Afyon Ilyen

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili Afyonlu kardeşler. Duyumlarıma göre bi ilyen göleti varmış. Hem bize hem size yakınmış, Bilen varmı burayı, Balık verirmi, burda bi toplansak üç beş kişi diye düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle.

2. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    abi valla ben senden duydum ama bu konuda daha bilgili arkadaslar var onlar bilirler belki
    nispet yapmak gibi olmasın ama biz bugun buluşup malzemeleri kontrol edicez yarın birlikte ilk olarak balığa gidicez.
    afyon cevresindeki siz gibi abilerimiz ve kardeşlerimizle birlikte de ava gitmek ve bu bahaneyle tanışmak çok güzel olur. İnşallah kısa sürede onuda organize ederiz.

3. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili kardeşim. Bu ilyen denilen yerin diğer adı, üçlerkayası diye bi yermiş. Yeni adı ilyen, eski adı üçlerkayası. Bu göletmi yoksa barajmı ? Bilgi verirseniz sevinirim.

4. ozmercan

ozmercan

Favori Kamış:
    2 adet brownig kamıs 2 adet shimano kamıs 2 adet alba carisma kamıs
    En İyi Avı:
    11,600kg aynalı 7,350 kg yayın
    evet bu ilyen köyün eski adıydı şimdiki adı üçler kayası .Burada av gercekten iyi veriyor 1lik 1,5 kglik balıık rahat alırsın ama oraya giderken oltaların mutlaka küspeli olsun yok sa millet alır sen bakarsın ben ilk gittigimde baktım kaldım soonradan millet küspeli denedigini gördüm kendimce bi icat yapım 21 parca balık aldım balıkları cok sert kiloluk balık sopayı götürdügünü dahi gördüm yeri de ihsaniyede organize sanayiden giderken döger kasabasını gectikten 5-6 km sonra tabelasını görürsün mutlaka

sana benim yöntemimi alatayım istersen ben sallama degil mantarlı avcılıgı tercih ederim capari kullananlarada uyuz olmaya basladım için aslı ama onlarada saygı duyuyorum tercih meselesi.Ben tek igneli mantarlı oltamın ignesin iki parmak kadar üstüne serum lastigi ile o ufak küspelerden takıyorum sonrada igneye mısır o kokuya gelen balık mısırı affetmiyor
    not:(yemleme için kullanılan ufak küspelerden takıyorum)
    suda bi gercek nasıl yemlersen öyle balık alırsın

kütahyalı balıkcılar olarak güzel bi av organize etsek nasıl olur tanısma mabında yer ve mekan cok balıkta iyi yapan yerler var

Son düzenleme: 16 Temmuz 2007
  5. 03ufuk

03ufuk

Favori Kamış:
    Elektirk borusundan külah atar (dürbünlü)
    En İyi Avı:
    Çalışmalar devam ediyor.
    Özmercan kardeşim imza ayarlarını yapmadıüın için nereli olduğunu bilmiyorum ama üçler kayası anlattığın kadar bol balıklı bi yer değil,orası hakkında söylenenler neredeyse rivayet diyecem ,o kadar da iyi balık vermiyor...

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ordan bizde hüsranla dönmüştük:eek:

7. ozmercan

ozmercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    o da sizin sanssızlıgınız ama benim cevremdekiler ve ben baya iyi balık aldık
    ve siz nezaman gitmiştiniz

8. 03ufuk

03ufuk

Favori Kamış:
    Elektirk borusundan külah atar (dürbünlü)
    En İyi Avı:
    Çalışmalar devam ediyor.
    Ben 1 aydır her hafta salı günleri gittim

9. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    aynı hüsran bende de var.

10. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 hafta önce cuma aksamıydı gittik gece 2 ye kadar küçük bir sazanın suya iadesiyle avunduktan sonra geri döndük:eek:

11. ozmercan

ozmercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    herkes memnun olmasa heralde giden olmaz geneli cok kalabalık oluyor siz nereye oturdunuz ve yanınızda küspe yokmuydu oranın balıgı küspeye iş yapıyor
    balık için nerelere gidiyorsunuz mesela usak altıntas banko takoz verir biz gittikmi en az iki gün kalırız ilk gün nerdeyse hiç olta atmayız desem yeridir sadece yemleriz sonra ertesi gün oltaları cakar yeniden yemleriz sonra nasibimiz varsa alırız bundan iki hafta önce altıntastan sadece ben 3 parca takoz aldım
    bu arada sizde afyon gebeceler barajı hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim
    ben şimdi oraya düsünüyorum biraz bilgi toplarsam niyetim orası

12. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Hasan kardeş, Öncelikle şu organize işini bir an önce halledelim. İlyen hakkındaki düşüncelerini kesin konuşuyorsun, Afyonlu arkadaşlar bu işte senden ve benden daha tecrubelidir diye tahmin ediyorum. Çünki onlar bizeden daha şanslı ve kendi yerleri mutlak daha iyi bileceklerdir. Kütahya da gün görmemiş göletleri sen bana sorabilirsin mesela, İşim gereği gitmediğin köy ve kasaba kalmadı diyebilirim. Mesala sana bir yer söylesem bilirmisin ?? Çerte göleti hiç duydunmu bilmiyorum. Msn den görüşelim. İş yerim karayolları kenarı Akdemir özel eğitim merkezi, Şöförlük yapıyorum, müsait olduğunda beklerim. Sevgilerimle.

13. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Dün gece üç arkadaş, kafaları bozup ilyene yola çıktık, yemlerimizin envayi çeşidini ayarlayıp önce köy muhturanın kucağına düştük. Beşerlira bayıldıktan sonra kendimize güzel bir yer ayarlayıp teşkilatı kurduk. Oltalar suya salındı. Başladık avımızı beklemeye aslında pekte vaktimiz yoktu çüki sabah seçim olduğundan gün ışıdığında geri dönecektik. küsbeli ve mısırlı oltalarımıza ne hikmettir bilmem pek rağbet yoktu. Tahminlerimize göre barajdaki balıklarda seçim için tatil yapmışlardı. Bizdemi bir anormallik var acaba deyip barajı tavaf etmeye başladık. Gördükki bizden önce gelen balıkcı arkadaşlar aynı dertten şikayet etmeye başladılar. Ne tekim sonuç olarak. Üç kişi 9 takımla birtek kefale mum olup geldik. Saygılarımla.

14. manta-

manta-

Favori Kamış:
    standard olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Evet özmercan gibi herkez yirmibir tane,yada kendineyeteceğinden fazla balık avlarsa balık kalmaz ve bol balıklı yer olmaktan çıkar.ondan sonra kendi kendimize bahane yaratırız yok balık yemedi yok balık kalmadı diye.

15. ozmercan

ozmercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    evet belki o kadara balıgı almam hata bunu kabul ediyorum ama o gun getirdigim balıkların sadece iki tanesini kendi evime aldım geri kalanları gariban fakir fukaraya dagıttım ihtiyacımdan fazlasını hiç bir zaman getirmemişimdir getirsemde fakir fukaraya dagıtırım
    ayrıca mehteren usta cetre yi duydum ama gitmedim afyonlu balıkcılar iyi olabilir ben kendimide övmüyorum ben bi hiçim tanıdıgım balıkcıların içinde misal sarı ismail(ismail uckun)amcam ahmet özmercan babam pazarcı orhan pazarcı kadir(karga)berber zeynel sülükcü aziz ahmet atuk bu gibi balıkcıların yanındada darılmasın afyonlular ama onlarda halt etmiş
    ayrıca mehteren usta cok geziyorsundur dogrudur yer bilmek degil icraat yapabilmek önemli
    bigün insallah ugrarım yanına
    amacım kimseyi kırmak degil eger kırdıysamda özür dilerim
    http://img179.imageshack.us/img179/2596/p1010045ie3.jpg
    buda2 hafta once enne den aldıgım aynalı

Son düzenleme: 31 Temmuz 2007
  16. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..

Merhabalar, öncelikle sizden ricam sirküleri okumanız yönünde olacaktır. Amatör balık avcılığı belli kurallar çerçevesinde yürütülmelidir. Bu sürdürülebilir avcılık için şarttır. Bir hata yapmış olabilirsiniz. Ancak bundan sonra yapacağınız avlarda daha dikkatli olacağınızdan eminim.

Sanıyorum sazan avından bahsediyorsunuz 21 parça derken. Sirkülere göre 1 günde 10 adetten fazlasını yakalayamazsınız. Sizde ricam öncelikle sirküleri okumanız olacaktır. Hatta basılı bir kopyasını alın derim. Beni aracımda ve ofsimde mevcut mesela.

Çocuklarımızında bu sularda avlanabilmesi için dikkate alacağınızı tahmin ediyorum.
    Fakirlere sayılları sınırlı sazan yada başka balıklar yerine farklı şekilde yardımda bulunmak mümkün.

Saygılarımla.

17. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Ablacım seni ayakta alkışlıyorum. ( Sözlerin için ) Sevgilerimle.

18. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.

Aylin hanım çok güzel değinmişsiniz çokta haklısınız ama bir önemli husus varki avlak sayılacak barajlar,göller ve akarsularda kimileriniz zamanlı zamansız Ağlar,Troller ve Pinterlerle sürekli yaptıkları ticari avlar!Kurallar yasaklar ve sirküler sadece Amatör oltacıya has olmamalı. Afyonda bir Bayat baraj Göletinden veya bir Üçlerkayası baraj göletinden o Barajları kiralayanlar veya sözümona Kooperatifleşmiş kişiler Trol çekerek bir defada 40 ton 60 ton balığı kaldırırlarsa ve bunada Devletin yetkilileri müdahale etmezlerse olta ile 21 balık tutmuş sirkülere göre 1 balık fazlasıyla sınırı aşmış amatöre bence kimsenin söz söyleme hakkı olmamalı! Zira trolde ne var ne yok toplanıyor oltada zaten bir bakıma şartlar av ile avcı arasında eşit sayılır yani avın kaçma şansıda %50 dir.
    Bilmem anlatabildimmi ne demek istediğimi, ama yinede size katılmıyor değilim.
    saygılar...

19. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.

Hüseyin kardeş üslubunu hiç beğenmedim o işaretlediğim çümlen için hitap ettiğin kişilere bir Özür Borcun var bunu gençliğine veriyorum.Halt kelimesinin anlamını bilmiyorsun sanırım burada bunları yazmakla saygı çerçevesini aştığın için asıl Halt eden sensin:mad:

Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  20. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Sistem yanlış olabilir, buna engel olamıyor olabiliriz. Ama "tüm dünya yanlış yapıyor, benim ufak yanlışım okyanusta 1 damla" diyorsanız, yanlışa devam etmek sizin vicdanınıza kalmıştır diyebilirim.
    Emin olun, gelecekte çocuklarınız efsane gibi anlatacak "burda güzel sazanlar vardı" diye ve sadece ansiklopedide görecekler resmini..

Bahsettiğiniz göllerin yüz ölçümü nedir, elinizi vicdanınıza koyun.. Kaç balık bırakıyoruz yada o şahıslar topunu birden yok ediyor..

Vicdan sizin, ben sadece farklı bir bakış açısı yaratabilmeyi isterim..

Saygılar..

Ayrıca, bu kadar hassas bir konuda fakir fukara düşünmem. Bende vicdan sahibiyim ve kendi çapımda çok desteğim var benden darda olanlara.. Onlara pirinç bakliyat vs vermeyi tercih ederim, sayısı kısıtlı hayvanlardansa