slm arkadaşlar siteyi uzun zamandır yakından takip ediyorum. ama daha yeni katılabildim aranıza.harika bir yer burası. başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istedim. izmir karaburun un arka tarafında yani sakız adasına dooru ban tarafında eski civa madenleri diye bilinen bir yer var.2004 aralık ayı idi. sabah saat 7 gibi bornovadan çıktık.1 gün önceden aldığımız bolca sardalyamız vardı yem olarak. birazda madya ve sülünez aldık narlıdere den.saat 9 gibi avlağımıza vardık.yıkık bir iskele vardır orada oltalarımızı attık suya fakat yemler dokunan yok.(olta demişken ben genelde kamış deil kasnek kullanıyorum) kahvaltı yapmak için oltalarımızın üzerine taş koyup biraz üst tarafta bulunan yıkık evlerin oraya çıktık çay kahvaltı falan derken aradan 30-35 dk geçti.ilk ben kalktım kahvaltıdan oltalara bakmak için .bir baktım oltanın birini üzerindeki taş düşmüş.apar topar oltanın yanına koştum misina yı yokladım.ucunda ağır bi şey var fakat hiç vurmuyor ööle çuval gibi geliyor ahtapot olduunu hemen anladım.neyse çektim ahtapotu yukarıya. herkes hayret içinde ahtapota baka kaldı.ahtapotun bacaklarının arasından balık kuyruğu görünüyor.hemen ahtapotun başını sıktım sıkmamla 350 gr lık kaba lidakinin fırlaması bir oldu.yanımda bulunan ve benden çok daha tecrübeli abilerim bile hayret içinde kaldı.1 oltayla 1-1,5 kglik ahtapot ve 350 grlık lidaki yakalamış oldum:D o gün av çok bereketli geçti .14 parça çupura yakaladık. bu anımı sizinle paylaşmak istedim. izmirli arkadaşlara tavsiye ederim karareis e giderken yol kenarındaki yıkık evlerin aşağısında bi çupurayı denesinler özellikle kasım aylarında malum kasım da geçit çupurası olur buralarda.;)