agustos tatlisu levregi ( perch ) avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam forum sakinleri;

haftasonu sabah biraz at-çek yapmak için su kenarina indim. hava oldukca sakin günesli. su çok durgun. tam da turna-sudak havasi dedim kendi kendime... :thumb:

herzamanki favori silikonum ile denemelerim sonuçsuz kaldi. biraz da sahte deniyeyim diyerek yeni aldigim birkaç maket ile denemeler yaptim. i-ihh gelen giden yok. su üzerinde herhangi bir aktivite de gözlemleyemiyorum. eski rapalalardan denemelerim de sonuçsuz idk

yine takipsiz vurussuz bir eve dönüs olacak herhalde. sirada kasik var. ondüle kasik ve mepps türevleri ile turna aramalari olumsuz. sistem degistirip drop shot teknigine geçtim. iri silikonla sudak arama olumsuz. silikon ve igne boyunu ufaltip perch arama olumsuz.

eh hadi döneyim eve bugün kismetimizde birsey yokmus derken kutudaki 3 numara mepps aglia kirmizi benekli gözüme takildi.

bu meppsi daha önce kullanmamistim. denemekte fayda var diyerek 5-6 atis yaptim. ona da bir hareketlilik olmadi.

e hadi arabaya dogru gideyim derken bedeni kamis boyu uzatip kiyiya paralel sürüyerek adim hizimda ilerlemeye basladim.

açiktan bir kararti...... ve küüüüttt..... hooked

muhtelif sistem ve tekniklerle yapilan av sonucu hiç beklenmedik bir sekilde alinan perch. boyu oldukca iyi 20-22cm civari (belkide daha büyük, fotograftaki gibi iste :D ). ayni teknikle 2 turun ardindan 3 adet daha muhtelif ebatlarda perch avlayabildim.

meppsin sudaki dönüsünü seyrederken arkasindan baligin belirip kâh takibini, kâh saldirip iska geçisini, kâh meppsi alisini seyretmek muhtesem bir zevk verdi.

av 4 perch ile sonlandirildi.

simdi fotograf fasli...

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Roy iyi ki mepps suda yürümüşsün arabaya doğru yoksa bir kurbağa veya fare de yakalayabilirdin :) Sonuçta tesadüfen de olsa bir av tekniği geliştirmiş oldun, bu tekniği bizim lüfer zamanı gece yemlik istavrit yakalamak için çapariyi suya sokup bir aşağı bir yukarı yürütmemize benzettim. Balık yakında olunca bir istavrit bile çok iyi biner. Heralde bu Perchler seni yerinden hoplatıyordur.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    eh bizim gibi baliga babaya yemlik istavrit avlamayla ugrasmakla basliyanlar için bu gibi teknikler pek yabanci degil Aret :) az mi yürüdük sari kamis ve tek igne ile kiyi boylarinda :)

4. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    sanirim bu sene mepps yili :))) ben de son gittigim 3-4 avda en buyuk verimi bu meppsler ile aldim. ozellikle perch avinda. 2-3 numara mepps iyi isler cikardi.....

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler roy yine kamışında kıpırdamalar olmuş :) . Street fishing faydaları işte :p su derin olunca kıyıda da gezdirsen aksiyon oluyor .

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ben dedm sizin avlaklar çok bereketli diye,

güzel bir stil, bizde boğazda geceleri neredeyse böyle avlanıyoruz. tabiki rapala ile :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bana da öyle geliyor Serhat. bu sene maket sahte ile hiç balik alamadim. silikon da kullanim süreme göre oldukca zayif gitmekte.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Senol. aslinda bu bölgede kiyidan 5 metre ötesine kadar su diz ve bel boyu anca var. zaten zevki veren de o oldu. suyun dibini, meppsin hareketini ve baligin aniden gelisini çok net görebiliyorsun.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yahu neresi bereketli Hakan :) göbegimiz çatladi sudan balik çikarticaz diye. bir sürü teknik ve onlarca sahte denedim su fotograflar için :)

10. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Değişik bir teknik:) Biz buna kıyıdan-paralel-sırtı-tekniği adı verelim. Sen de vakit kaybetmeden telifini almak için başvuruda bulun:) Tebrik ederim güzel av olmuş. Çok karakter sahibi bir balık bu, çooook:cool: Seviyorum keratayı.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Armagan. güzel bir isim bulmussun :) oltaya vurusu pek bir heyecanli oluyor keratanin :)

12. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Roy. Yeni teknik ve balıklar güzelmiş. Devamına rasgele...

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Mustafa :) eglencelik teknik bu :)

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Senin dört balık tutmuş olman,meranın bereketli olduğu gerçeğini değiştirmez:) Hakan senin bile dört balık(ki nasıl tutulduğuda aşikar) tutmana şaşırmış ,meranın bereketine birkez daha dem vurmakta:D :D :D Şaka bir yana,bu sene senden büyük beklentim vardı,sonbahar geliyor trofeler nerde???

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hayal kirikligisin diyosun yani Fatih abi he mi ? :D :D

tatlisu avinin hava ve su kosullarini tam bilemiyorum fakat çesitli platformlarda izlemledigim ve arkadaslarimin dedikleri dogrultusunda bu senenin kesat geçtigini söyleyebilirim. uzun süre su kenarinda vakit geçiren bu civardaki arkadaslar bile sudak olsun turna veya perch olsun bir iki balik ile veya hiç baliksiz avlarini sonlandiriyorlar. tekne ve bot ile sonar yardimi ile balik arayanlarin bile söyledigi ortak nokta balik ile zor kontak kurduklari yönünde. hepsini üst üste koydugumda vardigim sonuç, evet meralarda baliklarin iri boyuttaki örnekleri bulunmakta lakin sayi olarak öyle agam saham bir sayi yok.

16. melikşah

melikşah ........................

Herşeye rağmen eğlenceli bir gün olmuş muhakkak:)
    meps'i görünce aklıma küçük bir anı geldi:)
    Bundan seneler evvel av malzemesi satan bir dükkana uğramıştım.
    Bir şey alacağımdan değil maksadım göz gezdirmekti.
    Panoda asılı duran caf caflı mepsleri görünce,resimdeki meps'in aynı rengine gözüm ilişmişti.
    Oyuncaklara bakan çocuklar gibi o meps'i alasım geldi ve aldım.
    Eve gittiğimde meps elimdeyken,benim kız o zaman dört yaşlaındaydı'baba o ne' diye sormuştu.
    Bende balık avlamak için kullanılan bir malzeme demiştim.
    Kızım'baba yazık değilmi balıklara onu ben kolye yapabilirmiyim' deyince
    Bende iğnelerini çıkartıp ona güzel bir kolye yapmıştım:D
    Bana o güzel günleri hatırlattığın için teşekkürler roy:) :thumb:

17. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

"kıyıdan-paralel-sırtı-tekniği" isim babası Yine Armagan oldu ..

tebrikler Roy :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    güzel bir ani Erkan abi :) ben aglia'nin long versiyonunu kullaniyorum genelde. biraz daha agir oldugundan daha derinden geliyor. ama artik avi baliksiz bitirmemek adina bu sistemi sürekli deneyecegim :)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Tuğgin :)

20. melikşah

melikşah ........................

İnşallah başarılı avlara imza atarsın roy:) :thumb: