor gerçekten. Kayalık nereye gidersen git balıkları görebiliyorsun. Yazın sahtelere saldırmıyorlar. Kışlar bereketli geçiyor diye duydum.

Tam o senin avlandığın yerin yanında akşam 6-7 arası balık saldırıları oluyor. Koca koca lagoslar havada uçuşuyor. Canlı yeme atlayan olmadı gerçi orda ama o noktada çok acaip balıklar var. Ben aslında pek nerde avlanacağımı bilemiyorum. Senin bana tavsiye edebileceğin bir mevkii varsa memnun olurum :) .

İstanbul'a giderken arabam arızalandı. Serviste kalacak bir kaç gün. Belki Yumurtalık'a geri döneceğim. Eğer gelecek olursan Yumurtalık'a bana mesaj at.

Bu balık sadece 530 gr geldi :) . Onun için muhalefet ettim senin raporunda. Teşekkür ederim .

Teşekkür ederim :) .

7. ali bumin

ali bumin ali bumin

Profil resminden :) Kardeşim ,sana kepçe sorduğumda yok dedin,yardıma gelirmisin dediğimde 1 saniye bile düşünmedin,hemen atıldın ekipmanlarını bırakarak.Yüreği ,fikri,düşüncesi güzel insanlara iyi bakarım,onları bir ömür boyu unutmam.O balığı çektikten sonra sana çok baktım,birşekilde tekrar göz göze gelir bir muhabbete başlarız diye ama sen ben balığı yakaladıktan sonra pek durmadın gittin.Yanıma gelmek istedin ama sanırım beni rahatsız etmemek için gelmedin,keşke gelseydin.Ben 3 yıl önce Yumurtalığın Ayvalık köyün de bir ev yaptırdım,zaten o köylüyüm.Şehirde doğduk,şehirde büyüdük ama ben köy aşığı,doğa aşığı bir insanım,hafta sonları bankacılığın vermiş olduğu stresi ve sıkıntıları atmak için köye gidiyorum,hanımında verdiği 3 saatlik izni balık avlamak için kullanıyorum,daha fazlası yasak :) Bu hafta sonu yayla planımız var arkadaşlar ile,alabalık avı planladık,hanımlarla gidilecek yaylaya,biz erkekler alabalık avına gideceğiz.Eğer plan değişirde köye gidersem sana yazarım,birlikte ava gideriz.Benim bir avlak bölgem var ama orası gel-git olayına bağlı olarak gidilecek bir yer.Denk gelmesi gerekiyor.Sana tavsiyem eğer bu hafta da oradaysan ve avlanmak istiyorsan Haylazlı Köyünün denizine git,orada bir ablamız var,canlı karides satıyor,karidesleri öldürmemen lazım. Avlandığımız yerin uç noktasından at.Olta takımın ;misinanın en ucunda iğne,iğnenin bir -bir buçuk karış yukarısına yaprak kurşun ekle ya da tesbih kurşun da dedikleri kurşunlardan 2-3 tanesini tak ve kıstır,en üst kısmada bu ağırlığı taşıyacak mantar.Mantar ile iğnenin arası 1,5-2 kulaç kadar olsun,o bölüm için bu mesafe iyi.Bu takımı kullanmak için surf kamış kullanmanı tavsiye ederim,oltanı 15-20 metre ileriye atman yeterli,surf kamışla tek bir hamlade yakaladığın balığı kayalıklara korkusuzca atabilirsin.Spin kamış ile risk alırsın :)

Görüşmek dileğiyle.

8. Querorz

Querorz Fatih

Abi hani işinin ehli yerel balık avcıları olur da acemilerin gelip gidip bişeyler sormasından bıkmış usanmıştır. Ortalık bu adamlarla dolu. Bir soru soruyorum ama sonra pişman oluyorum. Kibir dolmuş insanlar. Senin baraküdayı görünce çekindim açıkçası :) . Yoksa benim de içim içimi yedi tanışıp bir şeyler sormak için :) .

Benim de eşim konusunda problemim var. Neyse ki 10'a kadar uyuyor da o saate kadar avlanıyorum :D .

Haylazlı köyunu araştirayim hemen. Gidersem sonucu sana bildiririm. Çok teşekkürler.

Yumurtalık'a gelecek olursan haber bekliyorum :) .

9. ali bumin

ali bumin ali bumin

Tamam kardeşim,bu Cuma belli olur,haber veririm.

10. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Fatih öncelikle hoşgeldin :) Bende Ceyhan da oturuyorum ve arada fırsat buldukça Yumurtalık a gider avlanmaya çalışırım. Ama uzun süredir balığa çıkamadım malesef. Senin konunu görünce heveslendim hemen :D
    Bu arada avını da tebrik ederim.
    Konuyu baştan sona okudum ve son diyaloglarda Haylazlı ismini görünce yüzümde aptal bir gülümseme :eek: orayla ilgili bir anım aklıma geldi.
    Hey allahım ya ne akıl bizdeki.

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Ama bazen özelliklede güneş yeni yeni doğarken çok yavaş çekim istiyor. Hızlıda kovalamazsa arada bir yavaş denemek lazım.

Bunlar Mustafa Abi'nin çarpmalarına benziyor:). Birgün malzemecide oturmuş sizin face sayfanıza bakıyordu. Sizi tanıyıp tanımadığını sormuştum arada telefonlaştığınızı söylemişti. Mersinin efsane çapmacısıdır kendisi. Her sene yatırır koca koca akyaları:).

Vur sar vur sar diye sanırım damaklı için söylemiş Arda Bey. 8-9 cmlik damaklı rapalalarla bu şekilde avlanan çok. Su üstüyle normal wtd yapacaksınız yani. Hangisi daha verimli dersen su üstüyle başlayıp olmazsa damaklıyı dene derim. Ama çokda farketmiyor bazen su üstüyle takip almazken raglou veya damaklıyla yakaladığım oluyor. Bazende tam tersi.

Vedat Amcanın paylaşığı sahteler benim pek sevmediğim 'Çarpma' diye adlandırdığımız sahteler. Hızla asılıp sarılarak aksiyon veriliyor ancak balığı gözünden karnından neresinden denk gelirse yakalar. Merak eden balık yanına geldiğinde ya siz çekersiniz öyle saplanır yada kendisi gelir kafa atar öyle yakalanır. Levrek, lüfer, akya, lagos, kefal birçok balığı bunla yakalayabilirsiniz ama hiç bi zevki yokidk Bununla sırtıda çekiyorlar lagos akya vs için. Hatta jig olarak bile kullanılabileceğini düşünüyorum.

Birde bi-iki takip alıp yakalayamadığınızı yazmışsınız. Takip alıp atlattıramazsanız hemen sahteyi değiştirin. Çünkü en az bi 15-20 dk o sahteye yüz vermiyorlar ama değiştiriri değiştirmez yine geliyorlar peşinden. Hayvan tanıdımı değiştirmek lazım.

12. Querorz

Querorz Fatih

Teşekkür ederim Mehmet Abi. Yarin Yumurtalik'a donuyorum. Avlanmak istersen beklerim :) .

Onur Abi, su ustu sahtelere aldigim vuruslar hep normal sarim hizlarinda gerceklesti. Hizli sarimi cok fazla deneme firsatim olmadi ancak hizli sarip, WTD yapmadigimda herhangi bir vurus alamadim.

Sahteyi 1-2 takipten sonra degistirmek gerektigini soylemişsiniz. Bu cok ilginc bir bilgi. Bu iddianızı destekleyecek bir kac kisi daha cikar mi merak ediyorum. Cunku daha once hic duymadim. Eger bu dogruysa bize cok onemli bir sey ogrettiniz demektir :) .

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Dostum benim yas 21 yasımız aynı veya yakındır:). wtdyi normal yap zaten. Hızlı çekim dediğim damaklıda kamışı vurup sararken hızlı saracaksın. Zargana topuyla veya zokayla attığın ragloularda da bu şekilde. Tabi zokalıda vurmak yok sadece düz hızlı saracaksın.

Sahteyi öğrenme işini Kadir Abi söylüyordu ben o kadar önemli olduğunu düşünmemiştim. Ama attığım popperın peşine önce kefaller takıldı beni görünce geri gittiler. Sonra bi ispendek çıktı beni gördü geri indi sonrada bu seninkilerin boyunda bi akya. Oda almadı sahteyi. Bunların hepsiilk atışta oluyor. Sonra 15-20 dk uğraştım ama hareket yok. Sonra zargana topu arkası raglouya döndüm yine ilk atışta takipler oldu sonra onuda tanıdılar. Yer değiştirdim sonra bi yarım saat sonra geldiğimde yine aynı popperı takip ettiler. Tabi ikinci atışta yüzüne bile bakmıyolar. Dedimki demekki harbiden dikkat etmek lazımmış. Ondan sonra ne zaman takip edipde beni görünce döndüyse balık sahte değiştirdim ve yine takip aldım. Kimisinde yakaladımda.. Ama aynı sahtenin peşinden gelip 1 kere bilemedin 2 kere almadan dönünce ayıkıyor hayvan. Mersine yolun düşerse beklerim birlikte atar çekeriz. Rastgele...