Ağ Atanlara Izdırap Olduk...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Bu aralar avlar bi hayli sıklaştı. Malum sezon sonu 1 yıllık stok yapıyoruz:) Yine öyle bi av günü...
    24 eylül akşamı malzemeyi toparladık Bayındır Barajına indik. Oltaları attık, çayımızı demledik, oturduk ateşin başına... Zil sesi bekliyoruz, heyecanla. Derken babamdan telefon geldi beni çağırdı ufak bir iş için. 1 saat sonra gelirim dedim enişteme ve gitmek zorunda kaldım... Bundan sonrasını da eniştem anlatıyor... Biz sohbetimizi edip zil sesi beklerken birkaç kendini bilmezin sesi geldi. 3 kişi geldi yanaştı yanımıza. İri yarı olan biri başladı konuşmaya. '' Ağalar biz az ilerde ağ atcaz. Size rahatsızlık vermeyiz. Boşuna şikayet edip de kendinizi de bizi de yormayın ben rütbeliyim! Bize bir sorun çıkaramazsınız. Ha bir de balık tutamazsanız gelin de ağdan çıkanlardan size de verelim, hahaha ( bu gülüşmeler onlara ait )... ''
    Sonra bizim mekanın az ilerisine 5-6 kişi gelmiş, sabahlayacaklarmış. O ara eniştem onlara rahatsızlık vermesin diye önlerine düşen 2 oltayı çekerken muhabbet başlamış. Eniştemle muhabbet eden kişi Oltacılarder'in başkanı çıkmış. Eniştem de ağ atcaklarmış falan diye kısadan anlatmış. Öyle bir durum olursa bana bildirin diye rica etmiş saygıdeğer başkan...
    Neyse ben geldim eniştem bana anlattı durumu. Bunu duyarım da yerimde durur muyum ben:) Kaptım kamışı, ucuna da uyduruktan bir sasi... Başladım at çek yaparak ağcılara doğru gitmeye... Fırsat kolluyorum ağ attıklarına dair bir kanıt göreyim de hemen bildireyim diye. Hava da zifiri karanlık. Sadece suyun üstünde yansıyan ışıklar var, kıyı seçilmiyor bile... Ama çok şükür benim birşey yapmama gerek kalmadı. O kendini bilmezler bota bindiler başladılar açılmaya. Ağ atıyorlar mı net göremedim. Ama gece vakti bot ile başka ne yapılır? Hemen koştum saygıdeğer başkanın yanına. '' Az önce böyle böyle demişsiniz buyrun gelin bot ile açıldılar muhtemelen ağ atıyorlar. '' Emin misin diye bile sormadı, masada birşeyler hazırlıyordu bıraktı öylece, fırladı hemen. İşte o an gerçekten bir kez daha sevdim tüm bilinçli avcıları:) Gösterdim kendini bilmezleri. Başkan yanlarına doğru yola koyuldu. Aradan yarım saat ya geçti ya geçmedi jandarmalar da meraya geldi. Biz o ara toplanmış gitmeye hazırlanıyorduk. Saygıdeğer başkan da yanında jandarmalar ile gafillerin yanına doğru gidiyordu:) Teşekkürlerimi ilettim. Yeter ki böyle durumları bana iletin dedi:) Mevzu artık bizden çıktı. Başkanın kararlı tavrını gördükten sonra cezalarını yemeden kurtulabileceklerini de sanmıyorum:) Bir de kartını bırakmış eniştemin komşusuna. Hemen aldım cebime koydum. Ha şimdi sorcaksınız o akşamın hasılatı neydi diye:) Tatlı suda yaşayan hiçbir hayvanı tutamadık ama karadan 3 tane...:) Sağlıcakla kalın. Saygılar...

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Güzel bir av olmuş.. trofe niteliğinde ..yani hasılat dediğine göre biriside bayagı iriymiş..:) Oltacılarder . lilere benden selam söyle...:)

3. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Nedense ağ atanlar hep rütbeli oluyor :D.

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Nihat kardeşim, yüreğine sağlık...

5. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Üç kara hayvanı...
    Tebliğe aykırı olsa da (2-2 tebliğ sularla ilgili) MAK (tı sanırım ) kararlarına uyar herhalde:D güzel av olmuş tebrikler...

6. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    bravo nihat, 3 tane trofe aynı anda nasip olmaz böyle. :D Tebrikler..

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    duyarlı davranışından ötürü tebrik ederim,bananecilik yapmamışsın:)

benzer hadiseyi ben kışın yaşadım,tatlısu ağzına ağ döşemişler,taaki sahtemi takınca anladım,

jandarmayı aradım 15dk demedi anında 2 ekip damladı:) jandarmayı gören atçekciler topladı takımı gittiler:D jandarma ağı topladı:)

yakın zamanda atılmış ağdan hiç birşey çıkmadı:D

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Izdırap olurmu hiç bilakis merhem olmuşsunuz.Nihat yüreğine sağlık genç kardeşim

9. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Bu rütbelileri toplattırmak lazım. Ağ atarken yakalarsın rütbeli küçücük balıkları alıkoyanları yakalarsın rütbeli yasak mevsimde avlanan yakalarsın rütbeli tırıvırıcı yakalarsın rütbeli. .:mad: :mad:
    Çok güzel olmuş alo jandarma ağcıları yakala... olay bu helal olsun.

10. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

gıcık oldum adamlara.ben olsaydım sırf aldıkları cezayı gözümle görmek için az daha beklerdim ondan sonra bitirirdim avı

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    '' Ben rütbeliyim '' diyen kişi gerçekten rütbeli olsa, bu konuda kendisini deşifre etmez. Olsa olsa, bu konularda deneyimli zavallı bir kişidir. Buradan, kolluk güçlerimizi eleştirmekten lütfen uzak duralım. Haksızlık etmiş oluruz.

12. ertan_06

ertan_06

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    7 kg aynalı sazan, 68 cm turna
    Serkan başkan yapar gereğini sağolsun her derneğe lazım öyle bi başkan..:D

13. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    değerli arkadaşlar bu ağ olayından benimde haberim oldu oltacılarder'in başkanı Serkan abi ve arkadaşlarıda o gece balık tutmak için oradalarmış. Serkan abiyle görüştüğümde gelen ağcıların askeri personel olmadıklarını kendilerini asker gibi tanıtmaya çalıştıklarını söyledi olay yerini jandarmlar ve mamak ilçe tarım müdürlüğünden görevli memur gelmiş. papuçun pahalı olduğunu anlayan ağcılar olay yerinde ne varsa bırakıp kaçmışlar. kaçak avlanan kişiler kendilerini rahat rahat ağ germek için askeriz diye tanıtmışlar bu gibi olaylarda kişinin görevi memuriyet görevi ne olursa olsun 156 yı aramalıyız çünkü kanunlar herkes içindir.bu olaylarla karşılayan tüm arkadaşlarımızdan bu duyarlılığı görsek ne ağ ne tırıvırı avlaklarımıza giremez.

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaşlar cevapta yazdım ama ağcılar RÜTBELİ ASKER DEĞİLLER bunu şikayet edilmemek için uydurmuşlar.

15. faktörübol

faktörübol fedai erdem

En İyi Avı:
    9.5 kğ sazan
    İlginize ve nezaketinize teşekkürler..
    Bende o akşam orada idim. Elimizden geleni yaptık hatta ilçe jandarma komutanı bizleri tanıdığı için sabah gün ışırken yanımıza geldi.. sorunlarla ilgili tefarruatıyla konuştuk kendisiyle sağolsun çok saygıdeğer bir insandi..
    Saygılar...

16. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Oradakiler askeri personel değillermiş ama benim kendi avlağımda karşılaştığım insanlar askeri personel yaşadığım ilçe küçük bir yer olduğu için biliyorum. Bu işlerin takipçisi olması gereken insanlar kendileri bu yanlışları yaparken gördüğümde üzülüyorum doğrusu.

17. tyana

tyana serkan

nihat kardeşim yapmışsın yine bir güzellik.tebrik ederim.bence yakaladığın en güzel balıklar olmuş.demek kara avına da başladın:D davraışın herkese örnek olsun:laughing:

18. çok hoşuma gitti. varol Nihat kardeş.

19. turnaların korkulu rüyası

turnaların korkulu rüyası İbrahim YILDIZ

En İyi Avı:
    TURNA-69 Cm.
    Mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Nihat Kardeş sanada ilgi ve alakandan dolayı teşekkür ederim. Serkan Başkanım bu tür konularda çok duyarlıdır. Gereken kesinlikle yapılmıştır. Diğer tüm amatör balıkçı arkadaşlarında aynı hassasiyeti göstermeleri gerekir. Böyle bir durumla karşılaşınca 156 jandarmayı hemen arasınlar. Balıklarımızı hırsızlara çaldırmayalım.
    OLTACILARDER HER ZAMAN AMATÖR BALIKÇININ YANINDA...

20. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dostum her camiada çürük yumurta olur ama genelleme yapmamak gerekir.eğer kesin eminsen asker olduklarından önce 156 yı ara bir işlem yapmak zorundalar orada birşey olmazsa ilçe jandarmaya git oda olmadı kaymakama git yani ölürsen de yolunda öl. buu konuda olduğu gibi bu olaya inanmaz ve mücadele etmezsek birşey olmaz