Ağustos avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. bazlama

bazlama HASAN

Anlatım şahane ,balıklar harika.Tebrikler...

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Çok teşekkür ederim İnan :) Beklemedik bir zamanda yapılan av gerçekten büyük keyif.
    Bir süredir senden ses seda çıkmıyor kardeşim, umarım sıkıntılı bir durum yoktur. Avlarında başarılar dilerim, çok daha güzelleri İnşallah seninde oltana uğrar, rastgelsin :)

Dip yapısı: Açıklar neredeyse tamamen eriştelik. Buda yaklaşık 90-100 mt. arasına denk geliyor. Bunun hemen ön kısmı (benim atış yaptığım yerler) kıyı suyuna gelene kadar kumluk ve ara ara eriştelikli. Kıyı suyu ise her sahildeki gibi ince taşlık.

Atış yaptığım yerin kağıt üzerinde hiçbir artısı yok.

Ama olayı bir resimle anlatayım :

Atış yaptığım yer resimde sağ taraf.. Fotoğrafta tam çıkmamış ama ortadaki köpüklü dalganın sağına dikkat edersen uzantısında belli bir bölgede hiç dalga oluşmamış ama devamında aynı hat üzerinde dalga başlangıcı görülmekte. Yani arada derinlik farkı var. Zemin, sığ-derin-sığ şeklinde oluşmakta. Balıkta bu açığa kadar uzanan çanak yapmış zeminde yemlenmekte. Bende atışları bu kanal üzerine yaptım. Bizim buralar öyle çok bereketli av veren yerler değildir. Alakasız bir yerde yaz günü (tabi gündüz ki yağmur ve rüzgarında etkisiyle) 4 farklı tür balığın en büyük etkeni bence budur kardeşim :)

Daha önce bu olta attığım noktadan hiç avlanmadım. Balık yakalamasam bile sessiz sakin bir yer bulup kafa dinlemeye çoktan tavdım. Sahilde tenha bir yer bakarken dalgaların bu durumunu görünce buraya konuşlandım.

Kafanı biraz daha bulandırayım; ay hilal durumundaydı gece 11 gibi batara/dağ arkasına girdi. Balıklarda ay batara girdiğinde gelmeye başladı :)

Teşekkür ederim Ersin kardeşim, rastgelsin :)

Çok teşekkür ederim Hasan Abi, güzel avlarının devamını dilerim, rastgele :)

3. nester

nester Ersin

suyu gerçekten iyi analiz etmiş ve anlatmışsın hocam.çok teşekkür ettim.avlarnızın ve raporlarınızın devamını dilerim