AĞUSTOS Ayının En İyileri - DENİZ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında berhan tarafından paylaşıldı.

?

AĞUSTOS Ayının En İyileri - DENİZ

Anketin kapanma tarihi 11 Eylül 2006.
  1. Şimendifer (nam-ı diğer Sennur)

    8,7%
  2. Deep Ocean ( Murat )

    oy sayısı 0
    0,0%
  3. Anil20

    6,5%
  4. Amd Athlon ( Emre )

    2,2%
  5. Kancacı ( Ufuk Şentürk )

    2,2%
  6. Saroz Fatihi ( Aziz Eroğlu)

    13,0%
  7. MGB (Gökhan) & N@mık

    17,4%
  8. Bassiptor

    oy sayısı 0
    0,0%
  9. Berhan Berki

    23,9%
  10. Hamdi, Murat, Ethem, Sunay Kaptan

    26,1%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. berhan

    berhan

    Mesajlar:
    56
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    hertürlü olta takımı
    En İyi Avı:
    16,5 kg akya
    denizin kralı sino

    Cumartesi çıktımız yolculukta pazartesi günü palamutbükündeydik saat 4 ü gösteriyordu.Aslında denize baktığım zaman pek dalışa uygun gibi gelmedi fakat kaptan ilerdeki buruna git diyince hadi bi şansımı deniyeyim dedim.malum yrm saatte anca giyindik kuşandık atladım suya.Fakat oraya gidene kadar iyice çöktüm çünkü etrafta hiçbirşey yoktu Neyse burna varınca meranın biraz daha hareketli oldunu gördüm başladım taş altı yapmaya, birka. sargoz falan aldım ama kayda değer diillerdi,daha sonra yaklaşık on metre altımda agaşona uygun bir taş gördüm nefeslenip daldım,bekle babam bekle bekle babam bekle ( 1 dakika en fazla:) ) sadece küçük sargozlar geliyo yukarı çıkmaya başlarken ileride bir karartı gördüm ama nafile ciğer kalmadı sonra biraz soluklanıp hemen tekrar daldım bu sefer o koca kafa bana doğru gelmeye başladı heyecandan kalbim yerinden çıkçak,en son ana kadar bekledim artık nefes biterken sıktım tam yanağından girdi şiş,makarayı açıp yukarı çıktım alması baya bi zor oldu ama sonunda kucağımdaydı muhteşem hayvan,vurduğum en büyük sinaritti ve ben hala inanamıyorum.Cami yıkılmış ama mihrap yerinde Berhan dedim kendi kendime.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 4 Ağustos 2006
  2. bassiptar

    bassiptar taner

    Mesajlar:
    107
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    mırmır1,250 kg.Eşkine 2 kg
    cumartesi akşamı arkadaşlar havanın çok sıcak olduğunu bir şekilde serinleyebileceğimiz bir kıyıya kendimiz atmamız gerektiğini ısrarla söylediler.. ve Erdeğe gitmeye karar verdik Erdeği biraz geçtikten sonra koylardan birinde kamp yaptık..

    tabi yola çıkarken boru kurdu almayı unutmadım.. oltaları deniz kıyısına sıraladım.

    çok geçmeden yani yaklaşık 10 dakika sonra oltam çaktığım yerden fırladı ve yere düştü.. bu olay sabaha kadar çok kez tekrarladı.. 6 adet mırmırı kıyıya çıkarabildim.. ancak kıyıya yakın yerde kaçırdıklarım hala üzüntü duymama sebeptir.. 8 numara norveç iğnesi kullandım.. çapariyi kendim yaptım..dip oltası attım.. yaptığım çaparilerde 25 lik misina kullandım.sanırım hatam bu oldu... kaçan balıkların sebebi kullandığım misina olmalı.. iğnesi ile beraber balık denizde kaldı.. misina da iyi bir tercih yapabilseydim biraz daha iri olanlarını da alabilirdim diye düşünüyorum.

    bu ilk defa başıma gelmişti.. şimdiye kadar böyle mırmır almamıştım.. turna aldım, sazan aldım ama.. hiç mırmırın bu boyu ile karşılaşmamıştım.. alanları görmüştüm ama .bunu onların kıyı balıkçılığı tecrübesine bağlıyordum.

    tekne ile balık avcılığı yapan arada göllerde sazan arayan biri için deniz kıyısından boyu 20- 35 cm arasında balık almak bir hayaldi..

    ben hayalimi dün gece gerçekleştirdim..

    arada dil balığıda ekstradan çıktı . :)

    [​IMG]

    [​IMG]


    kullandığım malzemeler.. 3.0 mt .kamış.. virax makina.. 8 numara norveç iğnesi..

    (maalesef) 25 lik misina lı çapari .. 40- 50 gr kurşun.. ve boru kurdu..

    kıyıdan akşam karanlığı bastırırken 10 - 15 metre ileriye..

    gece boyunca ise hemen kıyıya yakın 7-12 mt ileriye doğru oltamı salladım..


    maalesef bu resimlerde kendimi çekekmemiştim .. arzu ederseniz silin..
     
  3. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Gökhan (MGB) ve Namık (N@mık) arkadaşımıza ait av fotoğrafları ve avın hikayesi

    Başrol Oyuncuları:
    MGB(Gökhan) & N@mık

    N@mık : İlk Palamut Avı Tecrubemdi...

    Hafta arası kaçamağı yapalım dedik ve MGB ile anlaşıp bir tekne kiraladık. Palamut zamanı başlamış ve teknecinin tavsiyesi palamuta çıkmaktı. Ben Mercan diyordum ve MGB lambuka diyordu her laf arasında. Bense Antalyada Lambuka ne gezer Gökhan diye mırıldanıyordum sessizce.

    Sabah 04:00 de atladık tekneye...

    Ben sabah tezgahlarda gördüğüm 15 cm lik palamutların etkisiyle hiç oralı değildim açıkçası. Neye kısmet çıkarsa, her an 10 kg lık bir kuzunun asılmasına hazır vaziyette, çok parçalı bir rapala çekiyordum. Bir ara tekne durdu ve ben ne olduğunu anlamaya çalışırken, bir baktım Gökhan tekneye koca-koca çingene palamutlarını çekiyordu.
    Hemen elimdekini bırakıp çapariyi diğer oltaya takmaya başladım ama ne fayda Gökhan öyle bir avantaj yakalamıştı ki ilk oltada, avın sonuna kadar yetişemedim onun sayısına....

    Antalyada balıksızlıktan şikayet eden ben, yarışa girmiştim bir ara, espiri gibiydi.
    Aşağıda göreceğiniz balıklara bakmayın benim en iyi avlak saham balikavi@net, en iyi avımda Gökhan olmuştu. Uzun zamandır kendime bir arkadaş arıyordum ve buldum. İnşallah öbür Antalyalıları da çekeriz aramıza...Bakalım Hayırlısı...

    Av Detayları :
    Tekneci Pamamutun yemleme yerine doğru sürüyor tekneyi. Denizin üstü bayram yeri gibi, Palamutlar da çapariye atlıyor. Tekneci tekneyi durduruyor ve size kalan 4,5,6,7 veya 8'li Palamutları ve arada sardalyaları tekneye çekmek, Bu arada çapariyi karıştırmadan geri göndermek.

    Tecrübe ve Tavsiyeler:

    * Çapari tüyü kesinlikle beyaz olacak
    * Tüy yerine beyaz silikon balık da iş görüyor ama çok nadir.
    * Kamışla çapari çekilmiyomuş be kardeş yaa...
    * Benim gibi acemiyseniz mutlaka yanınızda bol miktarda çapari yedeği bulundurun zira av zamanı sınırlı çapari ayıklamak işkence!
    * Çaparini sonunda mutlaka Kaşık veya Rapala olacak zira çaparinin sonu hiç boş çekilmedi.
    * 8 mt lik teknede 3 olta fazla 2 kişi kaşık çeksin 4 kişi balıkları toplasın.
    * Lambuka için Palamuttan vaz geçip Rapala ve turuncu silikon balık kullanmak gerekli..Birde Duba diplerini yuva yapıyorlar oralarda tavaf etmek lazım.

    (Not: Sennur Hn. Kusura bakmayın, piknik resimlerini yayınlayamıyoruz zira çaya, kahveye ve sigaraya zaman bulamadık balık çekmekten. Oysa o kadar uğraştım börek açmıştım. Tüh..! Yazık oldu.


    MGB: Bu zevk tarif edilmez, yaşanır...

    İnanın, bugüne kadar geçirdiğim en zevkli ve hareketli avlardan biriydi.
    06:00 civarı ilk balıkların çekilmesiyle başlayan hareketlilik 2-3 saat boyunca hiç durmadı. Adrenalinin sürekli arttığı teknede boş oturmak yok, gözler sürekli deniz üzerinde yaylıma çıkmış ve suyu şapırdatarak dalgalandıran palamutları arıyor, tekne devamlı sürüleri takipte.... Nereden çıkacakları hiç belli olmuyor. Aniden bir ses, sol taraftaaa... ve tekne sola doğru dümen kırıp son sürat sürünün bulunduğu yere doğru hareketeniyor, derken bir an da kendinizi balıkların tam içinde buluyorsunuz, her tarafınız palamut.... ve tekne yavaşlıyor, birer ikişer elinizde ki çapariye atladıkarını hissediyorsunuz, çapari daha da ağırlaşıyor, bir tane daha bir tane daha derken,5-6 tane palamut bir anda oltanızda; (1 kg' dan daha fazla balık bir anda oltada...) Asıl zevk bundan sonra başlıyor, asıl maharet gerektiren tarafı da burası, balıklar çok hırçın bir sağa bir sola savuruyorlar takımı ve sizin onları düşürmeden tekneye almanız lazım... Bir, iki, üç, beş derken bir bakmışsınız kovanın yarısı tek seferde dolmuş...

    Tabi siz hep böyle devam edeceğini sanıyorsunuz ancak, artık o sürü yok... Tekrar aramaya koyuluyorsunuz sürünün yerini, en fazla 15-20 dakika sonra tekrar beliriyor su üzerinde ki o karaltı, binlerce palamut.... Sizin yapmanız gereken sadece çaparilerle o sürünün içinden geçmek... Hooppp olta doldu yine, haydi çek tekneye... Nasıl da güçlü balık, çekerken çok eğlendiriyor insanı... Sizi adeta bağlıyor kendine, ve o his ki sizi bütün balıkları çekmeye yönlendiriyor. Ama dur demek lazım, yoksa bunun sonu yok, hırs yapmanın da hiç gereği yok... Bize 7-8 kg balık yeter diyor ve duruyoruz artık... Kim yiyecek diye düşünmeyin, iş yerine gidip fotoları gösterince ertesi gün balıktan eser kalmıyor.... 3 tane ona 5 tane buna derken bakmışsınız bitmiş... Afiyet olsun dostlar, löp löp et olsun...
    İşin en zevkli tarafıda bu, tuttuğun balığı sevdiklerinle paylaşmak...

    Bugün benim geçirdiğim en güzel av günlerinden biriydi. Bu günün diğer bir önemi de Namık arkadaşımla tanışmam oldu, dilerim bugün başlayan arkadaşlığımız daimi olur...

    Buradan tüm formda ki arkadaşlara sesleniyorum (özellikle de Antalya' da kilere), eğer imkanınız var ise bu ava mutlaka gidin, ve bu zevki tadın.... Şunun şurası en fazla bir ayı daha kaldı bu avın...
    Bir daha ki sefer gelecek seneye.... O yüzden elinizi çabuk tutun....
    İşte fotolarla av günü:


    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. sarozfatihi

    sarozfatihi

    Mesajlar:
    52
    Şehir:
    Ankara ve Gelibolu
    Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    Hangisi???
  5. kancacı

    kancacı

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    ordu
    Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 1.10 kg
    uzun zamandır balıga gıdemıyordum baktım ısım yok gıdım dedım ıyıkı gıtmısım cok bereketlı bı av oldu sabah saat 06.00 da av yerımdeydım balıkları takıp etmeye basladım yavas yavas parıldamaya basladılar hadı oglum ufuk dedım bısmıllahı cektım ve balıga yapıstırdım sacmayı balık sacmaya bı vurdu hemen daldım sacmayı topladım ılk attıgım sacamada pek balık yoktu 4 kez attım 4. atısımda buyuk olan balıgı aldım cok zevklıydı.

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]
     
    Son düzenleme: 20 Ağustos 2006
  6. kancacı

    kancacı

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    ordu
    Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 1.10 kg
    buda iki olsun

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    bunları dun gece yakaldım.herzaman oldugu gıbı serpmeyle yakaladım.neyse hıkayesınıde anlatım saat 8 sularında ahmet abı benı evden aldı av yerıne vardık denız bıraz talazlıydı ama yınede sansımı denım dedım basladım sırayla atmaya ıkı uc atısta balık yoktu sonra yerımızı degıstırdık az ılerıde plaj cıkısına gıttık atmaya basladım balıkları aldım saat te 12.30 olmustu bu kadar yeter denizi kuruturum sımdı dedım :)8 parca balıkta ahmet abıme verdım ve avımı bıtırdım.
     
  7. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Zargana dalında :D

    Evet sabah yine k.çekmeceden bir güzel aldığım kurtlarımla birlikte yeşilköy sahiline indim, dünkü gibi dalglı bir deniz yoktu daha durgundu. Bi süre sıkıcıydı ne vuran vardı nede gelen ama sonra ufak tefek kıpırdanmalarla birlikte kefal ve zarganalar renk vermeye başladı. Zaman zaman hareketlenen deniz zaman zaman hiç balık vermiyordu. bir iki kefal ve zargana derken alttaki resimde de gördüğünüz gibi okyanusta yolunu kaybetmiş bir zargana azmanı ile boğuşmaya başladım zaten kenara bıraktığım kamışı yerinden öyle bir çıkarrtı ki azkalsın kamışımdan oluyordum neyse kamışı yakaladım ama bırakın balığı çekmeyi motoru sarmak bile çok zordu, balığı kıyıya alana kadar motoru 3-4 sefer resmen sarmaya gücüm yetmedi. Neyse bu hayvanı kayalıkların üstüne alır almaz misinamı koparttı (malum ağırlık) ve klayalıkların arasına gitti ama bu balığı tekrar denize göndermek benim için intihar ibi bişeydi çok mücalede ettim ve sıkıştığı yerden çıkartıp livarıma attım oradaki yaşlı amcalar bile bu güne kadar böyle bir zargana gördüklerini hatırlamadıklarını söylediler. Herneyse akşam 8 e kadar kaldım sahilde 2 kefal 14-15 tane de zargana aldım. Tuttuğum ufak Zarganaların birkaçının kuyrukaltından da yem yaptım amaaçıkçası kurta daha iyi geliyor gibi geldi bana çok mecbur kalmazsam artık zaragana kesmem yani elimde kurt kalmazsa keserim artık.
    Resimler aşşağıda hafta sonunu iple çekicem herhalde.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. anil20

    anil20

    Mesajlar:
    414
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    gırgır dip takımı ve şamandıra
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 5 kg.
    bunlarda benden arkadaşlar sabah 5.50 denize yola çıktık.kendi yapmış olduğumuz kaz tüyünden çapariler ve kırmızı beyaz renkli pipeplerden 3-4 cm keserek iğnenin etreafına takarak tekne ile seğirtme yaparak tuttuğumuz balıklar


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
  9. deep ocean

    deep ocean

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    166
    Şehir:
    İST-Avcılar
    Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    Murat: Sakarya nehri ağzından Yaprak çinekop

    15 günlük tatilimde karasuya gider gitmez ilk işim oltamı kapıp Sakarya nehrinin Karadenize dökülen yerine koşmak oldu..

    İlk gün sadece ortamı tanımak amacıyla gittim neye nasıl olta ve ne yem kullanılıyor diye...

    Kefal yakalanıyordu.. hedefimde o olacaktı...

    yanımda 2 kez birer kiloluk kefal çekmeleri beni heyecanlandırmıştı. kiloluk hele birde orda tanıştığım bir abinin 2 kilo civarında kefali havaya kaldırırken 0.25 lik kopan misnasının ardında sadece bakakaldığını anlatması benim kanımı iyice kaynatmıştı.

    ama bir sorun vardı yem işi biraz zor. burda Kefal sadece Gübre solucanına geliyordu..

    o gün 2 saat gübrelerin içinde solucan aradım ama maalesef bulamadım.. ve umutlarım sönmeye başlamıştıki ertesi gün fındık toplamaya gittiğimiz bir yerde aradığımı bulmuştum zahmetle çıkarttığım solucanları alıp ertesi günü iple çeker olmuştum

    balık saat 11-12 gibi başlayıp akşam 16:00-18:00 kadar yapıyormuş.

    sabah saat 10 da ben yerimi aldım..

    at çek farklı derinlikler yap onun oltasına bak bunun yemine bak ama maalesef 6 saat güneşin altın kavrulurken oltaya vuran sadece yavru balıktan başkası yoktu..

    Kefalden umudumu kesince tam nehrin denize dökülen yerinde mendrekten biraz rapala çalıştım..
    Lüfer veya levrek denk getirebilirmiyim diye ama nafile..

    Dönmeye karar verdim arabanın yanına geldiğimde baktım biri çinekop çekti.

    durdum seyrettim baktım 2 li birden çekti.

    yeğenimde hadi abi deneyelim bizde tutarız deyince heyecanla hemen bizim istavrit çaparilerinden birini açtım..
    yeşil 10 no iğneli.

    ama ben 5 atışta bir bir tane çekerken arkadaş her atışta alıyordu..
    baktım çaparisine altın sarısı bir çapari ve ufak iğneler.

    neyse tek tük derken adam çaparim bozuldu diye çaparisini çıkarıp atınca hemen ben yapıştım o çapariye. düzgün kısmını kesip 5-6 tanesinide benim yeşil çapariye ekleyince ortalık biraz daha şenlendi.

    1.5 saatlik uğraş sonucu balık kesene kadar resimdekileri yakalabildim

    Bu balıklar için en uygun çaparininde 11-12 no altın renkli veya açık kahverenkli çapari olduğunuda orada öğrenmiş oldum...

    İnşallah bir dahaki seneye gidersem tarih olarak 15 eylül'ü seçerim Çinekopların tam boya ulaşmaları için şart.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    YER : Karasu-Sakarya nehri ağzı (yenimahalle)
    OLTA: yeşil renk çapari-10 no iğneli-25 gram kurşun
    DERİNLİK: 2-3 metre - uzaklık 5-10 metre
    HAVA : açık - güneşli-esintisiz
    AV SAATİ: 18:00-19:30
    HASILAT: 9 adet istavrit-34 adet çinekop

    Saygılarımla.
    Murat
     
    Son düzenleme: 29 Ağustos 2006
  10. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Hamdi, Murat, Ethem ve Sunay Kaptan ekibi gururla sunar

    Hamdi, Murat Uysal, Ethem ve Sunay Kaptan'ın Saros organizasyonuna ait av hikayesi ve fotoğrafları



    Selam arkadaşlar aranızdan biraz uzak kaldık sebebi saros organizasyonu yaptık ben,muratuysal,ethem abi,cemal(ethem abinin arkadaşı) nasıl gerçekleşti biraz bahsedeyim ethem abi hollandadan izne gelecekti tabi biz konuşuyorduk balıga çıkarız diye sonra nereye gideriz derken saros aklımıza geldi tamam dedik orda tekne ayarlamamız lazımdı bizim siteden yine : ) Sunay kaptan aklıma geldi onla mailleştik oda türkiyede idi telefonlaştık bilgi aldık tamam dedi tekne hazırdı fakat gün belli değildi çünkü ethem abinin ne zaman geleceği belli değildi tam neyse onuda hallettik çarşamba günü geldi hemen telefonlaştık ve sultanahmette buluşma ayarlandı orda ethem abi ben murat cemal Ferhat sunaykaptan ve eşi buluştuk çay içtik tanıştık çünkü herkes yeni tanışıyordu tabi bu durum 2 dakkika sürdü hemen sıcak muhabbet başladı Sunay kaptan bize bilgi veriyordu bizim amacımız büyük balık avı idi(orkinos,akya,sinarit vs.) onların takımlarının teknede olduğunu anlattı nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi sonra konuştuk anlaştık perşembe hemen çıkalım dediler okeyleştik sonra Sunay kaptandan ayrıldık yemeğe gittik ve orda küçük bir toplantı yaptık (tabi bıldırcın yerken:) güzel bir muhabbet oldu sonra kararlaştırdık ayrıldık.
    Perşembe akşam yola çıktık güzel bir yolculuk oldu gece 12 gibi varmıştık çok doğal bir yerdi sadece dalyan balıkçılarının kaldıkları yerdi elektrik yoktu su yoktu(kuyu suyu vardı)ama öyle olması daha da güzeldi her şey doğaldı yiyeceğimiz denizden çıkıyordu süperdi yani orda balıkçı barınakları vardı orda kalabilirdik ama biz sahilde denizin yanına çadırı kurduk artık doğayla iç içeydik sadece balık tutması kalmıştı sabah kalktık kahvaltıda mangalda sardalye vardı ilk önce nasıl olur acaba diye düşünürken bayıldık harika olmuştu denizden direk mangala atılıyor 100 metre: ) temizlemeden tabi yeme taktiğini öğrettiler ve yedik sonra başladık balık avına hazırlanmaya sonra balığa çıktık baya bir yol aldık tabi büyük balık için rapalalar çıkrık makine da takılı sallandı oltalar ya kısmet. Ama o gün vurmadı büyük balık akşam oluyordu yemek lazım hemen normal oltaları başladık sallamaya 1 saat olmadan akşam yemeğimiz çıkmıştı mercanlar,karagözler,hanos,kocagözler cemal arkadaşımızın balıkla bir ilgisi yoktu ama hemen kaptı olayı mercan bile yakaladı sonra gözdeydi galiba eline 4 numara iğne girdi ne yapacağız diye düşünüyoruz çıkmıyor tek yolu diğer taraftan delip iğneyi çıkarmaktı ben bakamıyordum ethem abiyle ve Nevzat amca delip çıkardılar cemalde ses yoktu helal olsun neyse ufak kazayla atlatmıştık sonra döndük koyumuza geri yorulmuştuk bayağı sonra hemen mangalı kaptanımız ümit sağ olsun yaktı balıkları temizledim tabi temizlerken ümit kaptan beni korkutuyordu denizde temizlediğim için gece idi mığrı gelir dedi ben hemen bir adım geri geldim: ) sonra ümit ve cemal mangalda yaptılar süperdi tabi muhabbetimiz hep orkinos üzerineydi en azından akya gece ilerledi artık yatma zamanıydı yattık Sunay kaptan yoldaydı gece3 te geldi sabah bizim çadıra geldi hemen program yaptık sabah kahvaltı yaptık Sunay kaptan bize yem olarak bir kasa yem hazırlamıştı yemlerimiz palamut turna zargana kalyoz yemlere bakmak bile içimizi heycenlandırdı.sonra takımları hazırladık ve açık denizlere canlı yemle açıldık tabi bizde bir heyecan daha yola çıkalı 10 dakika olmadı oda ne ethem abinin oltaya bir şey asıldı (görüntüleri var )biz koptuk heyecandan büyük bir uğraş başladı tabi gelmiyor ethem abi çekiyor o gelmiyordu Sunay kaptan neleri yapması gerektiğini anlatıyordu biz arkadan tezahurat yapıyorduk hadi abi diye ümit motorun hızını ayarlıyor Sunay kaptan taktik veriyor uğraştık tam oltanın ilk kurşunları göründü tam çıktı derken oda ne boşalmıştı tabi hepimiz yıkıldık belli bir süre sessizlik oldu çok üzüldük derken balık bize kendini gösterdi sanki zafer turu atıyordu sudan 1 metre yukarı zıpladı o bir orkinostu kaçırmıştık ama onu görmenin heyecanı bile çok güzeldi : ) biz başladık tekrar oltaları atmaya açık denizlere rotamızı ayarladık baya bir yol aldık o sıra murat bir vuruş aldı biz tekrar heyecanlandık ama oda hemen kurtardı kendini yemi çektiğimizde 2 tane diş izi vardı yine bir hüzün bastı bizi ama tekrar yola düştük deniz o kadar güzeldi kilometrelerce ilerde hareket olsa görüyorduk ve ileride balıkların atladığını gördük ve hemen oraya tam yol gittik oda ne bir yunus sürüsü harikaydı ben diyeyim 200 siz diyin 500 bir sürü hemen yanımıza geldiler ve bizle oynamaya başladılar ben hemen telefonumun kamerasına aldım başladım çekmeye başladım ümit kaptan hemen eğildi ve dokundu görmeniz lazımdı bu sürünün içinde olmak harikaydı havalara zıplayıp bizle oynuyorlardı biz tabi dalmışız onlarla oyuna 10 mil kadar gitmişiz biraz daha gitsek yunanistana gidecektik: ) sonra istemeyerek onlardan ayrıldık tekrar başladık tekrar balık aramaya baya bir zaman geçmişti o sıra derinlik sonarda 500 meterelerdeydi ben dedim burada yüzmek istiyorum Sunay abi atla dedi kendimi attım denize harikaydı o heyecan ve duygu tabi başladı bizimkiler köpek balığı geliyor diye tabi ben korktum bizimkiler gülüyorlardı zar zor tekneye hemen çıktım ama istediğim bir şeyi yapmış olmanın mutluluğu vardı: )başladık balık aramaya yine baya bir yol aldıktan sonra deniz çarşaf gibi olmuştu iyice ileride bir balık atladığını gördük hemen tabi yine heyecan başladı oltalara daha dikkat etmeye başlandı yine atladı o bir akya idi baya bir uğraştık ama oltaya yaklaşmadı bile artık zaman baya geç olmuştu hemen bir yer bulup akşam yemeği için balık tuttuk mercan karagöz hanos akşam yemeyi çıkmıştı burada olsa bir günde 1 mercan tutsak çok sevinirdik ama orada sadece yemek ihtiyacı için tutuyorduk amaç büyük balıktı yoksa kasalarca balık tutabilirdik çünkü ben öyle cömert ve temiz bir deniz görmedim 30 metreden denizin dibini göre biliyorduk sonra geri döndük Sunay kaptan bize bir turna ziyafeti çektirdi çok güzel bir ortamdı teknolojiden uzak tamamen doğal bir ortamda muhabbetimizde çok güzeldi yani bu üç gün anlat anlat bitmez bizimle çok ilgilendiler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum bizide aileden gördükleri için oradaki balıkçılarlada muhabbetimiz iyiydi adımız zaten köyde orkinosçular diye çıkmıştı : ) bize yine gelin diye ısrar ettiler hepsi sağolsun sizleri çok sevdik: )
    Sunay kaptan,ümit kaptan eşine,nusret amcaya,hakana,ve orada yaşayan balıkçılara teşekkür ederiz…: )
    Resimleri ve kamera çekimlerinide ekleyeceğim cep telofonu hep kullandık net olmaya bilir ama birdahaki sefere kamerasız gitmem o güzellikleri sizinde daha net görmeniz için…

    Benim anlatacaklarım bu kadar arkadalar aklıma gelmeyenleri eklerler.

    sıra resimlerde...


    [​IMG]
    bizde acıkmışız kedi gibi başını bekliyoruz:D
    [​IMG]
    gün batımı
    [​IMG]
    tutuğumuz balıkları mangala hazırladık.
    [​IMG]
    tekne keyfi.
    [​IMG]

    Devamı.....


    [​IMG]
    öğle yemeğimiz.
    [​IMG]
    sefere hazırlık.
    [​IMG]
    sabah murat balıkçılardan yem alırken.
    [​IMG]
    zarganalar.
    [​IMG]

    gün batımı harika oluyordu.
    [​IMG]

    bunlarda yemlerimiz .
    [​IMG]


    Ayrıntılar için buraya tıklayınız...
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Eylül 2006
  11. Cadayl

    Cadayl Aylin Özyurt

    Mesajlar:
    1.622
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Arkadaşlar, oylamaya lütfen...
     
  12. Cadayl

    Cadayl Aylin Özyurt

    Mesajlar:
    1.622
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Düzeltme

    Arkadaşlar, Sennur başlığı altına oy vermeyin. O resimler Hamdi ve saz arkadaşlarına aitmiş :eek: Ufak bir teknik karışıklık... en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım... İlgi ve anlayışınıza teşekkürler...
     
  13. bende öyle yaptım arkadaşlarıma verdim oyumu:)
     
  14. fsekerci

    fsekerci

    Mesajlar:
    822
    Şehir:
    ankara-batıkent
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    takdire şayan bir adamsın Namık.
    helal olsun sana :bu durumda kim olsa kendine oy verirdi;)
     
  15. Ben oyumu Hamdi kardeşime veriyorum...
    Ammaaa şartım var...
    Alaşehir'e Fabrika kurmak kaydı ile...:D :D :D
     
  16. Ethem

    Ethem

    Mesajlar:
    171
    Şehir:
    Rotterdam
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    10.6 kg aynali sazan
    şartsız kayıtsız oyum Saros grubuna.
     
  17. deep ocean

    deep ocean

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    166
    Şehir:
    İST-Avcılar
    Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    :D :D 2 Oyum olsaydı birine kendime atardım bende:D :D
    tek oy gökhan ve namık'a
    tebrikler güzel bir serüven
     
  18. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Böyle seçimmi olur baraj insin kardeşim, yokyok kalksın baraj.
    Ben en iyisi düşük oylu arkadaşları örgütleyeyim birleşelim birlikten kufet doğar. Hem bu şekilde belki kolisyon ortağı falan olabiliriz :D

    Şaka maka ben kendi avımı oya değer bulmadım.
    Oyumu Hamdi, Murat, Ethem, Sunay Kaptan grubuna verdim.
    Hayırlı olsun. :D
     
  19. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    euheueuh
    bana kim oy verdi ya ?
     
  20. borayto

    borayto

    Mesajlar:
    166
    Şehir:
    istanbul
    benim oy anil 20 gitti

    gercegi hepsi güzel klasık oldu bıraz ama benım ıcın en ıyısı anil 20 arakadasımın yakaladıgı balık lar genede her kezı tebrık ederım
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.