================================================================================ AV YERİ : Gömmaren/Isvec AV TARİHİ : 18/01-09 HAVA VE SUYUN DURUMU : Ruzgar,20cm buz AVLAKTA KALINAN SÜRE: 2.5-3 saat KULLANILAN EKİPMAN : "Eskimo" oltasi YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI : 1 Alp alasi YAPILAN AVIN HİKAYESİ : Pazar gununu dört gözle beklemistim ve sonunda geldi. Göle indim ve bi kac kisi tutmaya calisiyordu. Buz baya kalindi onun icin kirilma tehlikesi cok cok azdi. Elimde hic bir buzu delmek icin matkap yoktu onun icin gölde delinmis yer aradim ve 1-2 dakka arayis dan sonra buldum. Parlayan ucumun ignesine iki tane sinek kurdu taktim ve bir kac tane sinek kurdunuda delige attim. Hayatimda ikince kez eskimo usulu tutuyordum ve pek baligin gelicene umidim yoktu. Aldim tuyolara göre yavas yavas yemi sallandirmaya basladim. yaklasik yarim saat sonra oltanin ucu oynamaya basladi ve ben hemen cektim. 5 dakikalik bir mucadele sonrasi delikten cikardim ve basini buza vurup öldurdum. Sonrasinda baska balik gelmedi ama guzel bir gundu ve ilk Alp alami tuttuma sevinmisitm
5 dakikalik bir mucadele sonrasi delikten cikardim ve basini buza vurup öldurdum. eskimo'larda mı balığın başını buza vurup öldürüyorlarmış ben bu bölüme takıldım,
Sevgili Turgay, Tebrik ediyorum bu güzel kareleri bizimle paylaştığın için. Bazı ülkelerde alaların canlıyken taşınmasına izin verilmiyor, yasal zorunluluk olduğunu biliyorum. İsveçtede bu varmı? Selamlar.
Evet abi, bu kurall zorunludur ve baligi can cekistirmeye birakan cezaya carptilira bilir.Bir tek balik turu var (Clupea harengus) Onun cok ufak oldugundan dolaya ama genede cok kisi avldigi icin onu hemen tuttuktan sonra öldurmek gerekmez, cunku kendilinden 1-2 dakika sonra öluyor zaten.
eskimolar genellikle vurup öldürmüyo benim gördüğüm. Zaten hava o kadar soğukki... Balığı çıkarıyor kenara atıyor. maksimum 30 saniye sonra balık buz kütlesi oluyor
Ne olursa olsun, -20 derece bile olsa balik can cekiserek ölur cunku soguktan önce gözleri donar ve sonra kani donar. Benim o gun tutarken derece -1 ve baligin sizin dediginize göre 30 saniyede ölmedi, cunku sudan cikmasindan sonra 2 dakika sonra öldurdum ve ozaman hala kipir kipirdi. Onun icin benim tercihim baligi en kisa zamanda canini almak, ve butun arastirmacilar böyle söyluyor.
Doğru söylüyorsun tabi acı çektirmemek lazım. Araştırmalara göre ne kadar acı çektikleride şüpheli ama yinede bende genellikle bıçak ile beyin sapını keserek balığın çırpınmadan ölmesini sağlıyorum.
tebrikler Tugay hafta sonunu guzel degerlendirmissin.gömmaren de avlanma ile ilgili bilgilendirirsen memnun olurum rastgele