Adana-Tarsus-Mersin-Erdemli-Silifke' li arkadaşlar

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında alpperr tarafından paylaşıldı.

1. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Gürcan abi bence bir liste yapalım kesin gelecekler belirlendikce o listeye ekleyelim güncelleyelim ne dersin?

2. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Güzel bir fikir kesinlikle
    1-Ufuk
    2-Fethi
    3-Gürcan
    4-? (devamını getirin arkadaşlar :) )

3. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Gökhan Nerelerdesin ??? =) Ufukkula / Adaşımında gelme ihtimali var onlarda sanırım cevap verirler...

4. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Öncelikle şu bilgileri vereyim size... Taşucundan daha önce bu tekneler ile ava çıkmış biri olarak :D

Adana dan Antalya arabalarına binerseniz sahilden giden tabiki :) Özellikle Güney Akdeniz seyahat, Hidayet falan vardı sanırım. Gerçi biraz araştırdığımda daha çok firma olduğunuda görmüştüm bu tür bir otobüse binerseniz ki ben kesinlikle tavsiye ederim. Tarsusta 15 dakika (belki) Mersinde 30-45 dakika molalar ile 3-4 saatte Taşucunda oluyorsunuz. Zaten Taşucu Limanının 200-300 metre üzerindeki bir yoldan geçiyor ana yol o bakımdan sorunsuzce ulaşabilirsiniz!

Alternatif olarak Adana dan TOK-KOÇ gibi Mersine giden arabalara binebilirsiniz. Ortalama 1 saat te MErsin Otogarda olurlar. MErsin Otogardan gene denk gelecek olursanız Antalya arabalarına binebilir yada Silifke Koop. arabalarına binebilirsiniz. Silifke Koop. arabalarıda dur kalklar ile 2-2.5 saatte Silifkede oluyor. Oradan da Taşucuna servisleri vardı sanırım.

Adana dan Antalya arabalarına bindiğiniz zaman ortalama 20-25 tl istiyorlar ama rahat ediyorsunuz. Kafayı vurup uyuyabilirsiniz bile! Ben Mersinden Güney Akdeniz arabasına binmiş 2 saat boyunca dizi seyretmiştim.

Diğer türlü de ulaşımınız 20 tl civarına geliyor.

Ben Büyük otobüsle gitmenizi öneririm. Bunun birkaç sebebi var. Pazar sabahı için Adana dan ilk koç-tok arabası sabah 6 sanırım. Saat 7 civarı Mersinde olacağınızı hesap edersek, Saat 10 civarı anca Taşucunda oluyorsunuz. Tekne ise havanın aydınlanması ile çıkabiliyor!

Benim size önerim Adanadan gece 12 yada 12.30 da kalkan bir Antalya arabasına binecek olursanız sabaha karşı Taşucunda olursunuz ve Gün doğarken sahilden denemeler yapacak hatta limanın uç bölgesinden sabah avcı alabilecek fırsatlar elde etmiş olabilirsiniz!

Bu mevsimde sabah saatleri biraz soğuk olur hazırlıklı olmalısınız!

Tekneler genellikle 2 katlı oluyor. Alt katta 15 kişi rahatlıkla olta atar. Yağmur bile olsa pek Islanmadan olta atılabilir. Rüzgar durumunda üşüyebilirsiniz biraz bilginize!

Yemek olarak Çupra verirler genellikle. Yanında Makarna ve Salata. Biz yazın gittiğimizde üzerine meyve vermişlerdi :) Karpuz. Şimdi ne olur bilemem. İçecek dahil değil kendi paranızla alıyorsunuz. Fiyatları çok abartı değildi.

Av için Mevkii olarakta Kum mahallesi açıkları yada Dana adası etrafını deneyebilirsiniz ;)

Nisan gibi bir organizasyon daha yaparız arkadaşlar!

Olta olarak klasik dip oltası kullanırsınız. Derinlik 25-30 metre arası oluyor. Tabi daha derinlere mercan içinde gidilebilir!

Dana adası etrafında güzel balon balıkları oluyor. Hemde koca koca. Bol bol yedek almanız lazım!

5. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Eklemek istediğim birkaç bilgi var!

Taşucundaki tekneler özel gezinti teknesi gibi gözüküyor. Yada onun gibi birşey işte. O sebeple o teknede olta atarken genellikle belge sorulmuyor. Ama yanında ADB si olanlar alsınlar ne olur ne olmaz. Ne de olsa kıyıda bile bu belge sorulabiliyor.

Tekne ile av bölgesine giderken teknenin yavaş gitmesini isterseniz sırtı çekebilirsiniz. Güzel av yapabilir!!! Benden uyarması ;)

Bu arada bütün bunlara ek olarak, Umarım güzel balık yakalarsınız fakat Sirkülerlere dikkat ederek avlanalım!

Ben Maraşta olduğumdan gelemeyeceğim ama 30 Ocaktan sonra Karataş ayarlanabilecek olursa gelme durumum olabilir... 1 hafta Adana da olacağım.

Herkese iyi geceler.

6. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN
    :(:( arkadaşlar kimse yanaşmıo sahil güvenlik korkusundan dolayı..en fazla dört kişi gidebiliriz diorlar oda bizim işimize gelmez:( en iyisi buyuk 20-30 kişilik gezi teknelerinden birtane ayarlamak gerekio sanırım...o dedigimizde ha deyınce hemen olmaz araştırmak lazım..en kısa zamanda bu organızasyonu yapıoruz..ben bugun araştırmaya başlıorum buyuk bı gezi teknesi ve en kısa zamanda haber veriorum size..toplansak 20 kişi oluruz heralde dimi..oluruz yaaa:)

7. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN
    burdayım kardeş kusura bakma bıraz gec yazıyorum çünkü msj larınızı akşam okuyorum sabahları uyudugum için:) malum gece vardıyacısı olunca halıyle gündüz yatılıyor.balıktan vakıt bulabılırsek tabı:)tekne işini forma yazdım bı gözat istersen ama bıraz sıkıntılı:( acele etmememız gerekecek sanırım yada fuadana arkadaşımızdan bı haber alırsak oda olur....bu arada ufuk kardeş kendime yenı bı tekne almak istıyorum yokmu oralarda bildigin güzel ahşap bi tekne?aklında olsun

8. babili

babili gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR.2.70
    En İyi Avı:
    12 KG SAPAN
    tekne varsa bende geliyorum:)

9. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Gökhan tekneyi Fethi ayarlıyacak iyi okumadın sanırım ama 5-6 kişi ilede bu iş olmaz Burç'da gelemiyor toplamda 4-5 kişi anca oluyoruz bu iş yatar gibi :(

10. fuadana

fuadana Fethi

Favori Kamış:
    Okuma V-Sytem 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S & Ryobi Ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    8 kg Akya
    Merhaba Arkadaşlar,
    Çukurova bölgesi olarak bir elin parmaklarını geçemiyoruz:(Şöyle 15 kişiyi geçebilseydik çok güzel olacaktı.Görünen o ki bu hafta sonu bu organizasyonu yapamayacağız.5 kişiyle koca gezinti teknesini kaldıramayız:D

11. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Aynen öyle Fethi emeklerin için tekrar teşekkürler.
    Bu arada Mersinli arkadaşlar okuyunca soruma cevap verebilirlerse sevinirim (eğer bu hafta sonu denize kamış sallamazsam kurdeşen olacam) Bu haftasonu Mersin'e kuzenlerime ziyarete gideyim diyorum bana şehirmerkezinde mesela BJK 100.YIL Anıtının orda gibi oralara yakın çünkü Pozcu taraflarında olacağım kıyıdan avlanabileceğim yer tavsiyesinde olabilecek varmı aranızda?

12. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Gürcan abi dur hemen pes etmeyelim yaaa. biz 4 kişi gelicez... hatta daha fazla da olabilir. yada hiç bişey yapamazsak Gökhan 4-5 kişilik tekne kaldırırım diyor. hepimizinde belgesi olduğuna göre problem yok öyle yapalım ?

13. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Etmeyelim etmeyesinede Fethi de belge yok bende sarı var ben gelirim hiç farketmez bana bildirin. Ama eğer siz 4 kişi iseniz ben ve fethi etti altı Gökhan 7 daha sekiz kişiye ihtiyaç var minimum. Neyse sonuç olarak bana engeç cuma akşamı bildirirseniz kendimi hazırlıyayım.

14. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi bu konu altında yazan bisürü insan vardı gelirim diye yanlış mı hatırlıyorum acaba ? :eek: Konuyu açan arkadaştan falan ses gelir diye bekliyorum ben =)

15. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Özkan01 ufukkula alperr yok yazacam sizi one göre :D

16. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Fisher33 + 1 :d

17. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tamamdır gökhan bizim barınaktakilere fln sorarım... satanlar oluyo arada... bende satıcam bu aralar ama fiber benim... bide ne ebatlarda bişey istiyosun ???

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hayırlı olsun organizasyonunuz :) Bir liste yapsanız emin olun katılım daha iyi olacaktır. Liste olmayınca, diğer arkadaşlarımız henüz bir gelişme olmadığını düşünebiliyorlar. Haydi başlayın şimdi
    1- gbasibek (Gürcan)
    2-.......

19. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Sevil Hnm önceki sayfalarda bahsetmiş olduğunuz liste olayını yaptım ne yazıkki
    bir sonuca ulaşamadık. Sanıyorum arkadaşların iş esnasında internet kullanma olasılıkları yok vs. Ayrıca bu konuyu çok şişirdik sanırım umarım adminlerden fırça yemeyiz :D

Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  20. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Uzun zamandır siteye giremediğim için listeyi göremedim sanırım :) Admin konusuna gelince de tasalanmayın, onlar bir tek beni fırçalayıp banlarlar :D Siz devam edin gönlünüzce ;):p