Adana-Tarsus-Mersin-Erdemli-Silifke' li arkadaşlar

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında alpperr tarafından paylaşıldı.

1. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Evet tekne sorumlumuzun kim olduğu belli Gökhan (babili) bu olayı çözecek ben cerit olayına şimdiye dek hiç girmediğim için ne tarz takımlar gerekir yem nedir bilemiyorum bu konuda da tekneyle av konusunda uzman bir arkadaşda o olayı detaylar ise süper olur. Bende belge var hemde sarısından :D

2. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Ben merkezde klasik 2 köstekli dip takımı ve yem olarak karides le avlanıyorum, ama erdemlideki durumu Gökhan bizden daha iyi bilir. o bizi yönlendirir yem hususunda...

3. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S & Ryobi Ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Arkadaslar beni de kabul eder misiniz?Ben her pazar müsaitim.Bir kaza bela olmazsa %100 gelirim.Hatta 2 kisi de gelebiliriz.Ayrıca bu hafta içi mutlaka belgemi de alırım.Saygılar..

4. ayavlal

ayavlal ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kayda değer büyüklükte bir şey tutamadım maalesef
    Belge meselesi

Arkadaşlar eğer tekne tur teknesi değilde balıkçı teknesi ise Sahil Güvenliğin
    soracağı belge Profosyenel Balıkçı Belgesi (sarı kağıt) dir.
    Bu konuya dikkatinizi çekerim.
    Bide teknenin ruhsatının kaç kişilik olduğuna dikkat etmek lazım
    Erdemli limandaki tekneler genelde 4-5 kişi ruhsatlıdır.
    Başımız ağrımasın diyorsanız bunlara dikkat etmenizi öneririm

5. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Güzel bir konuya değinmiş Ayhan abi. Aynı noktayı bende duyduğumdan ben sarı belgeden aldım. Ruhsat işi konusuda çok önemli görünüyor, sanırım Gökhan bizi o konuda aydınlatır

6. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bu sarı belgeyi almak için prosedür nedir Gürcan abi?

7. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Ufuk ,yakınlarındaki bir su ürünleri kooperatifinden hayatını balıkçıkla geçirdiğine dair bir mektup alıp onla nüfus cüzdanı fotokopin ve yanlış hatırlamıyorsam 1 adet vesikalık fotoğraf ile Tarım köy işlerine gidiyorsun çıkartmak için. Yazıyı hazırlayan kooperatife ben 20TL tarım köy işlerinede sanırım 10TL ödemiştim. Vesikalık resmi 3-4 tane bulundurda belli olmaz ayrıca nüfus cüzdanında yanında hazır bulunsun. Aklına takılan başka birşey olursa sor yardımcı olmaya çalışayım.

8. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Arkadaşlar benim lokasyonum ERDEMLİ ye 7 km bu ara çok doğu akıntısı var. Rüzgar Kuzey, K. Doğu estimi tekne yerinde durmuyor ayrıca takımda,çıkacağınız günün hava tahminini almadan çıkmayın özellikle güneşli bir gün seçin."Mercan meraklılarına önemli" . Balık 15 kulaçta Kupa+İzmarit+Kolyoz+Deli Mercan genelde. Erdemli açıkları derindir takımlarınızı ona göre alın S.Güvenlik evvelki hafta sonu koca botla sahile girdi tüm YUNUS ile çıkanlara cezayı döşedi. Geçen hafta balkondan seyrettim 8 tekne SG yi görünce doğru karaya çıktılar. Özellikle Profesyonel tekne kiralarsanız tekne üstünde ağ ve av takımları olmasın en ufak cezası 5,000 tl. çünki amatör belge ile profesyonel tekneye çıkamazsınız. ayrıca güvenlik gereçleride şart.

Son düzenleme: 20 Ocak 2009
  9. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Cumhur Bey yararlı bilgiler için teşekkürler gökhan ve ufuk şimdi ne olacak bizim organizasyon. Acaba kıyıdanmı avlansak? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

10. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S & Ryobi Ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Ya bu belge işi yüzünden başımız agrımasın, hep beraber sahilden de avlansak olur:) Asıl amaç tanışmak,kafa dagıtmak, vakit gecirmek değilmi zaten?Eger herkes sarı belge cıkartırım derse eywallah, o zaman tekne daha mantıklı.

11. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Valla Gürcan abi ben sürekli tekneyle çıktığım için belgeyi mecbur çıkarıcam sarı veya amatör hangisini yapabilirsem. ama herkeste olması zor gibi görünüyor. bize şu ana kadar merkezde sahil güvenlik hiç bişey sormadı yanaşmadı bile. ki hiç bi güvenlik önlemimiz yok :S hatta 2.70 tekneyle 3 kişi çıktığımız bile oldu =) ama erdemli tarafında durum nedir onu bölgedeki arkadaşlar daha iyi bilir. Cumhur abi nin söylediklerinden anladığım kadarıyla orası daha sıkı. karar gene sizlerin, kıyıdan hiç avlanmadım onun için bişey söyliyemiyorum. ama bu aralar balık yavaş yavaş yapmaya başlayacak diye bekliyoruz. bugün gündüz çıktık hiç balık yapmadı ters rüzgar ve batı akıntısı vardı.

12. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Kanunları kolluk kuvvetleri ne yazıkki bazen kafasına göre yazıp çizip yorumluyor dolayısıyla hoş olmayan olaylar çıkabilir. Bunları önlemek amacıyla sarı belge aldım gerçi henüz hiç tekne ile açılmadım ama :) teknesi olan bir arkadaş ''mutlaka çıkarttır başımız ağrımasın'' dedi. Ufuk kooperatife 20TL rüşvetimsil :D bir para verirsen dediğim mektubu alabilrsin eğer sürekli tekneyle açılıyorsan kesinlikle al midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olma.

13. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tamam abi mutlaka alıcam onu. bu organizasyona ne diyorsunuz?

14. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Hadi artık diyorum :D Vallaha benim için kıyı tekne farketmez. Ama kıyı olacaksa balığı bol olan avlak bulmak ve bilmek lazım. Ben c.tesi veya pazar her türlü teklife açığım.

15. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aynen abi hafta içi hafta sonu benim içinde hergün olur, Kıyı için bişey diyemiyorum, söylediğim gibi hiç kıyıdan avlanmadım... tekne bana daha mantıklı geliyor...

16. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Ayhan abiiiiii

abi nerelerdesin sen ya. sana önceki organizasyon zamanı mesaj atmıştık ulaşmamıştı sanırım :confused:

Nasılsın abim.

Ayhan abi ile selamlaşmayı geçtik şimdi başlık konusunda gelelim...

Arkadaşlar Sahil güvenlik son zamanlarda bu konuyu sorun yapmaya başlamış sanırım. Balıkçı tekneleri profesyonel balıkçılığa girdiği için sarı kağıttan çıkartmak gerekiyor.

küçük 3-4 kişilik tekneler ile birkaç tekne yapılır gidilir derseniz onlara da ADB gerekiyor sanırım. Bunların dışında en kolay olan bir yol daha var.

Bir arkadaşımız bahsetmiş. Silifke-Taşucundaki gezinti yatları! bu tekneler gezinti teknesi olarak gözüktüğü için kişi sayısı yüksek. yani 100-200 kişi kadar limitleri oluyor. Zaten ideal sayısı 20-25 balıkçının balık tutabileceği boyuttaki teknelerdir.

İzin dertleri olmuyor. Denizde balık tutmakta dert olmuyor. Yani en azından gerçekleştirilen 3 organizasyonda biz karşılaşmadık. Sahil güvenliğin tek sorun yaptığı nokta hava aydınlandıktan sonra limandan ayrılma. Tekne mürettebatıda hava kararmadan limana dönmek istiyorlar genelde!

Balık için kapasite ve yer olarak sorun olmuyor. Ayrıca yemekte ikram ediyorlar. balık- makarna- salata - meyve.

Şimdiye kadarki 3 organizasyonda 25 tl ödedik hep! sayı olarak eşli çocuklu gelenler ile birlikte 30-40 kişi oluyorduk!

Şimdi daha sezon ölü olduğu için sayı az olsa bile yakın bir fiyat alınabilir.

Benim size önerebileceğim sayının tam belirlenip böyle bir gezinti teknesi ile çıkılması yada 2-3 tekne yapıp üçer-dörder kişilik ekipler olarak ufak tekneler ile çıkmak!

Zamanı uyacak olursa bende gelmek isterim ama ben şuan Maraştayım :)

17. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bir fikrim daha var arkadaşlar.

Eğer ilgilenebilecek arkadaş olursa aynı organizasyon yada benzer bir organizasyon Karataş-Yumurtalık dolaylarında da yapılabilir. Tekne bulmak oralarda da sorun değil. Hatta Karataş ta da gezinti yatları olduğunu söylüyorlardı.

Ben daha önceden Karataşta denizdeki kayalıklara gitmiştim orasıda çok güzel av yapmıştı zamanında! Ben gece adada yani kayalıkta kalacak şekilde gitmiştim. Öylede bir plan yapılabilir.

Fakat şuan Maraşta olduğum için bu işler ile Adana da birilerinin ilgilenmesi gerekiyor :(

18. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Burç bilgiler çok güzel ve gezinti teknesi banada mantıklı geldi. Karataş için tanıdık birileri varmı bilmiyorum ama yarın işe gidince bir sorup araştırayım umarım bulur ve sizi buradan bilgilendiririm. Başka fikri olan varsa buyursun arkadaşlar.

19. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    Burç selam,

Karataş tekneyle organizasyon konusunda ümitsiz maalesef...
    -taşucu org.gibi büyük gezinti tekneleri hiç yok
    -çıkan balıkçı tekneleri sarı kağıtsız kesinlikle çıkmıyor.
    -herşey tamam olsa 4 bilemedin 5 kişiden fazla almıyorlar.
    -29 ekim için bayaa bi araştırdık, haber saldık, hatta bi tanıdık buduk eniştesi karataşta balıkçılık yapıyormuş.O bile sarı kağıt istedi.bizde vazgeçip mersin limanından bir tekne ayarlayıp çıktık.(beyaz kağıt bile istenmiyor)

Ada konusuna gelince
    sadece adaya çıkmak için tekne bulunur ama adanın ve çevresinin çok kayalık olması alışkın olmayan arkadaşlarda sıkıntı yaratabilir.Gecelemek içinde hava şartlarının bayaa bi iyileşmesi gerek sanırım.

Bu sahil güvenlik neden balığın kökünü kurutanlarla uğraşmazda bizim gibi doğaseverlerin peşinde koşar anlamıyorum.:mad:

20. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Geçen sene kaçak olarak bir gün trol teknesi ile açıldım Karataşta :)

Bir hastamızın kaptanlığını yaptığı bir tekne idi...

O zamanda Sarı kağıt olması gerektiği söylenmişti ama balıkçılar yıllardır beraber çalıştıkları Sahil Güvenliği bildikleri için benim için rica ettiler ve haberli olarak kaçak trol teknesinde balığa gittim.

O zaman biraz sormuş soruşturmuştum. Karataş Limanında da birkaç tane gezinti yatı olduğunu söylemişlerdi ama göremememiştim ben. İşletenler varmış. Belkide Yumurtalık tarafındaydı o günlerde o tekneler.

Olduğunu duymuştum yani. Ayrıca Yumurtalık ve Karataş için zaten büyük tekneden çok küçük 2-3 tekne daha uygun olacaktır. Karataş taki balıkçılarda dikkatimi çeken birşey olmuştu; Ağdan Lagos çıkmıştı 2-3 kere ve canlılardı daha. Suyun dışında fazla kalmasına fırsat vermeden geri suya attılar ve kesinlikle söylediler yasak diye! Hem yasak hem yazık dediler yarımşar kiloluk lagoslar için. İsteseler çok rahat restorantlara satabilecekleri balıklardı porsiyonluk ama kesinlikle dikkatliler ve ilgililer bu konuda! Ben çok taktir etmiştim.

Sonuç olarak Karataştaki Adalarda sadece gündüz bile olsa çok güzel bir organizasyon yapılabilir. Orada iki adacık yani kayalık var. Bir tanesi bakir kaya! diğeri ise hafif bir sahili olan bir adacık! Hafif kumsallı sahili olan adacık için eskiden fareli ada derlerdi ama son durumunu bilemiyorum :)

Ben sadece kayalık olan adada daha önceden çok güzel Çupra ve Levrek yakalamıştım.

Balıklar için güzel bir bölge. Ayrıca balıkçılarda söylüyor. birkaç sene önce limanın düzenlemesi döneminde liman içinden çıkarılan kil ve alüvyonun açıklarda bir yere bırakıldığı ve oranın güzel balık yaptığı söyleniyor! Tabi aradaki seneler boyunca troller tarafından o bölge bol bol sürülmüştür ama kayalık tabanlı denildiği için troller etrafını süpürüyormuş!

Yani Karataş içinde birkaç seçeneğimiz var...

Ben Mersin i de seviyorum ama artık güzelim Adanamda da bir organizasyon yapılması zamanı çoktan geldi!

Hadi Adanalı arkadaşlar!!! Biraz gaza gelin :D