Ağustos ayı en iyi avı (tatlı su)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

?

Sizce Ağustos ayının en iti avı kime ait

Anketin kapanma tarihi 30 Eylül 2007.
  1. Hidrojen

oy sayısı 7
    5,6%
  2. flazer

oy sayısı 30
    24,2%
  3. gerçekbalıkçılar

oy sayısı 18
    14,5%
  4. ufukkula

oy sayısı 9
    7,3%
  5. 06turna06 (ankara ekibi)

oy sayısı 60
    48,4%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. simendifer

simendifer Sennur

1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren YAPTIĞINIZ EN İYİ AVDA sizide net olarak görebileceğimiz şekilde bir FOTOĞRAFINIZI ÇEKİN, HİKAYENİZİ ANLATIN ve bu konuya ekleyin (yanlızca fotoyu koyun ve fotoyu koyanın yorumu hariçinde yorum yazmayın). Bunları Ağustos ayı bittiğinde bir anket yaparak oylayacağız (orada yorum serbesttir) ve anket sonuçlarına göre birinciyi seçeceğiz.

KURALLAR

1. KESİNLİKLE ÇEKECEĞİNİZ RESİMDE KENDİNİZDE GÖRÜNMELİSİNİZ.
    2. AVINIZLA BİRLİKTE ÇEKİLDİĞİNİZ FOTOĞRAF, MUTLAKA AVLAKTA ÇEKİLMİŞ OLMALI
    3. AVINIZIN HİKAYESİNİ ANLATINIZ.
    4. RESMİ KOYAN ARKADAŞIMIZ HARİCİNDE YAPILACAK YORUMLAR SİLİNECEKTİR.
    5. YARIŞMA 31-08-2007' de BİTECEKTİR.
    6. KİLO LİMİTİ GEÇERLİ OLAN AVLARDA KİLO, BOY LİMİTİ GEÇERLİ AVLARDA BOY ÖLÇÜSÜ MUTLAKA BELİRTİLMELİDİR

ÖDÜL

"ANA SAYFAMIZIN BAŞ KÖŞESİNDE OLACAKSINIZ"

NOT :Yarışmaya katılan avlar yöneticiler tarafından seçilmemekte, herkes kendi avını eklemektedir. Sadece eklemede sorun yaşandığında yöneticilerden yardım istendiği için bazı avlar yöneticiler tarafından eklenmektedir. Dikkate alınmasını rica ederiz.

ÖNEMLİ : Yukarıdaki kriterlerden herhangi birinin eksik olduğu fotoğraflar silinecektir. Bu nedenle fotoğraflarınızda mutlaka avınızla birlikte sizin de görünüyor olmanız ve avın hikayesini anlatmanız gerekmektedir.

2. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak

Kandira kaymaz goletine bir cumartesi gunu gece saat 01:30 iş cıkısı gitmeye karar verdim oglumuda uyandırıp arabamızla yola koyulduk. Saat 02:30 sularında golete ulastık ilk isimiz botumuzu sisirmekti yemleme icin olmaza olmazlardan yemleme den sonra oltalarımızı botla uygun bir yere cektik ve beklemeye başladık. Sabah saat 6:30 sıraları sanki bir alarm sesi duyar gibi oldum. umursamadan uyumaya devam ettim 5 dk sonra bip bip sesini tekrar duydum ve sonra bippppppppppp hemen cadirdan cıkıp oltalara baktım ve 3 m lik surfkamısım neredeyse suya degecek kadar yatmış ve saga dogru diger oltaların uzerinden gecmiş ve gezmeye başlamıştı hemen kamısın basına giderek dam marka makinamın ön kalamasını birazcık sıktım tabi cok yuklendiginde yol alabiliyordu. tamamen kalamayı kapatmak balığın misinayı koparmasına sebep olur. Golette otlar gozukuyor balık ise onlara dogru yol almıstı. Kamısımın dezavantajı ise istedigim gibi kontrolu Saglayamıyordum. kamısı 8 yapıyordu. balığıtam ters tarafa cevirmem gerekiyordu. Balık yavaslamıs artık kalamayı ceviremiyordu. ve balıgın yonunu sola dogru cevirdim. Simdi isim daha kolaydı. Misinayi kısaltmaya devam ediyordum.Balık su uzerine birkez cıktı ve tekrar daldı. umdugum kadar değildi ama cok sert ve huysuzdu. yaklasık 5-6 kg gibiydi simdi daha rahatlamıstım. sarmaya devam ederrken balık tekrar yuklenmeye basladı kamısı iyice bukuyordu. kucuk olmasına ragmen cok sertti biraz daha yol verdim yavaslayinca tekrar cekmeye basladim 7 yasinda ki oglum emre uyanmıs beni izliyor ve merakla bekliyordu anlamsız sorular soruyordu. balıkla aramda yaklasık 15 mt kaldı ve balık uysalca bana yaklasıyor hatta bana dogru yuzup isimi kolaylastırıyordu. artık balığı net gorebiliyordum fırdondu gozukuyordu bulundugum yer derin bir yerdi balığı kepcelemem kolay olacaktı. 63 cm lik kepcemi suya yatırdım kamısı sağ elime kepceyi sol elime aldım. balığı kamısa yon vererek kepceye yatırdım. balığı kepcelediğim an hem oğlum hemde ben cok mutlu olmustuk. O gun baska balık vurmayınca toparlanıp evimize geldik balığı tarttıgımızda 5,450 kg geldigini gorduk.

herkese rastgele

10.08.2007
    Yer:Kocaeli Kaymaz goleti

Agırlık :5,450 kg

uzunluk:72cm

3. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    arkadaşlar ağustos ayı benim için epey bereketli oldu tutlan balıkların haepsini 3,5 metrelik düz makarasız kamışla yakaladım inanılmaz mücadele verdim görseniz gülersiniz bi elimde kepçe bi elim de olta sopanın bazen kırılcağını zannettim ama her seferin de yüzümü kara çıkarmadı taki son kızıldamlar seferin de oltam rahmetlik oldu:D neyse resimlere geçelim ilk balık 4 küsür kilo benimki 4 kg sa yukardaki nsl 6 oluyo anlamış deilim [​IMG]
    yukarıdaki balığı vezirhan kum ocaklarında yakaladım mustafa abim ve bozüyüklü hakan büyük avcı fehminin yardımları sayesinde;)

sıradaki balık güzel bir aynalı2,5 kgcivarı

şimdi ki resimler kızıldamlarda tutuğum balıklar bunlar1 kg civarı

sıradakiler 2 şer kg civarı

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 29 Ağustos 2007
  4. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Alabalık

Eğer ilkokul çağlarımdaki 2 metrelik oltalarla yaptığım dere avlarını saymazsak benım siteden edindiğim tecrübelerle yaptığım ilk tatlısu avım oldu.Tatil için gittiğim memleketim Mersin/Silifke'de Gezende Baraj Gölünde çok ucuz bir kamış ve makınayla,mısır takarak gezer kurşunlu takım ile yakaladım bu alabalığı.Evde 26 cm gelen bu balığı Önemli olan katılmaktı diyerek oylamaya sunmak istedım.:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Eylül 2007
  5. Gercekbalikcilar

Gercekbalikcilar Eyup Ünal

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Merhaba arkadaslar Türkiyede izini bittirdik ve döndük yine gurbet ellere. EEE buraninda kahri anca balik tutmakla cekiliyor.
    Bugün isten sonra baliga gitmeye karar verdim, yerime yerlestikten sonra öncelikli olarak kurtla avlanmaya karar verdim aradan 15 dakika gecti bir hareketlilik olmadigi icin avlanmaya peynirle devam ettim. Peynirli avimda ikinci atisimda oltaya 40 cm dagalasi vurdu ve hemen kiyiya aldim.

Hemen avima peynirle devam ettim ve bir kücük dagalasi daha yakaladim ve tabiki kücük oldugu icin hemen geri saldim.

Kücük baligi yakaldiktan sonra bir saat gecti ve bir tik yok yemi degistirmeye karar verdim ve peynirle beraber sogulcan da kancaya taktim ve bir 10 dakika daha bekledim oltayi cekeyim dedim balik bizim yemi indirmis migdeye banada kiyia cekmek kaldi 50 cmlik Dagalasini.
    Arkadaslar bu 50cmlik dagalasi benim tüm bir hafta is yorgunlugumu ve stresimi aldi.Herkese rastgele.......:D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Eylül 2007
  6. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Sevgili arkadaşlarım.
    Bildiğiniz üzere yaklaşık 50 gündür izmir organizasyonumuz başlığı altında buluşmakta idik.Biz ankaralı arkadaşlarda bir araya gelip,bu organizasyonda,
    çorbada tuzumuzun olmasını istedik.Bu doğrultuda cumartesi günü bazı arkadaşlarımız yemlik gümüşü yaparak avlak yerimiz olan karakeçilli ye yola çıktılar.Geride kalan arkadaşlarımızda akşam saat 22 den ihtibaren avlaga geldiler.Bizlerin yanına gelerek desteklerini esirgemeyen modlarımız Aylin eşi Utku ve arkadaşları,Barış ve arkadaşlarına,Erhan ve çocuklarına teşekkürleride bir borç biliriz.
    Sabahın ilk ısıklarında bot ve teknesi olanlar onlarla ,olmayanlarda kıyıdan balık tutmaya çalıştılar.Balık toplama yerine ilk önce aliterzi 06 tarafınan ulaştırıldı balık tutma işlemi öğleye kadar pek verimli degildi.Acaba izmire balık götüremeyecekmiyiz diye düşünürken üst üste balıklar gelmeye başladı.west_1979,06pike06,aliterzi 06,Asi gecekondu,turna006,yasin ve bendeniz 06turna06 sitemiz üyesi olamayan arkadaşlarımızla beraber en küçügü 43 cm en büyüğü 85 santim en irisi olmak üzere 37 adet yakaladık.
    av alanındaki görüntülerimizde aşağıdadır.
    Saygılarımızla

soldan sağa;
    yasin,06pike06,asi gecekondu,west_1979,06turna06,Faruk,aliterzi 06

7. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Benim oyum Turgay abime ,hayırlı uğurlu olsun:)

8. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    mehmet abi benim sazanları es geçtin he:D

9. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Adaş senin avında süper ama görmedinmi TURGAY hocamın Turnayı:D :D

10. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    takılıyom memet abi :D bende terettüt ettim zaten turgay abiye mi versem kendimemi diye

11. ozan

ozan Ozan

turgay abi ben o balıkları tanıyorum oyum ankara ekibine. ne yediydik be:D

12. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Benimde oyum Turgay abime gitti :)

Maşallah boy,pos,endam, Kutlarım Turgay abi.;)

13. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Ufuk kardeşime ver sende dengeleri koru :)

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hepsi çok güzel oyumu hangisine verdiğimi söylemiyorum birini söylesem diğerine haksızlık olucak hepsi birbirinden güzel herkezi tebrik ederim :D

15. prof_turna

prof_turna

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 4,5 kg.
    helal olsun turgay abi balıkları daha önceden de gördük ama o kuzu yokmu o kuzuuu baktıkça bakası geliyor insanın :) darısı başımıza diyelim bildiğin üzere yarın turnaya gidiyoruz. benim oyum hiç şüphesiz sana ve ankara ekibine. emeği geçen herkese sevgiler saygılar...

16. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Benim oyum abime gitti bilir o kendini ;)

17. gözde86

gözde86

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaya balığı 500gr
    Aşkım ve benim oyumda abime.
    Saygılar.

18. gözde86

gözde86

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaya balığı 500gr
    Afiyet olsun:D

19. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    benim oyum gurbetçilere..alabalık çok güzel :)

20. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    benim oyum turgay abime...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.