Afyonkarahisar ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında bd2002tr tarafından paylaşıldı.

1. Öyle saçmalıkmı olur hacı:confused: Bir kişi ava çıktıgında 6'şar kiloluk 10 tane balık yakaladıgında 10 tane tuttugu için yasal oluyor ama 60 kilo toplamı göze alınmıyor:confused: Aşırı komik:D

2. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Malesef aşırı komik hocam..:confused: :(

Yazdım KKGM cevap bekliyorum.;)
    Hatta kuruyan ve azalan havzalar için extra bir yasak talebinde bulundum;)
    1-2 yıl tatlı su da av yasak olacak yani:D :D :D

3. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Can kardeşim olta ile tutulan balıklarla balık nesli tükenmez mücadeleni yapacaksan gölde mayın gibi döşenmiş küçük gözlü binlerce metrelik ağları bırakanlarla yapın. Bence paylaşıma çok gereksiz tepki vererek konuyu saptırıyorsunuz diye düşünüyorum bu forumlarda insanlar 10cmlik levrekler tuttuklarınıda yazıyorlar!
    Siz kendiniz şahsen byle bir avı yaşasanız eminimki sayı veya kilo aklınıza dahi gelmez.O nedenle eğer korunacak veya koruma gerektirecek bir husus varsa bence ağlarını 365 gün sularda bulunduranlara karşı olmalı...
    saygılar.

Son düzenleme: 30 Temmuz 2007
  4. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet abi, aslında Can çok da kötü bir şey söylememiş... ;)

Büyüğümsünüz size akıl öğretecek değilim elbette, ama öncelikle şunu ayırt etmek gerekiyor. Biz balık neslini amatör balıkçılar tüketiyor, olta balıkçıları mahvetti demiyoruz ki, bahsettiğiniz ağla av yapanlarla da ayrı bir şavaşımımız var. Bu nedenle, limit hakkında bir eleştiri alındığında, karşılığında yapılan bu tür savunmaları çok da yerinde bulmuyorum. Bizi ancak biz ilgilendiririz. Ben ceviz yedim ama Ahmet daha fazla ceviz yedi demek, annenizin tatlılarda kullanmak için ayırıp, yemenizi yasakladığı cevizi tükettiğiniz gerçeğini ne yazık ki değiştirmez... :)

Bahsettiğiniz av 1 balıkla limiti aşmış bu ayrı bir durum, belki de fazla büyütülmeyecek bir durum da olabilir belki ama işte hep diyoruz ya, vicdani sirküler diye. Sanırım burda o vicdani sirküler meydana çıkıyor. Tutma zevkini anlıyorum, ama fazlalık olanları yakalayıp bırakmamayı biraz yadırgıyorum kendi adıma. Eğer avı ben yapmış olsaydım, sanırım 3 adetten fazlası için yakalama keyfini de, onları geri salma keyfini de yaşardım. ;)

Bence bu konularda biraz daha esnek olmalı ve eleştirileri bu kadar tepkili karşılamamalıyız diye düşünüyorum. Eğer vicdani sirkülerimiz olmazsa, zaten sirkü yayınlanmış yayınlanmamış zerre kadar önemi yok. Sizi avlakta kim takip ediyor ki ? 15 cm. yayın yakalasanız ve anlatmasanız kim bilecek ? ;)

Sizi öncelikle siz takip etmelisiniz ki, çocuklarınız da, başka küçüklerimiz de sizi takip etsin ve bu bilinçte çocuklar yetiştirebilelim. Aksi halde uzun vadede nasıl popülasyonu koruyabiliriz ki ?...

Demem o ki, bırakalım ağla v.s. ile avlananları, onlarla savaşım ayrı bir konu. Bizler önce kendimizi denetleyelim, eve balık götürürken kendimize hesap verebilelim, önce kendimizi kendimize bir aklayalım. Ondan sonra sirküler olsa da olur, olmasa da olur, vicdanımız rahat olsun gerisi sorun değil. ;)

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Sennur kardeşim balıklar salınacak gibi değildiki tamamı 5 no meppsleri gırtlaklamışlar nerdeyse bir tek 3 büyükle 2 küçük ağız ucundan tuttu onlarda salınmaz zaten salsanda yaşamaz çıkarken çok zor çıktılar kan akıyordı her taraftan .Kaldıki o kilo ve boya ulaşan Turnalar zaten diğer neli balıklar ve su kuşlarının en büyük tehlikesidir vahşilikleriyle.Ama şu gerçektir kuralsa kuralı sonuna kadar uygulamaya çalışırım benim buralardaki ağ veya pinterle yada tırıvırıyla şahsi mücadelemi bilmeyen yoktur.Çokta arkadaş ve dost kaybettim bu mücadele yüzünden.
    Bu arada aklıma gelmişken 4 yıl önce kışa yeni girerken Antalyadan özel meke avına gelipte 2 günde koca kasalarla 14 kasa meke palazı katleden avcı geçinenleride jandarmaya bildirip cezalandırdığımızı ayrıca avcılar kulübü adı altında 15 yıl önce İzmirden 2 otobüs dolusu insanın aynı gölün kenarındaki dağlarda ve tarlalarda Temmuz ayında avlanıp yığınla uçamayan 500den fazla Kınalı keklik palazlarınıda katlettiklerini belirtmek isterim o saat balık avımızı iptal edip yetkili merciilere haber verdik. Bu katliamları bu yörenin avcısı yapmaz.Koruma tabiki önemli sizinde son cümlede buyurduğunuz gibi <eve avı götürürken kişi kendine vicdanen hesap vermeli yoksa dediğiniz gibi avlakta sizi kim görür kim duyar misali değilmi?>
    saygılar...

6. simendifer

simendifer Sennur

Şimdi, "Mehmet abi, keşke limit dolduğunda olta atmayı bıraksaydın" desem, yeri midir acaba ? :)

Diyorum ya aslında o bir balık belki de çok çok önemli değil. Ama düşünürsek, biz burada ne yapıyoruz ?

Balık avı hakkında paylaşımlarda bulunuyoruz, birbirimize bir şeyler öğretiyoruz, kendimize av arkadaşları hatta bazen sıkı dostlar ediniyoruz. Bir de tüm bunlardan çok daha önemli olan bir şey yapıyoruz. O da insanlara, doğru avcılığı öğretmek, popülasyonu koruyarak sürdürülebilir avcılığı desteklemek adına 37/2 nolu sirküler hakkında, sirkülerde hatalar ya da boşluklar olsa dahi bilgi vermek...

Şimdi ne anlatıyor bu kız diyorsun belki içinden. Şuraya gelmek istiyorum ;

Yukarıda bahsettiklerin konusunda gerçekten bir abimle gurur duydum. Keşke herkes ciddi anlamda bu şekilde duyarlı davranabilse. Ama bizler burada, insanları bilinçlendirmeye çalışırken, öncelikle bu işin bilincinde olan senin gibi insanlar, iki kişi 21 balık tuttuk derse, işte o zaman bizim burada savunduğumuz tüm değerler hiçe dönüşebiliyor.

Ben Mehmet abinin duyarlı bir insan olduğunu bilebilirim, ama buraya yeni üye olan ve hem sirküler hem de etik konusunda zerre bilgisi olmayan bir arkadaşımız, bu anlatımdan yanlış çıkarımlar yapabilir. Bugün tuttuğun bir fazla balığın, yarın telafi edilebileceğini bilmez. Ve inan yarın gidip 25 tane sazanı cukka edebilir... :)

Demek istediğimi net olarak ifade edebiliyor muyum? bilmiyorum... Mehmet abi, iki kişi 21 balıkla eve dönebilir, 1 balık için tantana koparılmaz, bir dahakine tek bir balıkla da dönebilir, çünkü bunun bilincindedir. Elimde, gördüğünüzde midenizi bulandıracak kadar kötü av fotoğrafları var, işte bu avları yapan insanlardan hiçbirine, yukarıdaki yazında nasıl duyarlı davranabildiğini anlatsan dahi, iki kişi 21 balık tutmuş olmayı, tutanın da nasıl biri olduğunu anlatmak mümkün değil... ;) Asıl anlatmak istediğim budur...

7. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Sevgili kardeşim neleri vurgulamak istediğini çok çok iyi anlıyorum çok haklısın ayrıca.
    Şu gerçeği unuttum ben paylaşımı yazarken <Sen ne söylersen söyle,karşındaki anlamak istediğini anlar>sözüm sana değil asla yanlış anlama.
    Paylaşım konusu yapmak istediğin konuyu bir tartışma forumu haline getirilmesidir.
    Bir sonraki avımdada hiç tutamadığım günü yazarım bakalım tepkileri bekliyeceğim :) o zaman sanırım kocaman aferinler teselli olarak döner...

8. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet abi, biliyorsun balıkla da dönsen, elin boş da dönsen tebrik ederiz. :) Sözünü de yanlış anlamadım. Ne kendi adıma, ne de benden önce konu hakkında yazan arkadaşlarım adına bunu üzerimize alınmadığımızı bilmeni isterim. Ben bu sözünü, yasal olmayan av yapıp da, bizi kötü görüntülere maruz bırakan ve bir türlü ne demek istediğimizi anlayamayan arkadaşlara yazdığını düşünüyorum. Dilerim onlar da anlarlar, aslında ne demek istediğimizi ve ne için çabaladığımızı. Keza ben de, yazan diğer arkadaşlarım da, aslında benim yazdıklarımı söylemek istiyoruz. Sadece ifadeler farklı olabiliyor ve yanlış anlaşılabiliyor. Ama senin bizleri anlayacağını ve bunun farkına varacağını düşünüyorum. Kendi adıma, güzel ve duyarlı paylaşımlarının olacağını düşünüyor ve de bekliyorum, dilerim avların bereketli geçer... :) Rast gelsin...

9. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Sennur kardeşim bu arada bir diğer forumda bir başka arkadaşında 22 tane 750gr 1.5 kg arası ve 5kg civarındada 1 tane sazan balığı avladığını okudum az önce ama nedense herkes tebrikler yağdırmış bizim 21 balık neden tepki gördü anlamadım galiba biz 4 gün kalmadık 1.5 saatte yakaladık ayıp oldu ne dersin :) :) :)

10. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Çok özür dilerim ama,, orada konu dört gün kalmaları değil,, 4 kişi olmaları,, onun için bu arkadaşlar tebrik edilmeyi hak ediyorlar ,,

Konu tam tatlıya bağlandı dediğimiz anda siz gene konuyu tırmandırmaya çalışıyorsunuz ..

Bir kişinin yapmış olduğu avda isterse beş gün kalsın isterse 1 saat yakala bırak şartıyla istediği kadar balık yakalıyabilir ama yanında götürabileceği balık limiti sazan için diyorum 10 'dur ..Saydılarımla sevgiyle kalın ..

11. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi aslında bununla iftihar etmemiz gerekli duyarlı bir sitede olduğumuz için. İnanıyorum ki o sitedeki arkadaşlarda bizler gibi olmayı istiyorlardır.
    Ha avınız konusunda benim fikrimi sorarsanız vicdani sirküler ile hareket etmenin bazı durumlarda sakıncası olmuyorsa sizin avınızdaki 1 adet fazla balığında sakıncası olmadığını düşünüyorum. Sonucunda vicdani bir durum mevcuttur. Bana sorsanız toplamda sanırım 30 kg gibi bir balık yakalanmış. Bu fazladır ve bir süre sonunda yakalanan balıklar suya geri iade edilebilir yada daha fazlasına gerek görülmeyerek olta atma işi sonlandırılabilirdi. Ancak sizin vicdanınız bunu uygun gördüyse fazladan yakalanan 1 adet balığın haricinde eleştirilecek bir durum yoktur. Vicdani meseleler girer çünki işin içine;)
    Nice bereketli ama kişi başı 10 adedi geçmeyen avlar dilerim:)

12. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Demekki önemli olan kişi sayısı!!!
    Bizim kayıktada kayıkçıdan başka 2 de yeğenimiz vardı demekki bizim balıklarda kayıkçıyı saymayalım 4 kişilik:)
    saygılar...

13. N@mık

N@mık

Favori Kamış:
    Bilgi, Deneyim, Emek, Sabır ve Nasib
    En İyi Avı:
    Kocaman bir hayaldi kaçan
    Burada öyle demiyor ama:confused:

Avda kaç kişi olduğunuz değil kaç kişinin olta attığı ve kendi oltasında ne yakaladığıdır. Her balıkçı kendi oltayından asılır benzetmesiyle;)

Yani Allah'la kul arasında;) Şahitlerin konuşmayacağını var sayarsak:D :D

14. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet abi, boşver başka forumları da, başka forumlarda av yayınlayanları da, ses çıkarmayan forum sahiplerini de... ;) Onlar bizi ilgilendirmez, tebrik ededursunlar... :)

Ben kısaca şunu söyleyeyim mi ? Sirkülere aykırı bir şey görünce uyarmak gerek. Vicdani sirkü başka bir şey, kişinin vicdanı elverdiğince yasal olarak avlanabilir. Ben genelde kişilerin yerine kendimi koyuyorum ve diyorum ki,

Mesela, az önceki örneğine bakarsak, ben bir avlakta 4 gün kalsam ne yaparım.

sürekli olta sallarım... O an açlığımı giderecek kadarını avlakta tüketirim, ki yasal boyuttaki bir sazan bence bir kişiye fazladır... 4 gün kalsam, kendi başıma hadi bir sazanı yiyip bitirebiliyorum diyelim, 4 günde 4 sazan eder. Eve götürmek istediklerimi hesaplarsan 3 tane de öyle, hadi taş çatlasa 4 diyelim, eder 8 sazan. Gerisi tamamen benim av keyfimdir... ;)

Bu nedenle, beni kimin kaç günde ne kadar balık yakaladığı değil, yasal limit içinde tuttuğu miktar ilgilendirir. Tebrik edebilirler kesinlikle, yasal ise sorun göremiyorum. Amma ve lakin, kendime göre vicdanım o avı benimsemediyse, açıkçası çok da içten bir tebrik olmaz benimkisi. :) Yasa 10 tane turna ya da sazan dediyse, o limiti doldurup o balıkları eve götürmek, ille de yasalara uydum ve buna kimse bir şey diyemez demek bana göre değil. İşte bu da vicdani sirkü... Aşılayabilirsek çevremizdekilere ne ala, ama yok aşılayamazsak, yasal çerçevede edilecek tek söz yok elbette... :) Ben yasal limitteki avların tebrik edilmesine kesinlikle karşı değilim. Ama dediğim gibi, bunun vicdani tarafını aşılamak için de uğraşıyoruz, ne yapalım fakirin ekmeği umut. :) Bunu aşılamaya çalışırken de yanlış anlaşılmamayı diliyorum. Sanırım bunun için çabalayan arkadaşlar da aynı umut içerisindedir...

Avın için de tebrik ederim, o bir fazla balık o kadar önemli değil telafi edilir sen duyarlı olduğun sürece. Önemli olan, yeni arkadaşların bundan yanlış sonuçlar çıkarmaması. Dediğim gibi güzel avların ve paylaşımların olacağına inanıyorum. Bereketli avlar dilerim, rast gelsin... :)

15. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Keşke keşke herkes senin kadar duyarlı ve anlauışlı olabilse sitede çok teşekkür ederim undan böyle paylaşımlarım ortak olmayacak asla.
    Sadece kendimce belirlediğim senin gibi anlayış sahibi arkadaşlarıma özel mesaj yoluyla paylaşacağım.
    teşekkürler...

16. simendifer

simendifer Sennur

Mehmet abi, öyle kızmaca küsmece yok... Az önce de söyledim, herkesin ifade tarzı farklı olabilir. Aslında senin avına bir şey diyen yok şu anda, bahsettiğin diğer ava neden tebrik yazdıklarının savunusunu yapıyor arkadaşlar. Onlar 4 günde, sen 1,5 saatte tutmuşsun o yüzden yadırgadık diyorlar. ;) Neler görüp, neler yaşıyoruz bu forumda, herşeye alınır küsersek o zaman arkadaşlığımızın da bir anlamı kalmaz. :) Tabiki eleştireceğiz, tabi ki paylaşacağız. Her zaman avlarını görmek isteriz. Eleştirmek gerekirse yine eleştiririz, tebrik de ederiz. Bu kadar alınma. Ne denirse densin, hepsi de bizim için. Sana özel değil emin ol. :) Ben eminim ki, arkadaşlarım da senin güzel avlarını, paylaşımlarını görmek isteyeceklerdir... Söylenenlere bu kadar alınma, daha çok şey paylaşacağız...

17. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    İyi güzel söylüyorsunda kıskanmayı bu kadar aleniye taşımamak lazım hemde bazı durumları koz kullanır gibi ben arkadaşları buraya ava çağırmak için paylaşıyorum ama izana uzan misali karşılık olmamalı blgesel avlaklarda misafir ağırlamak adettendir anlayış olsa arkadaş hayırlı olsun bizi ne zaman davet edeceksin demeleri lazımken verdikleri cevaplara bakarmısın yok şu yok bu e hadi ozaman gelin siz yapın o avıda birde siz paylaşın bakalım neler tutabiliyorsunuz.Dedim ya anlayış meselesi bunlar.

Gerçi ne diyen desin senin tabirinle ama bir başka tabirde var ki <AVCI AVINI ALIR!!!>:)
    saygılarımla...

18. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Mehmet abi davetini bekliyorum. Burda darılmaca kırılmaca olmaz. Sonuçta sanal bir alem burası, Seninle bu konuyu yüz yüze tartışmak isterim. Benim gibi ne çeşit insanlar biliyorsun.:p Üç kişi için üçbin insana darılmana gerek yok derim. Saygılarımla.

19. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Sağol Gürkan kardeş en kısa zamanda bir organizasyon yaparız inşallah.
    Bu arada tanıyorsundur mutlaka Kütahyada Muammer Albayrak abi var akvaryum ve av malzemesi satıcısı geçen yıl gelmişti buraya misafirimiz olarak görürsen çok selamımı söyle o benim nasıl biri olduğumu çok iyi bilir.

20. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    Günaydın arkadaşlar,
    Afyonkarahisar ve çevresi için Hava ve Av durumunu bildiriyorum;
    Hava bu gün parçalı bulutlu birara gök gürültülü ve sağnak olmasada yinede yağışlı,rüzgarlar her yönden zaman zaman orta genellikle şiddetli esecek akşam saatlerinde şiddetini iyice artırırken beraberinde yağışta bekleniyor barajlarda dalga yoğunluğundan sazancılar için iç açıcı bir av günü olmamakla birlikte turnacılara gün doğdu sayılır kaşıkları hazırlayın kayıkçılarınızı ayarlayın saat 3-4 gibi Karamık gölüne hücuma geçin bu arada yağmurluk almayı unutmayın hatta mümkünse karbonlu kamışlarınızıda evde bırakın yıldırıma dikkat!!!
    Rast gele...
    <vay be eski tv günlerim geldi aklıma,hey gidi günler heeeey>:):):)

Son düzenleme: 2 Ağustos 2007