sevgili arkadaslar,, 1 haftalik bir radan sonra tekrar forma geri donup yolladiklarinizi ve yakaladiklarinizi gordum,,gercekten cok guzel..Burda Turkiye- den uzak sizin anilarinizla orda olup kendimi sahilde aksam ustu balik yakalarken dusunuyorum,,Gercekten baska bir dunya bu balikcilik... Sizlere bir sey aktarmak istiyorum..Birakma oltalarda kefal,kalamar,isparoz, iskorpit,trakonya, gibi baliklar cok iyi sonuc veriyor ,,Sizlere diger bir canli yem olarak kupezi tavsiye ederim..Kucuk kupezler (mercankupez) Levregin cok sevdigi bir canli yem,,,,kulaginiza kupe olsun,,,hadi hayirli avlar
Sevgili Arkadaşlar, Abiler, Kuppez konusuna kesinlikle katılıyorum, sonbahar ve kışın bir kaç kez denedim balığı alamasam da hemen her seferinde yediler. NOT: 4 aydır askerdeyim, 1buçuk ayım kaldı. İskenderun'dayım ama kıyıdan avlayan bir çocuk dışında kimseyi görmedim. Balıkçı limanına gitsem vaktimi geçirecek bişeyler bulabilir miyim? Bilgisi olanlara rica ediyorum...
Merhaba Gültekin Kardeş: İskenderunda balığın en ez olduğu dönem yaz dönemidir.... Bu ay sonuna doğru balık körfezde hareketlenir... Akşam tekne ile istavrit çaparisi ile sepet doldurabilirsin... Yada Kuyruk doğduğunda ( 21 Ağustos gibi) geceleri az çok çupra cerbit alabilirsin.... Gelelim Kıyıdan avlanmaya.... Eğer Asteğmen gibi bir görevle askerlik hizmetini yapıyorsan iş kolay... Limanın yanındaki Sahil güvenlik iskelesinden sahte balık yada canlı yemle iri balık alabilirsin.... Sarısekideki Nato iskelesinden her türlü büyük balık yakalayabilirsin... (en az 100 lük misina kullan...) Kıyı için bir diğer alternatif Arsuza giderken sağda ziyaret çevresi ve İsos otele gelmeden kıyı şeridi bu günlerde 25 cm ve üzeri çıplak-akya verir ( Tüy takımı, arkada beyaz zargana yada 6-8 cm Alinin Balıkları) ..... Dene derim... Bu avlar için Sabah gün dönerken karanlıkla aydınlık ayrımını deneyin derim..... Malzemeleri: Mete aslan Bulvarının sahile yakın kısmında "Kısmet Balıkçılık" Mustafa beyden alabilirsin.... Oldukça hesaplıdır.... Ayrıca bu bölgeye canlı yemde sonuç verebilir.... Rastgele.. Selamlar...
Çok teşekkür ederim aydınlatıcı bilgiler için. Arsuz yönünü deneyeceğim çünkü Kısa Dönem askerim giremem öteki yerlere. Ne yazık ki av saatim 10:00-17:00 olacak iznim o kadar. Birşeyler çıkarsa yazarım. Benden de selamlar...
Hepsi tamam da, trakonyayı takarken eldiven giymek lazım... Levrek yerine kendimizi yakalamayalım....