Adana-Tarsus-Mersin-Erdemli-Silifke' li arkadaşlar

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında alpperr tarafından paylaşıldı.

1. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    MAdem ki ADB almak zor değil o zaman bir an önce almak gerekiyor. Acaba ben Maraştan alabilirmiyim o belgeyi?

Bir araştırayım bakalım alabiliyorsam buradan alayım yoksa Adana ya geldiğimde almam gerekecek:)

2. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN

sarı belge sadece kendimiz için.. gidecek oldugumuz teknenınde ona göre belgesi olması şart tabı cumhur abininde dedigi gibi 10 kişiyse 10 tanede can yelegi olması gerekli.bu konuyu hemen yarın bi soruşturacam daha sonra tekrardan siteye dönup haber verecegim.herşey tam olsun kafamız rahat olsun ama sahi,ldende avlansak teknedende avlansak o sarı belge dedıgınız:) belge olmalı.

3. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN

erdemli acıkları sahil güvenlik tarafından daha sık kontrol altında balıkçılardan ziyade mültecı işi yapan kacak tekneler var o yuzden sahil güvenlik hem buyuk bot hem kuçuk bot huzur kaçıracak şekilde dolaşıyorlar.2 gün önce arkadaşım daha teknenın yarısını bile suya indermeden gelmiş kıyıya evrak nerde ne evragı abi bu kurekli tekne demış sabah olunca heralde sıtres atacak yeri bulmuş arkadaşa 750 ytl aynen takmışlar:( tamam haklılar istedikleri herşeyı bizim can güvenligimiz hatta mal güvenligimiz için istıolar..can yelegi yangın sondurucu vs vs.....tamam bunlar kabul birazda balıkların can güvenligi için trollere bir kasa balık yuzunden yol vermeseler daha da mutlu edecekler bizi........askerligi yapanlar bilir yanı kısaca kolluk onlarda kıllık onlarda....bizede hadi bakalım hayırlısı rastgele demek düşüyor. ALLAH KIMSEYI DENIZDEN UZAKLAŞTIRMAYA MECBUR BIRAKMASIN....

4. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN

Son düzenleme: 21 Ocak 2009
  5. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Burç istediğin yerden alabilirsin tabi Maraş'ta su kooperatifi bulabilirsen :D Çünkü almış olduğun belge tüm Türkiye'de geçerli olacak

6. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Hadi Gökhan sana güveniyoruz. Gökhan bize tekne bulsana bulsana bulsanaaaaa :p

7. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S & Ryobi Ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Merhaba arkadaslar,

Ben de internette bir kac yerde rastladım: Gezinti tekneleri ile açılırsak sarı belgeye gerek yokmuş, ama balıkçı ruhsatlı tekne ile açılırsak kesinlikle sarı belge gerek.Bizim açıldığımız teknelerde genelde balıkçı ruhsatlı olduğundan sarı belge gerek.Ama şöyle birşey var Taşucu civarında hepimizin bildiği gibi büyük tur tekneleri var, 30-50 kişilik.Daha önce arkadaşların da belirttiği gibi yemekli turlar düzenlenen.Şayet öyle özel gezinti ruhsatlı bir tekne ile açılırsak sorun olmaz.Benim çok yakın bir tanıdığım Adana'dan haftasonları Taşucu'na tekne turları düzenliyor.Ben ondan irtibat kurabileceğim birinin numarasını alacağım.Tekne fiyatını ve bu belge olayını ayrıntılarıyla öğreneceğim.Şayet yaklaşık bir sayı söyleyebilirsem ona göre fiyatı da aşağı yukarı öğrenebilirim.

Ayrıca yarın gerekli sarı belgeyi çıkartacağım, ama pazar gününe kadar hepimizin çıkartması gerçekten imkansız.İş-güç veya başka sebeplerden dolayı çıkaramayanlar olabilir.Bu belge bizim toplanıp, tanışmamıza güzel bir gün geçirmemize engel olmasın, tekne olmasa bile mutlaka buluşup karadan avlanalım derim.

Hepinize saygılar....

8. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Ayrıca Karataş konusunda biraz bilgim var epey yardımcı olabilirim.Yazlığımızın orada olmasından dolayı yaklaşık olarak 27 senedir, yani ben doğduğumdan beri, Karataş'a giderim.Bundan 6-7 sene öncesine kadar Karataş'ın heryerinden bol miktarda balık tutabiliyorduk.Ama son senelerede atılan ağlardan vs. dolayı inanılmaz bir balık kıtlığı var.Dediğiniz 2 adaya 3-4 sene öncesine kadar limandaki balıkçı tekneleri çok cüzi fiyatlara isteyenleri götürüp bırakıyor, akşam istendiği saatte de geri alıyordu.Adalardan birinde bir restoran da vardı.Ama o restoran kapandıgından beri ne alemde bilmiyorum.Öğrenmem ise yine bir telefona bakıyor, orası sorun değil.tekne olayına gelince, yazları 1 veya iki tane 20-30 kişilik ahşap gezinti teknesi oluyordu.Yine cüzi fiyatlara gezdiriyordu.Ama kışın en son gittiğimde limanda bu tekneleri göremedim.Balıkçı teknleri ise sahil güvenlikten dolayı artık kimseyi kolay kolay kabul etmiyor.Karataş'ta tekne bulmak Mersin'e göre biraz daha zor.

9. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Fethi güzel bilgiler bende forum içerisinde şu açıklamayı buldum:

Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılacak denetimler ülkemizin tüm denizlerinde standarttır. Bu nedenle de biz amatörlerin hangi amaçla olursa olsun , herhangi bir deniz veya körfezde de olsun, denetleme olsun yada olmasın 37/2 sirküler ile verilen standartların dışına çıkmamız doğru olmaz.

Bu durumdada balıkçı ruhsatlı tekneler artık değil amatör balıkçı taşımak, kendi mürettebatını bile ilgili makamlara sarı profesyonel balıkçı belgeleri ile kaydettirmek zorundadırlar. Belgesi olmayan tekneye kayıtlı olmayan mürettebat dahi kimse teknede bulunduramazlar. Cezai şartları ağır bulunmaktadır

Avlanmaya çıkacağınız teknede (gezi veya balıkçı) ÖTB ( Özel Tekne Belgesi) ruhsatlı olması gerekmektedir. Bu takdirde yolcu veya içindeki amatör balıkçılardan ruhsat istenemez.

10. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Birazdan Tasucu'ndaki büyük gezinti tknesi kiralayan Ali Bey'i arayacagım.Pazar günü tahmini bir kişi sayısı soyleyıp fıyat almak ıstıyorum.Sizce kac kşi oluruz?Ayrıca Pazar günü hava yagmurlu görünüyor.:D

11. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Fethi opsiyonel fiyatlar alabilirmisin sana zahmet örneğin 5-10-15 ve 20 kişilik. Evet ne yazıkki hem c.tesi hem pazar yağmurlu görünüyor ayrıca rüzgarda 3 ila 5 kuvventinde sanırım buda sorun olur :(

12. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Tabii ki ne demek, çeşitli fiyatlar alacagım.Pazar günü dörtyol civarı daha sakin görünüyor, şayet az sayıda kişi olursak orada tekne ile açılabiliriz.

Ama tekne için müsait bir hava olmazsa kıyıdan da avlanabiliriz.

13. pasifik

pasifik serdar

En İyi Avı:
    aynalı sazan-4,5 kilo dip oltası ile 97 yılı çalköy
    ben bugün üye oldum hayırlısı.tatillerde silifkede bulunuyorum.denizde balık avı konusunda biraz acemiyim.tatillere gelen organizasyonlarda haber verirseniz, deniz avımı geliştirebilirim. selamlar.

14. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Arkadaşlar bende sarı kart için birazdan tarım md. ne gidiyorum. dönüşte tecrübelerimi aktarırırm =) Hava yağmurlu görünüyor c.tesi pazar ama tekne büyükse 3-5 rüzgar pek problem değil. akıntı uygun olursa çıkılırı var yağmurda güzel balık yapabilir =) konuya yazan arkadaşlara baktığım kadarıyla en az 10 kişi oluruz diye görüyorum ben.

15. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Ufuk kooperatiften dediğim yazıyı unutmasaydın??

16. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Arkadaslar az once Tasucu'nda tur duzenleyen tekneci ile görüştüm.Pazar günü hava güzel olursa Taşucu civarında tekne ile tur istediğimizi söyledim.Fiyat olarak 15 kişinin altına düşmemek kaydı ile kişi başı 25 ytl istiyor.Yazın uyguladıkları fiyat da bu idi zaten, yani herhangi bir zam yok.Ama bu fiyatın içinde yemek de dahil:D

Asıl amacımızın balık tutmak oldugunu da soyledım, ve sarı belgeyi sordum.Birşey olmaz dedi, ve sarı belgesiz bizi gezdirebileceklerini söyledi.Ne dersiniz arkadaslar?

17. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Allahh beee derim ben :D havanın güzel olması için dua edeceğiz yani :D Bir de Fethi bu taşucunun neresinde ben Adana'dan hangi otobüsle oraya ulaşabilirim ? Teşekkürler emeğin için

18. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Abi o saatte zor bulursun otobusu.Ben musaıtım , beraber gıdebılırız.Hatta kardesım gelmezse 1-2 kişi daha alabilirim.Şimdi ne yapalım?Uyarmı size de arkadaslar?Artık netleştirelim bu işi.Ben geliyorum, Gürcan Bey geliyor.Başka?

19. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Bende geliyorum, Sarı Kartıda aldım ( Gürcan abi dediğn gibi kooperatiften belge fln aldım 50 ytl yi buldu... umarım boşuna almamışımdır =) ) Belge gerekli değilse organizasyona birkaç arkadaş daha getirebilirim. şimdi taşucu mu diyoruz ?

20. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Vallaha ne diyeyim Fethi çok güzel olur. Ufukda geliyor yat sahibi belge gerekmez diyorsa ufuk birkaç kişi daha geliriz diyor bende bir arkadaşla konuşurum gelmek isterse. Eee Çukurovalı arkadaşlar nedir son durumunuz???