Adigüzelmi Sakin Ha

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında solakali79 tarafından paylaşıldı.

1. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    :mad: Merhaba arkadaşlar bundan 1.5 2 ay kadar önce adıgüzele gittim 5 tana tanasi hemenhemen 1 1.5 kiloarası değişen 5 tane sazan tuttum ama tutmaz olaydım balıkların üzeri yapışkan bir maddeyle kaplı ve çok kötü kokusu vardı barajdaki bekçinin dediğine göre UŞAK DERİ SANAYİNİN atıkları buraya karışıyormuş AFERİM BİZE ADIGÜZELDE GİTTİ GÜZELLİĞİ SADECE ADIN DA KALDI!....
    SEBEB OLANLARA ...... YAZIKLAR OLSUN

2. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Arkadaşım birlik olup gerekli yerlere müracaat edin.Savaşmazsak önüne geçemeyiz.

3. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Erhan arkadaşıma tamamen katılıyorum birlik olup gerekli yerlere başvurarak sorunu çözmeye çalışmanız lazım yetkilileri mutlaka haberdar etmelisiniz.

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu baliklarin oncelikle tahlile alinip, gercekten bu cesit bir gelismenin kaynagi tam olarak bulunmali. Su urunleri okularina, veterinerlere bu konuda basvurulabilir. Ayrica boyle konular Saglik Bakanligina da bildirilmeli ve hastalikli balik bir naylon torbada olasi tahliller icin dondurulmus olarak muhafaza edilmelidir. Konu kaynaklarimizin korunmasi oldugu kadar, toplum sagligiyla ilgilidir. Kaynaklarimizin korunmasi konusunda Osman ve Erhan Beylerin ifade ettigi aksiyonlara tamamen katiliyorum. Lutfen bu konularda takipci olunuz.

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Arkadaşlar yaklaşık 25 sene öncesindede aynıydı durum.Malesef o zamandan bu yana gitmiyorum Adıgüzel barajına.Yılın bu dönemlerinde deri fabrikalarının atıkları sudaki balıklarda özellilke kurt yapıyor ayrıca üzerlerindeki Mukoza salgısındada çoğalmaya neden oluyor sizin balık üzerindeki kaygan gördüğünüz salyamsı madde hayvanın dış bakterilere karşı kendini koruma amaçlı olarak dozunu artırdığı mukoza tabakasıdır aslında.O olmazda her pulun altından 2 tane şerit şeklinde kurt sallandığını görürsünüz.Durumu o yıllarda Uşak Valiliğine,Tarım İl Müd.lüğüne hatta Ankaraya Doğal Yaşam ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne kadar ilettik ama onca zaman geçmesine karşın buyrun işte durum halen aynı.Vurdum duymazlık had safada; yani yapacak bir şey yok ya sanayicileri duyarlılığa davet edeceksiniz ki oda çoook zor,yada sineye çekilecek.
    Rast gele...

6. leppard

leppard Karatepe

Favori Kamış:
    Eurofish Powerjig 1.50 m Jig Kamış
    Favori Makine:
    RYOBI Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    1 Kg Çipura + 1 Kg Sazan
    çok ama çok üzücü bür durum birlikte haraket etmeyi öneriyorum ben

7. deePblue

deePblue na

adıgüzele bende bir çok defa gitme şansı bulmuştum...gerek piknik amaçlı gerekse balık için..
    inanın her gittiğimde mutlaka ama mutlaka su üstünde ters dönmüş balıklar görüyordum.
    çok büyük ve güzel bir baraj..bunu haketmiyor :( tıpkı tüm barajlarımız akarsularımız gibi..

8. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    gerçekten çok acı bir durum inşallah yetkiler konuya el atmıştır pek sanmıyorum ama

9. egelihakan

egelihakan

mrb arkadaşlar.adıgüzelde sonuna kadar haklısınız.yakın tarihte yapraklıya gittiniz mi?