ah forum ahhhh !

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

bu sabah hava yagmurluydu. iki haftalik kavurucu sicaklarin akabinde yagan bu yaz yagmuru suyu oksijenlendirmistir, hem de biraz bulandirmistir tam silikonluk hava diyerek gezinti ile birlikte 1 saat kadar atçek yaptim.

sudan kismetimize 50lik bir adet makina denk geldi :D

birkaç atis sonrasi günün tek vurusu ve tek baligi orta boy bir sudak. her zamanki gibi sogukkanli olmaya gayret ederek sudayken bir poz fotografini almak istedim. becerip fotografi çektim fakat çantadan gripperi çikartirken bir anlik bos bulunma ile kamis bosluk verdim. sudak gol pozisyonunu affetmeyen forvet misali iyi bir çirpinisla golü atti ve geldigi sulara geri döndü. halbuki ben onu zaten geri birakacaktim ama olsun kendi kurtulmasi da benim beceriksizligimi ve onun becerisini gösteriyor.

ufak ava ufak rapor. bu vesile ile hepinizin ramazan bayrami mübarek olsun.

2. king_barracuda

king_barracuda

ilk bakışda okuma safina sandımda arka kalamaymış :)

hep yurtdışındaki avcılar büyük balık çekiyo deyip durular.

artık av malzemeleri çekiyolar. :)

karşı kıyıdan birinin oltayı çekmediniz dimi :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    aquatica marka :) dechatlon satiyor bu markayi. muhtemelen takimi kurarken elinden düsürmüs zira makinanin kolu kapali pozisyonda. sonra da sinirlenip hay senin gibi makinanin diyerek suya firlatmislar :)

4. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...

ahh o decatlon yokmu burada esir alıyor sanki bedava mal dağıtıyorlar
    caperlan diye olta var kullan at gibi ucuz fiyata
    görüyorum nerde kullanacaksınız boğazda dediklerinde ağır kurşun atmayın diyorum neden dediklerinde geri gelmez deyince :) hımm düşünüyorlar

ama çok güzel ürünleride var

ve iş yapacakmı diye merak ettiğim flashmer in kolyoz palamut çaparilerinden aldım iğneleri büyük ve köstek boyu kısa ama deneyeceğim...

5. sabriyazici

sabriyazici sabri

eline sağlık daha iriler rast gelsin :) bidahakine kamış falan cekde takım olsun iyi bayramlar dilerim sağlıcakla kal

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yesil fosforlu boncuklu ve sari igne olanlari diyorsan stok yapmani tavsiye ederim. ben çok uskumru tuttum onlarla. kösteklerin kisa olmasinin sebebi ise bu tip hizli baliklarin 3-4 tanesi o çapariye binerse ve bosluk verirsen aninda üzüm salkimina çevirir takimini. o olayi önlemeye yönelik olarak genelde kisa köstek kullanilir. ben de uskumru çaparisi yaptigimda fc beden ve fc kisa köstek kullaniyorum. igne-boncuk-tüy olarak da bahsettigin hazir takimlarin elimdeki eski ürünlerini parçalayarak tekrardan diziyorum :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Sabri. makinayi suda görünce shimano baitrunner 6000 D zannettim. aha dedim biri daha sinirlenip suya atmis aleti :)

8. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    aşağıdaki linkteki ürünün tüm renklerinden aldım . değişik bir ürün gelmişti özelllikle fosforlu silikondan yapılmış bir çaparileri var ondan palamut olsam boş tüy yerine ona atlarım diyerek dükkandaki hepsini topladım :)

http://www.decathlon.com.tr/Seamer-10-5-Igne,PR-27202.html

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tam bulamadim fakat su assagidaki linkteki takimin flashmer marka olani. ben renkli tüy pek kullanmam. av esnasinda sagdan soldan kullanip balik alani gördüm.

http://www.decathlon.com.tr/10-Even-Sea-Igne-Takimi,PR-27147.html

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Eyvallah hayirli bayramlar,

Makine kiyakmiş :)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daha iyisi sana denk gelsin... saltiga, dogfight falan :D

12. ozkan79

ozkan79 özkan

:laughing: :laughing: :laughing:

13. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ...
    Teşekkür ederim çapari yapmasını denemediğim için hazır takımları görünce alıveriyorum bundanda almıştım sanırım deneyeceğim
    bayramınıız kutlar sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve mutlu geçirmenizi dilerim

14. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler Roy

işte balıkcı dedigin makina da tutar balıkta :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    malzemeyi de sudan çikartiyoruz artik :) geçen gun de çelik teli üzerinde 5 numara mepps çikarttim

16. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Patron linki açınca sayfanın kenarındaki ablalar dikkatimi çekti dedim acaba silikon falan ne demeye çalışıyor diye ama sonra farkettim ki bu olay tamamen benim algıda seçiciliğimden kaynaklı bir durum, o zaman ekrarnın ortasındaki malzemeleri görebildim:D

Roy: Seni de ayrıca tebrik ederim, bizim arkadaş onu suya düşüren bir de kamış olacaktı oralarda bir yerlerde eminim yakın zamanda onu da bulmayı başarırsın:D

17. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Shimano olaydi kesin Serdar abi atmistir diyecektim :))))

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol. epeyi bir sürüklenmis olmali senin arkadasin takimi :D

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    suda gördügümde shimano sandim Serhat sorma :) baitrunner usa 6000 D modelinin rengi de aynen böyle. hatta sevindim bile :) bir arkadasa pinyon dislisi lazim. kirilmisti, elinde iki makina daha oldugundan parçaya ayirdi bozulan makinayi. ona veririm dedimdi bi an :)

20. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    roy abi ne bereketli meralarınız var :D