Agaşon

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Birahas tarafından paylaşıldı.

  1. BALIĞI ÇAĞIRMA SANATI
    Balıkların doğal koşullarda meraklı canlılar olduklarını farketmişsinizdir. Agaşon tekniği, onların bu davranış biçimlerinden faydalanma temeline dayanır ve açık suda yapılabilecek en uygun avlanma şeklidir. Diğer tekniklerle avlanması pek mümkün olmayan birçok makbul balık bu teknikle avlanabilir.
    Başarılı bir agaşon sonsuz keyif verir. Su altında, avınız ile aynı şartları paylaşarak giriştiğiniz düello, bu ortama ne kadar uyum sağlayabildiğinizle orantılı olarak başarıya ulaşır.
    Her mevsim ve derinlikte yapılabilen agaşon avının tecrübelerle oluşmuş genel kurallarına göz atalım .

    GENEL KURALLAR
    Yer seçimi başarılı bir agaşonun püf noktasıdır. Yattığınız yer ve pozisyonunuz yanlış ise, uzun süre beklersiniz.
    Görüş iyi ise, keşif dalışına pek gerek duymadan, satıhtan yer seçimi yapabilirsiniz. Avınızın aydınlık taraftan gelmesini sağlamak için gölge ve aydınlığın karıştığı yerleri tercih edin ve yatacağınız yeri gölgede seçin.
    Genellikle aynı meralarda dalıyorsanız, dip yapısını ve balık davranışlarını inceleyin ve hatırlayın. Balıklar tehdit altında iken sığdan derine doğru kaçmayı tercih ederler, o halde, derinden sığa doğru yatıp beklemek daha iyi sonuç verir.
    Aynı noktada arka arkaya agaşon yapmayın. İlk denemenize kimse gelmemişse, hemen arkasından yapacağınız ikinci denemeye de kimse gelmeyecektir.
    Seçtiğiniz yere olabildiğince farkedilmeden ulaşın. Dip yapısı uygunsa, apnea kondisyonunuzun izin verdiği ölçüde, dalışınıza geriden başlayın ve agaşon noktasına dipten saklanarak ulaşın.
    Dibe birkaç metre kala palet vurmayı kesin, negatif iseniz sessizce düşmek çok avantaj getirir.
    Seçtiğiniz yere ulaşınca doğru yönde yatın ve dip yapısının size sunduğu tüm imkanlardan faydalanın. İçine sığabileceğiniz derin çatlaklar, erişteler, üzerine yatabileceğiniz yukarı meyilli büyük taşlar uygun yerlerdir.
    Cinslerin davranış biçimleri farklıdır. Levrek, karagöz, kikla agaşona iyi gelirler. Saklandıktan sonra kendinizi göstermeniz hemen sonuç verir. Aksine sinarit ve çipura son derece temkinli ve kurnaz balıklardır.
    Dip yapısı çok engebeli ve taşlık ise, çok zor yaklaşırlar, bu nedenle sinarit avı için düz zeminler daha uygundur.
    Balık davranışları ve avlanma yöntemlerini ayrı bir konu olarak ele alacağız.
    Saklanmanın yanısıra, ses kaynakları kullanmak da balıkların dikkatini çeker. Gırtlağınızdan çıkaracağınız ritmik sesler, kemere veya taşa vurulan kabza, lastik gıcırtıları meraklarını cezbeder.
    Kumluk dipte iseniz, önünüzde bir miktar kum kaldırıp bulanıklık sağlayın. Bu yöntemi sadece kumluk zeminde uygulayın, çamur varsa bulanıklık uzun süre kaybolmaz. Avınız sizi net olarak göremediği için yakınınıza kadar sokulabilir, ancak sizin de onu görme imkanınız kısıtlıdır. Karşılaşma çok ani olabilir. Buna hazırlıklı olun.
    Atış için her zaman hazır olmanız gerekir. Tüfeğinizi kolunuzun devamı gibi ileri uzatabilecek kadar müsait çatlak veya zemin bulmak zordur, ayrıca yön değiştrmeniz gerekirse, kolun tamamı hareket edeceği için avınız büyük ihtimalle kaçacaktır.
    Tüfeğinizi, önünüzdeki uygun bir noktaya, ortasından dayayın. Dirseğiniz kırık pozisyonda iken, küçük bir bilek hareketi ile, tüfeğin yönünü değiştirebilirsiniz. Yattıktan sonra hareket etmek doğru değildir ancak çok küçük değişiklikler gerekebilir.
    Başınızı oynatmayın. Sığ agaşonlarda geniş görüşlü makeler kullanırsanız, sadece gözlerinizle etrafı ve avınızın hareketlerini takip edebilirsiniz.
    Üzerinize birden fazla balık geliyorsa, içlerinden birine odaklanın. Daha büyüğünü görürseniz bile, hedefinizi değiştirmeyin. Çok sık yapılan bir hatadır ve genellikle agaşon, boşa atışla veya hiç atış yapmadan sonuçlanır.
    Tüfeğinizin yönünü değiştirmek isterseniz, bu hareketi çok ağır yapın ve boşta kalan elinizle lastiklerin titreşmelerini önleyin.
    Yer seçimini yaptıktan sonra pozisyon alabileceğiniz noktaları tespit etmek için birkaç keşif dalışı yeterli olur.
    Derinde avlanacaksanız, kemerinizi mümkün olduğu kadar hafif ayarlayın. Değişken ağırlık iyi bir yötemdir ancak elinizden bırakırken çıkacak sesler yüzünden önerilmez.
    Kısa tüfeklerle agaşon yapılmaz. 100 cm idealdir. Güçlü lastik ve 6.5 mm uzun kelebekli şiş kullanın. Makara kullanın ve içinde dalış derinliğinin % 30 fazlası kadar ip olmasına dikkat edin.
    Limitlerinizi aşmayın, son anda yapacağınız atıştan sonra vurduğunuz balığı yakalamak için nefesiniz yetmeyebilir, stres yaşarsınız. Bazen avınız çok nazlanır, bilin ki sizden çok daha uzun süre bekleyebilir.
    Çok sığ suda özellikle levrek avı için, bilek ağırlığı kullanın. Kemeriniz de biraz ağır olsun. Tam doldurduğunuz ciğerleriniz sizi taşıdığı için, bir miktar hava bırakırsanız, düşersiniz. Bu hareketiniz, avınızın üstünüze gelmesini sağlar. Bu avlanma şeklini 1 metreden daha derin suda kesinlikle yapmayın.

    Agaşon yapmak için uygun koşullar nelerdir ?
    Görüş iyi değilse, aşağıdaki balığı göremeyeceğiniz için kule yapamazsınız. Aynı şekilde taşaltı avı için yer seçemezsiniz. Bu durumda, agaşonda balık vurma şansınız daha fazladır.
    Çalkantılı deniz, taş içinde barınan balığı rahatsız ve dışarıda durmaya zorlar. Teniğinizi ilerletmek için iyi fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.
    Agaşon yapmak için balık görmeniz gerekmez, seçiminiz doğru ise ve tekniğiniz oturmuş ise, yattığınız zaman balık sizi görecektir.
    Farklı dip yapılarının birbirini kestiği yerlerde örneğin, eriştelerin içinde döküntüler bulursanız, şansınızı muhakkak deneyin.
    Ani yükselen kıyılar ve topuklar derinden sığa doğru yatmak için idealdir. Avınız yukarıdan aşağıya daha rahat gelir.

    Sığ ve derin suda agaşon
    Agaşon tekniği, varyasyonlarını da hesaba katarsanız, her derinlik ve dip yapısında uygulanabilir. Ancak derinlik farkı, bu tekniğin başarısına doğrudan etki eder. Avlanma bölgesini iyi tanıyor ve derinliği biliyorsanız bu faktörlere göre hareket etmenizde fayda var.

    Sığ suda agaşon
    Özellikle kış aylarında daha verimlidir. Yaz mevsiminde, avlanacağınız sığlıklar, daha yoğun bir baskı altındadır.
    Tekne trafiği, olta balıkçıları, denizi diğer kullananlar, balığı rahatsız eder ve açığa sığınmaya zorlar. Kışın bu hendikaplar olmayacaktır.
    Sessizliğin çok önemli olduğunu tekrar hatırlatalım.Sığ suda, özellikle de çalkantı veya akıntı varsa paletleriniz başınıza dert olur. Onları mümkün olduğu kadar su üstüne çıkarmadan kullanın. Özellikle inerken paletlerin sağa sola kayması, büyük ve siyah bir kütle görüntüsü verir. Bu görüntü, avınız için tehlike ve uyarı anlamını taşır. Çabalarınız boşa gider. Yatacağınız yere mümkün olduğu kadar çabuk inin ve hemen pozisyon alın. Şnorkelinizi atmak önemlidir, dalış derinliğiniz, şnorkeliniz içinde kalan havanın boşalmasına
    yetecek süreyi tanımaz.
    Çalkantı, sığ suda bulanıklığa neden olur, avınızla aniden karşılaşabilirsiniz. Bu karşılaşmayı beklediğiniz için balığa oranla daha avantajlı durumda olursunuz. Ancak atış yapmak için çok hızlı adeta reflekslerinizle hareket etmeniz lazım. Tüfek boyu için 90 cm uygundur.
    Ağırlığınızı dikkatle ayarlayın, yattığınız zaman pozitif olmamalısınız.
    Sığ suda gün ışığı filtre olmaz ve tüm renkler görünür, bu nedenle kamuflaj elbiseler çok daha iyi sonuç verir.

    Derin suda agaşon
    Denize dik inen kayalıklar, açıktaki topuklar veya önceden belirlediğiniz sığlıklar, derin suda avlanmak için çok imkan tanır. Öncelikle, av merası denizden faydalanan diğer gruplar tarafından bozulmaz. Büyük balık, derinde daha rahattır.
    20 metrelerde avlanabilmek, iyi bir apnea disiplini ve su içinde hareket becerisi gerekir. Nefes alma tekniğinizin gelişmiş olması çok önemlidir, bu ilerlemenin de ancak doğru ntrenmanlarla olabileceğini unutmayın.
    Agaşon avı, saklanarak beklemeye dayandığı için, aşağıda geçireceğiniz süreye çok dikkat edin. Ciğerlerinizdeki oksijenin kısmi basıncı derine indikçe artar. Bu da size konfor ve rahatlık getireceği gibi tehlike de oluşturur.
    Bu rahatlığa aldanıp dip süresini zorlamak muhtemel bir senkop için davetiye demektir. Limitlerinizi bilin ve saygı gösterin. İniş ve çıkışınız dahil olmak üzere 1'15" iyi süredir.
    Uygun yer belirlemek için yarım kule ve keşif dalışı yapın, akıntıya karşı inin. Tüfeğinizi, ileri uzatılmış pozisyonda taşıyorsanız, dibe varmadan yanınıza alın.
    Dip yapısı belirlenince, gözlemlerinizi tamamlamak için etrafınızda yavaşça dönün, küçük balıkların varlığı, büyüklerin de orada fakat ilk anda göremiyeceğiniz uzaklıkta olabileceklerini gösterir. İlk yatışınızda gelmemişlerse, büyük ihtimalle, merakları yeterince uyanmamıştır. Küçük yer değişiklikleri ile devam edin.
    100 cm tüfek, güçlü lastikli uzun kelebekli şiş ve muhakkak makara kullanın.
    Agaşon tekniği, her seferinde yeni deneyimler ve heyecan demektir.
    Bu konuda tecrübelerimizin kısa bir özetini paylaştık. Faydalı olacağını ümit ederiz.
    Kaynak : Jak Boeno
     
  2. Carioca

    Carioca Utku Genç

    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    2,5 kg Levrek :)
    Jak Boeno nun bu yazisini daha once de okumustum,ama paylasim için tesekkur ederim,hatirlamis oldum.
    Kendisinin zipkin avciligi teknikleri konusunda bir çok yazisi var ve bu yazilarda çok yararli bilgiler veriyor.
     
  3. ial_35

    ial_35

    Mesajlar:
    53
    pekii benim daldığım yer kumluk ve gennellikle tutlucak pek bişi yok bana ne yapmamı öneririsinizz
     
  4. ial_35

    ial_35

    Mesajlar:
    53
    bir şey daha ben yüzerken diğelimki altımdan bir levrek geçio yada çipura bn onu nası alırım derinlik 7-8metre? agaşon yapsam glirmi?başka nasıl alablirim
     
  5. Carioca

    Carioca Utku Genç

    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    2,5 kg Levrek :)
    levrekler agasona geliyorlar,ama cipura için daha becerebilmis degilim..
    cipuralar çok temkinli hayvanlar.sinarit bile merakina daha çabuk yenik dusuyor..
    kum olan yerde avlaniyorsan kumu hafifce kaldirir ve onunde pus olusturursan da merakla geliyorlar.. hem çok iyi goremediginden epey de yaklasabiliyor.
    ancak ayni sey senin için de geçerli. sen de goremiyorsun :D
    bu durumda ani karsilasmalara hazir olman gerekiyor :)
     
  6. ferdiayaz

    ferdiayaz

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    çanakkale gelibolu
    Favori Kamış:
    apnea 90 olta normal el ve kamış
    En İyi Avı:
    levrek 2,270 kg
    selam ben ferdi bende çanakkale geliboluda oturuyorum buagaşon yöntemiyle levrek nasıl avlanır nerelerde yapabilirim nasıl sesler veya hareketler yapmalıyım aanlatırsan çok memnun olurum birde kalkan nasıl farkedilir kuma saklandıgı zaman resimleri varsa yollarsan sevinirim bilgiler için teşekkürler çok faydasını görüyorum saglıcakla iyi dalışlar
     
  7. Hoş geldin arkadaşım,

    Öncelikle tanışma bölümünden bir başlık açarak kendinizi tanıtıcı girişinizi yapın ki forumdaki arkadaşlarımız size hoş geldin diyerek sizi tanıyabilsinler.

    Lütfen, isim,yaş ve bulunduğunuz ili imza ayarlarınızda belirtiniz.

    İmza ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz.
     
  8. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Ahmet abi bilgiler için teşekkürler,Boeno'nun bu yazısını okumuştum daha önceden,sitemizde de yer alması çok iyi olmuş.Agaşon en verimli ama tekniğe uygun yapılmazsa özellikle derin suda çok tehlikeli boyuta ulaşabilecek bir yöntem.Levrek,orfoz gibi meraklı balıkları avlamak çok keyifli olur.
     
  9. ferdiayaz

    ferdiayaz

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    çanakkale gelibolu
    Favori Kamış:
    apnea 90 olta normal el ve kamış
    En İyi Avı:
    levrek 2,270 kg
    [abi pardon ben farketmedim ayarları unuttum .abi banaagaşon ve levrekle ilgili bişeyler anlatırsanızzz sevinirim,



    ferdi ayaz
    1978 a rh +
    çanakkale gelibolu
     
    Son düzenleme: 18 Nisan 2007
  10. ferdiayaz

    ferdiayaz

    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    çanakkale gelibolu
    Favori Kamış:
    apnea 90 olta normal el ve kamış
    En İyi Avı:
    levrek 2,270 kg
    abi dedigim gibi diger arkadaşlar da balıkla ilgili bilgiler verirseler sevinirim hatta video larınıgönderirlerse daha iyi olur herkese saygılar
     
  11. Fishm@n

    Fishm@n Şenol Sarıal

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    istanbul/üsküdar
    Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Orfoz agaşonla vurulmaz.mağralarda yaşar,müren bekçiliğini yapar+orfoz avı ülkemizde zıpkınla avı yasaktır.agaşon bire bir pratikle daha başarılı olur okumak bir yere kadar merada balık varsa kesinlikle ses yapılımamalıdır.zaten yüzerken yeterince ses yapıyoruz ,ukelalık sanmayın ama 3 12 2007 de iz tv de
    rahmetli ozan'ın sığ su bayılmasını gösterdiler.tamamı yanlış bir sürü canlandırma yaptılar belki izleyen arkadaşlar fark etmiştir,ben yanlışı söylemek istemiyorum çünkü jak boneo sizlere göre usta bana göre kopyacı insanları yanlışa yönlendiriyor.kendisinin cd si varmıkaç metreye inmiş ne avlamış sığ su bayılmasında en önemli insanı hayata döndüren noktayı atlıyan bir kişi bana göre usta değildir.Kusura bakmayın
     
  12. harunyılmaz

    harunyılmaz HARUN

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek
    selam arkadaşlar yeni kayıt oldugum için nereye yazılcagını bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim
     
  13. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Harun kardeşim nereye nasıl yazacağın konusunda deneyim kazandığından şüphem yok. Mesele hangi konuya yazmakta olsa sanırım. Forum bağlantısını seçmeden ve ilgili konuyu tık lamadan bu mesajı zaten okuyamazsın. Bu mesajı okuyabildiğin gibi "yanıtla" butonunu seçerek cevap ta yazabilirsin. Şu an oldukça karmaşık anlattım sanırım ancak bazı şeyleri anlatılması ile değil denenmesi ile daha iyi kavrayabilirsin. Bu plartformda hiç kimse senin alışma ve öğrenme aşamasında olduğunu yadırgamaz. Sürekli şekilde yardım ve destek alacağından şüphen olmasın. :)
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Şubat 2008
  14. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    Kimse kura bakmaz burada Şenol bey, elli tane yanlış, bir tane doğru vardır...kırkdokuzu ayıklanmadan, bu kırdokuz hükümün eğrisi doğru tartışılmadan, anlaşılmadan nasıl o "bir" doğruya varacağız. Seviyeli ve bilimsel bir tartışma olmadan bu nasıl gerçekleşecek...Kimse kusura bakmaz..yanlış anlaşılma vardır, öğrenmede acelecilik vardır hepsi vardır.... bu dostcanlısı ortamda aslında onlar bile yokur....tek amaç olan doğru ya ulaşmak vardır...
     
  15. harunyılmaz

    harunyılmaz HARUN

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek
    çok faydalı bilgiler teşekürler
     
  16. harunyılmaz

    harunyılmaz HARUN

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek
    valla abi sagolasın ya bende acemilik çekerim diye biraz heyecanlanmıştım ama hiçde zor bi tarafı yokmuş ama yeni oldugum için biraz acemilik çekerim diye korkuyordum ama o korkumu yendigimden aminim? sevgi ve saygılarımla.?
     
  17. Jak Boeno

    Jak Boeno Jak Boeno

    Yaş:
    68
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba Sn. Sarıal,
    Nazik mesajınızdan bir dostum vasıtası ile haberdar oldum. Bu vesile ile “balıkavı.net” i de ziyaret etme fırsatım oldu.
    Teşekkür ederim.
    Yerli ve yabancı bir çok forumun aktif takipçisi olmam nedeni ile mukayese imkanı bulabiliyorum. Son derece düzeyli olduğunu görmek çok sevindirici.
    Malumunuzdur, Türk insanının yapısında var olan kadirşinaslık gibi çok değerli bir özelliğimizi her geçen gün daha da arar olduk. Hep alarak ulaşılan olgunluğun en tatmin edici ve güzel yanı, artık vermeye başlama zamanının geldiğini idrak edebilmektir.
    Hakkımda oldukça detaylı veriye sahip olduğunuza göre, koşulsuz ve karşılıksız bilgi paylaşımına ne kadar önem verdiğimi de bildiğinizi varsayıyorum.
    Eksik bilginin nedeni paylaşım hasisliğidir. Senenin kırk hafta sonu suda olmama, beş lisan bilmeme, her hafta en az iki kitap okumama, seyahatlerime, akademisyen dostlarıma, nihayetinde tüm araştırmalarım ve ilişkilerime rağmen eksik bilgilenmiş olduğum konusunda beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
    Sığ su bayılması konusunun işlendiği yarı dramatik yapım, sizin de bildiğiniz gibi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından bu yapımda yer alan herkes gibi hiçbir maddi beklenti içinde olmadan gerçekleştirildi.
    Amaç, bu ülkede su altı avcılığı konusunda verdiğimiz tüm emekler ve bugüne kadar olan tüm uğraşılar gibi, yeni başlayan arkadaşlar için eksik bir yapıyı daha tamamlamaktı.
    Kötü dramatize edilmiş, kötü seslendirilmiş hatta kötü ön plan çekimleri yapılmış olabilir. Elimizden bu kadarı geldi. Muhakka eksik bilgi vardır tabi ki. Özellikle yanlışların ayıklanması konusunda sizlerin çok daha iyisini yapacağına eminim.
    Ricam, uygun görürseniz eksiğimizi tamamlamak için yardımcı olmanızdır. Bu konuda vereceğiniz tüm bilgiler, mevcut alt yapıya isminiz zikredilerek ilave edilir.
    Su altı avcılığı konusunda günümüz duayenleri, tüm bilgileri çok özelmişçesine kendilerine saklarken, bu güzel uğraşıyı el yordamı ile öğrenmeye çalışıp hayatlarını veren onca genç insan kaybedilmişken, edindiğimiz tüm tecrübeyi, biriktirdiğimiz tüm bilgileri koşulsuz paylaşmak, bir dernek kurmak, bizleri anlamsız kurallarla bağlayan sirküler için aylarca uğraşı vermek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı masası’nda oturabilmeyi ve tartışabilmeyi başarmak, bir küçük adım dahi olsa yenisi için bu kurum tarafından resmen davet edilmiş olmak, eksik bilgili bir belgesel yapmış olmak ve en önemlisi tüm bunları bu ülkede ilk defa yapan olmak, önyargılı eleştirilerinizde medeni kalite kriteri olarak dile getirdiğiniz, avlanma becerileri, avlanma derinliği, vs gibi konulardan beni her zaman çok daha fazla gururlandırmıştır.
    Belirli bir yaşa geldikten sonra, insanın, vaktini harcamak, müziğini dinletebilmek, sohbetlerini paylaşmak, trofelerini onurlandıracak sofralarda misafir etmek üzere dostlarını seçmek hatta cevap yazmak konularında seçicilik lüksüne sahip olması gerektiğine inanıyorum.
    Su altı avcılığı konusundaki becerilerimle ilgili merakınıza gelince, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı bunları giderebilmeniz ne yazık ki mümkün olmayacak. Yapabildiklerimden çok bugüne kadar yapmış olduklarımla ilgilenirseniz sizin de eleştiri yapmanın ötesinde, en azından çevreniz için bu emeklere katkıda bulunmanın mutluluğunu tadacağınıza eminim.
    Saygılarımla
    Jak Boeno
     
  18. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba, aramıza hoşgeldiniz. :)

    Bugüne dek, sizden öğrendikleri ile bizlere bilgi aktaran çok arkadaşımız oldu. Bilgilerinizi bize kadar ulaştırabildiğiniz için size çok teşekkür ederiz. Artık aramızda olduğunuza göre, sanırım direk sizden bilgi almak, bizler için çok daha keyifli olacaktır. Tecrübelerinizden her zaman faydalanmak ve keyifle okumak isteriz. Yeniden aramıza hoşgeldiniz diyor ve keyifli paylaşımlar diliyorum. :)
     
  19. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Aramıza hoş geldiniz, Sizi aramızda görmek mutluluk verici.
    Engin tecrübe ve bilgilerinizi bizlerden esirgemeyeceğinizi biliyor, keyifli paylaşımlar diliyorum.
     
  20. serdargoller

    serdargoller serdar

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    265
    Şehir:
    İstanbul-kadıköy
    Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    Balığı oltayla çağırmayı yeğlerim.agaşon tekniğinin amatör balıkçılık formunda öğretilmesine karşıyım.